Субота, 27.04.2024, 00:29
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

  9 грудня, в рамках Всеукраїнського тижня права в Новоодеському ПАЛ серед працівників була проведена лекція присвячена Дню захисту прав людини.

  Було розглянуто питання реалізації та захисту прав людини загалом і педагогічних працівників зокрема. Пригадали основні положення Закону щодо протидії булінгу.

  Дана тема зацікавила педагогів: вони ділилися власними спостереженнями, обмінювалися думками і були відкритті до сприйняття нової інформації. .

 

 

 

Переглядів: 295 | Додав: intelbes | Дата: 09.12.2019

 

  В Україні щороку у грудні, починаючи з 2008 року, проводиться Всеукраїнський тиждень права з нагоди річниці прийняття Загальної декларації прав людини (декларація, прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року в Паризькому палаці Шайо). Тиждень права – це масштабний захід, який об’єднує правників, органи влади, громадський сектор, міжнародних партнерів задля просвіти у сфері прав людини.

  Цього року він проходить з 9 по 13 грудня.

  Другий розділ Конституції України від 1996 р. присвячено правам і свободам людини і громадянина. Зокрема, в стаття 21 визначається, що всі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними.

  Україна ратифікувала більшість міжнародних документів в сфері прав людини , а саме: Загальну декларацію прав людини, Міжнародний пакт про громадянські і політичні права та Факультативний протокол до нього 1966 р., Міжнародну конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації 1965 р., Конвенцію про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок 1979 р., Конвенцію про права дитини 1989 р., та інші.

  Соціально вразливі групи населення в Україні: малозабезпечені, інваліди, діти-сироти, ветерани війни та учасники АТО, біженці, внутрішньо переміщені особи, недієздатні особи та особи з обмеженою дієздатністю головними проблемами яких надалі залишаються реалізація соціальних гарантій та їх доступність

  На сьогоднішній день чинним законодавством передбачено чимало актів, які в різній мірі передбачають захист прав та інтересів, надання матеріальної допомоги, пільг та інше соціальне забезпечення учасникам АТО та членам їх сімей.

  Указом Президента України від 25.08.15 № 501/2015 затверджено Національну стратегію у сфері прав людини, прийняття якої зумовлено необхідністю вдосконалення діяльності держави щодо утвердження та забезпечення прав і свобод людини, створення дієвого механізму захисту в Україні прав і свобод людини,

  Також основним нормативно-правовим актом який регулює дане питання, є Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», відповідно до якого учасників АТО та операції об’єдна ... Читати далі »

Переглядів: 351 | Додав: intelbes | Дата: 09.12.2019

 

  У Миколаєві протягом 07-08 грудня 2019 року на базі супермаркету "МЕТРО" проходив гастрономічний фестиваль "Staff Battle. Вінтажна кухня Миколаїв". Програмою фестивалю було передбачено проведення змагань, майстер - класів, тренінгів. До участі в заході долучилися представники багатьох регіонів України: кияни, дніпропетровці, одесити й інші. Учні та майстри виробничого навчання нашого ліцею також долучилися до участі в фестивалі.

 

 

  Фестиваль ставив за мету повернення до традицій і рецептів наших дідів і прадідів, а також використання їх в кулінарії місцевих ресторанів. Звідси і назва «Миколаїв. Вінтажна кухня ».

  Журі, кухарі класу юніори і професіонали своєї справи приїхали до Миколаєва, щоб показати майстер-клас і повернутися до традицій готування. На відкритті фестивалю з вітальним словом виступили спонсори заходу і представники популярних торгових марок. На виставці індустрії HoReCa свою продукцію представили як виробники так і імпортери продукції та обладнання. Також для відвідувачів заходу працював фудкорт і ярмарок продукції фермерських господарств.

  Кирилова Вікторія, учениця групи 38, під керівництвом викладача професійно-теоретичної підготовки Немченка Миколи Вікторовича, взяла участь в Арт-класі в номінації JNT9 – вироби з солоного тіста та отримала диплом учасниці.

  В рамках фестивалю було організовано блок тренінгів, сесій та майстер-класів для управлінців, топ-менеджерів, власників бізнесу та представників закладів освіти, що здійснюють підготовку фахівців сфери HoReCa в якому взяли участь педагоги нашого ліцею, що ведуть підготовку фахівців відповідного напрямку.

  Участь у фестивалі дала можливість по новому поглянути на підготовку кваліфікованих кадрів, дізнатися про технології громадського харчування новітнього зразка, збагатитися досвідом.

 

Переглядів: 434 | Додав: intelbes | Дата: 09.12.2019

  У 1988 році Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила день 1 грудня Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. Це пов’язано з тим, що синдром набутого імунодефіциту (СНІД) придбав масштаби пандемії. В даний час понад 41 мільйон чоловік живуть, будучи інфіковані ВІЛ/СНІДом. Найбільше від розповсюдження цього небезпечного захворювання в Європейському Союзі і країнах, що межують з ним, страждає молодь.

  Тож з метою інформування учнів про ВІЛ/СНІД в Новоодеському професійному аграрному ліцеї класним керівником групи №34 Резніченко О.А. був проведений урок-застереження «СНІД: подумай про майбутнє – обери життя». Метою заходу було сформувати знання про СНІД; ознайомити із шляхами зараження ВІЛ-інфекцією; забезпечити інформацією, яка допоможе приймати обмірковані рішення щодо самозахисту від СНІДу; сприяти розвитку потреби робити відповідні висновки; розвинути навички, спрямовані на самостійне прийняття рішень; сприяти розповсюдженню інформації про СНІД серед населення; формувати толерантне ставлення до людей, які живуть з ВІЛ; виховувати потяг до здорового способу життя.

 

 

   Шляхом анкетування, учні продемонстрували свої знання, щодо епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні, яка, на жаль, є широкомасштабною і вже охопила 1,63% всього дорослого населення країни. Під час заходу учні переглянули презентацію, дізналися про шляхи передачі та способи попередження цієї страшної хвороби і ще раз переконалися, що СНІД не передається через дружбу.

  Учні зробили висновок, що правильний вибір у житті можуть зробити ті, хто здатний формувати вміння і навички заради власної безпеки та збереження власного здоров’я.

  Агітбригада групи №34, поширюючи листівки серед учнів та викладачів ліцею, намагалась донести до всіх, що ВІЛ передається від однієї людини до іншої такими способами:

  • При використанні нестерильних голок чи шприців (тих, котрі вже були у вживанні і заражені ВІЛ) для ін'єкцій;

  • При переливанні інфікованої крові неінфікованій людині;

  • При занятті незахищеним сексом;

... Читати далі »

Переглядів: 567 | Додав: intelbes | Дата: 05.12.2019

  Учні Новоодеського професійного аграрного ліцею брали участь у Всеукраїнській олімпіаді Миколаївського Національного аграрного університету для професійної орієнтації вступників 2019-2020 навчального року з дисциплін: українська мова, математика, історія України та біологія. За результатами переможці отримали дипломи, що надають перевагу для вступу до Миколаївського НАУ. Нагородження відбулося 5 грудня. Кандидат педагогічних наук, доцент Світлана Борисівна Літвінчук та асистент Катерина Анатоліївна Гайхриб привітали учнів ліцею, побажали успіхів та запросили до навчання в університеті.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 297 | Додав: intelbes | Дата: 05.12.2019

  04 грудня 2019р. в приміщенні Новоодеського РБК пройшов конкурс «До Захисту Батьківщини – готовий!» в рамках місячника оборонно-масової та спортивної роботи приуроченого до Дня Збройних сил України . Участь в конкурсі приймали Новоодеські ЗОШ1, ЗОШ2, ЗОШ3, професійний аграрний ліцей, гуманітарна гімназія. Учні Новоодеського професійного аграрного ліцею прийняли активну участь в конкурсі. За результатами всіх видів конкурсу учні ліцею посіли ІV місце в конкурсі «До Захисту Батьківщини – готовий!» та були нагороджені цінними призами. Команда ліцею була у складі таких учнів:

  Петров Євген гр. 34 (капітан команди)

  Возіян Геннадій гр. 34

  Манюта Анатолій гр. 34

  Кучер Ігор гр. 32

  Кравченко Вадим гр. 24

  Дубінко Микола гр. 24

  Алданов Микита гр. 12

  Тренер: викладач Захисту Вітчизни Пастух Володимир Вікторович, Манюта Олександра та Гандибул Марьяна привітали учасників змагань.

 

 

 

 

Переглядів: 398 | Додав: intelbes | Дата: 04.12.2019

  4 грудня 2019 р. в групі 18 професії кухар; кондитер проведено відкритий урок з Громадянської освіти на тему «Мистецтво спілкування». Під час уроку учні на практиці пересвідчилися в тому, як на спілкування впливає суб’єктивність сприйняття світу кожною людиною. Впевнилися, що більшість інформації ми сприймаємо через невербальні сигнали, взявши участь у грі «Мініатюри». Ознайомилися з презентацією «Жести кожного дня».

  Урок пройшов в невимушеній атмосфері, діти з задоволенням грали в запропоновані ігри та аналізували їх результати. Маємо надію, що отримані знання допоможуть їм в майбутньому житті.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 359 | Додав: intelbes | Дата: 04.12.2019

  03 грудня 2019 року для учнів 29 групи які здобувають професію Оператор комп’ютерного набору; контролер-касир було проведено відкритий урок з предмету «Контрольно-касове обладнання».

  Тема уроку: Лабораторно-практичне зайняття №3: значення клавіш в режимі програмування для різних типів ЕККА(MIKRO.XM). Робота з алфавітом.

  Впродовж уроку змагались учні команд «Еліка» і «Живчик», які використовували набуті знання при роботі на електронному контрольно-касовому апараті. Майбутні касири програмували підприємства, вносили та видаляли товари для продажу, розгадували закодовані слова. Атмосфера змагання допомогла якнайкраще продемонструвати набуті знання та навички.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 314 | Додав: intelbes | Дата: 03.12.2019

  3 грудня 2019 року до Міжнародного Дня інвалідів учням І та ІІ курсу професії «Оператор комп’ютерного набору; обліковець з реєстрації бухгалтерських даних» працівниками ЦРБ було проведено бібліомікс «СТОП насильству». Захід був приурочений трьом важливим датам:

  • 1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

  • 2 грудня - Міжнародний день боротьби за скасування рабства.

  • 3 грудня - Міжнародний день інвалідів.

  Першого дня зими весь світ відзначив День боротьби зі СНІДом. Ведуча заходу Громова В.В. зазначила, що цей день був проголошений Всесвітньою організацією охорони здоров’я у 1988 році. СНІД уперше виявлений у США у 80-х роках. За кілька років поширення СНІДу набуло характеру всесвітньої епідемії, що охопила населення практично усіх країн та забрала життя понад 32 мільйонів людей. Учні дізналися багато корисної для себе інформації з відео–ролику про СНІД.

 

 

  2 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН вся світова спільнота відзначала Міжнародний день боротьби за скасування рабства. Саме цього дня 1949 року на 4-й сесії ООН було прийнято Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами. Для України документ набрав чинності 15 лютого 1955 року. Діти дізналися, що метою цього Дня є викорінення таких сучасних форм рабства, як торгівля людьми, сексуальна експлуатація, найгірші форми дитячої праці, примусові шлюби, продаж наречених, передання у спадщину вдів і насильницьке вербування дітей для подальшого використання у збройних конфліктах.

  Підтриманням теми боротьби за скасування рабства стала презентація книжок від бібліотекаря Завгородньої Л.М., де були представлені популярні українські книги сучасних авторів, які включають в себе реальні невигадані історії жінок, які потрапили в рабство, були жертвами насилля, але змогли «розірвати це коло».

  3 грудня - Міжнародний день інвалідів. Присутні дізналися, що цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини сус ... Читати далі »

Переглядів: 345 | Додав: intelbes | Дата: 03.12.2019

  28 листопада

  2019 р. учні груп професії «контролер-касир» відвідали магазин мережі супермаркетів «АТБ» з професіографічною екскурсією, організованою Новоодеською філією Миколаївського обласного центру зайнятості.

  Під час відвідування учні ознайомилися з організацією діяльності відділів магазину, з роботою касирів та спробували себе за касовими апаратами.

  Керуюча магазином запросила майбутніх випускників до співпраці.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 396 | Додав: intelbes | Дата: 28.11.2019

« 1 2 ... 38 39 40 41 42 ... 62 63 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів