Четвер, 18.04.2024, 10:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

  5 листопада проведено урок виробничого навчання зі слюсарної справи в групі 24 «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії А1, А2, В1; слюсар з ремонту с/г машин та устаткування; водій автотранспортних засобів категорії С».

  Урок проводив Форманчук Сергій Володимирович, майстер виробничого навчання І категорії, який вміло застосовував інтерактивні інструменти (веб-камеру, інтерактивну дошку, комп’ютерні технології) для організації освітнього процесу

  Учні навчалися різанню металу за допомогою ручних інструментів, використовуючи знання, отримані на уроках теоретичного навчання з креслення та слюсарної справи та ознайомилися з механічними інструментами для виконання обробки металу.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 447 | Додав: intelbes | Дата: 05.11.2019

  01 листопада 2019р. учні ліцею прийняли участь в акції Новоодеської міської ради «Подаруй місту дерево». Учні випускних груп №32, 34, 38 висадили свої деревцята. Висаджена алея отримала назву – «Алея випускників».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 390 | Додав: intelbes | Дата: 01.11.2019

  В Україні вже багато років відзначають іноземне свято хелловін, у ніч з 31 жовтня на 1 листопада. За легендою у цей день душі всіх померлих приходять на землю та блукають вулицями. Дехто ставиться до його святкування вкрай негативно, зазначаючи, що це «чуже», запозичене свято. Проте запозичена лише назва, в українців і раніше був свій хелловін. Існував він за часів вірування у рідних богів і звався Велесова ніч (в честь одного з язичницьких божеств).

  З метою стимулювання і мотивації навчально-пізнавальної діяльності учнів до пізнання державних та історичних свят, народних традицій та культури Новоодеським професійним аграрним ліцеєм було організовано поїздку в до міста Миколаєва, де ліцеїсти переглянули філь "Чаклунка: Повелителька темряви" та з повним зарядом позитивних емоцій повернулися додому!

 

 

 

 

Переглядів: 345 | Додав: intelbes | Дата: 01.11.2019

  В ході Німецько-радянської війни (1941—1945) саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від нацизму. У ході вигнання нацистських окупантів з України силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн осіб, протягом січня 1943 — жовтня 1944 було проведено низку наступальних операцій.

  Завершилося вигнання нацистських окупантів з України повним витісненням угорських та німецьких військ із найзахіднішого регіону теперішньої України — Закарпаття, яке відбулося в результаті здійснення радянськими з'єднаннями Четвертого та Першого Українських фронтів Східно-Карпатської наступальної операції. 27 жовтня 1944 року було звільнено Ужгород, 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон України.

  Свято встановлене відповідно до Указу Президента України Віктора Ющенка від 20 жовтня 2009 року «…з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні…».

  В рамках відзначення 75-ї річниці визволення України від загарбників 30 жовтня в ліцеї в гр..12 «Оператор комп’ютерного набору; обліковець» за підтримки Новоодеської центральної районної бібліотеки проведено урок мужності «Битва за Україну».

 

 

  На заході були представлені відео-матеріали початку Другої Світової війни та її кінця, матеріали про болючі наслідки і людські втрати. Ведучі заходу розповіли присутнім про героїчні шляхи визволення української землі від фашистських загарбників, про подвиги українського народу на фронті і в тилу. Учні дізналися, що за роки війни представники України одержали найвищі і найцінніші нагороди: 2,5 млн. орденів та медалей, 2072 українців отримали звання Героя Радянського Союзу, 32 – двічі Герої Радянського Союзу, а льотчик Іван Кожедуб – тричі Герой Радянського Союзу.

  Також була презентована книжкова виставка, де демонструвались видання як про відомі, так і мало відомі факти про Другу Світову війну, книги про мільйони українців, які стояли до останнього на передовій і за лінією фронту, для кого ш ... Читати далі »

Переглядів: 358 | Додав: intelbes | Дата: 30.10.2019

  28 жовтня 2019 року на базі Новоодеського професійного аграрного ліцею були проведені змагання з військово-патріотичного п’ятиборства, які були присвячені до Дня звільнення України від фашистських загарбників.

  Мета заходу – активізація військово-патріотичного виховання учнів ліцею, удосконалення практичних навичок з вогневої підготовки, цивільного захисту населення та прикладної фізичної підготовки.

 

 

  Змагання проводилися з п’яти дисциплін (віджимання від підлоги, стрибки в довжину з місця, підтягування на перекладині, стрільба з пневматичної гвинтівки, збирання магазину від автомата Калашникова) в яких прийняли участь учні 12, 14, 17, 18, 19, 22, 24, 32, 34 груп, із загальною кількістю 45 чоловік.

  Віджимання від підлоги виграли учні 24 групи.

  У стрибку у довжину з місця перемогу отримала група 32.

  В стрільбі найбільшу кількість попадань здійснили групи 32 та 34.

  В підтягуванні на перекладині перемогу здобула група 12.

  Найшвидшими в збиранні магазину автомата Калашникова стала група 34.

  В особистій першості перемога дісталася наступним учням:

  стрибки у довжину з місця – Кучер Ігор (32 гр.)

  віджимання – Кравченко Вадим (24 гр.)

  підтягування – Тульчинський Антон (18 гр.)

... Читати далі »

Переглядів: 376 | Додав: intelbes | Дата: 29.10.2019

  28 жовтня в Новоодеському професійному аграрному ліцеї пройшла поетапна кваліфікаційна атестація з професії Кухар 4 розряду. Напередодні майбутні кухарі показали свої вміння виконавши пробні кваліфікаційні роботи приготувавши обід для учнів. Діти готували, сервірували та подавали холодні закуски, перші та другі страви, напої. Під час атестації здобувачі освіти показали високий рівень знань рецептури, технології виготовлення страв та кулінарних виробів, правила організації раціонального та безпечного харчування, експлуатації відповідних видів технологічного обладнання та інвентарю, посуду; правила і норми охорони праці, виробничої санітарії та особистої гігієни.

  Бажаємо учням подальших успіхів в здобутті робітничої кваліфікації.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 486 | Додав: intelbes | Дата: 29.10.2019

  23 жовтня 2019 року в Новоодеському ПАЛ проведений відкритий урок з Всесвітньої історії на тему: «Італія», група 22.

  Мета уроку, це створити умови для розуміння причин та наслідків приходу до влади фашистів в Італії, охарактеризувати процес встановлення фашистської диктатури Б. Муссоліні, корпоративний устрій Італійської держави; розвивати увагу, пам'ять, мислення, вміння аналізувати та робити висновки, виховувати повагу до історії інших народів, толерантність та інтерес до національного розвитку країн світу.

  Під час уроку учні працювали в малих групах, аналізувавши політику корпоративної системи Італії в 1920-1930 – х роках ХХ ст. Учень Балюк Я. підготував доповідь на тему «Політичний портрет Беніто Муссоліні». Також було переглянуто та проаналізовано учнями групи відеоролик на тему «Б. Муссоліні. Прихід до влади».

  Отже, підводячи підсумки уроку учні групи 22 засвоїли тему уроку, висловлювали свої думки з приводу встановлення диктатури в Італії, розвитку корпоративної системи.

 

 

 

 

 

Переглядів: 394 | Додав: intelbes | Дата: 25.10.2019

  У Новоодеському професійному аграрному ліцеї, 22 жовтня, в рамках серії просвітницьких заходів щодо «Профілактики конфліктів в юнацькому середовищі» для учнів, які проживають у гуртожитку (та усіх бажаючих) було проведене заняття «Культура мовлення та спілкування – одна з необхідних навичок соціалізації».

  У ході зустрічі, соціальний педагог ліцею, Первина Л.С. надала додаткові знання про процеси спілкування, його види та функції. Під час підготовленої презентації, молодь більше дізналася про особливості вербальної та невербальної комунікації, з метою покращення якості власної взаємодії з оточенням. Отримала практичні рекомендації щодо дикції та чистоти мови, засобів посилення та послаблення впливу у спілкуванні.

 

 

  Також здобувачі освіти розглянули поняття ненормативної лексики, історичних передумов її виникнення, та ефектів, які вона спричиняє у повсякденному житті.

  Було переглянуто тематичні жартівливі відеоролики для підсилення ефекту від зустрічі.

  Під час заняття було проведене анкетування «Труднощі спілкування». Це дало змогу отримати у здобувачів освіти зріз «Моя позиція». Також це дало можливість для самоусвідомлення та самоаналізу та можливість, за висновками опитування та власними потребами, надалі скористатися послугами психологічної служби ліцею.

 

 

 

 

Переглядів: 345 | Додав: intelbes | Дата: 22.10.2019

  16 жовтня 2019 року Відбувся виховний захід на тему: «Міжнародний день кухаря».

  Метою даного заходу є популяризація професії «кухар» серед молоді м. Нова Одеса та району. Учні груп №18 та №48 разом з майстром виробничого навчання Скребець О.В. коротко ознайомили із кваліфікаційними характеристиками та сферою діяльності професії «кухар» та приготували кулінарну страву «Оселедець під шубою», яка була презентована учням та працівникам ліцею.

  Параметри кулінарної страви:

  довжина – 110см.

  ширина – 53см

  вага – 16кг 260г

  Ця страва зареєстрована, як «Рекорд» Новоодеського професійного аграрного ліцею.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 387 | Додав: intelbes | Дата: 16.10.2019

  14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України. Усі ці свята дуже взаємопов’язані й виникали послідовно. Для нас це свято не тільки народне і релігійне, а й національне. Воно єднає країну, закликає усіх до згуртованості перед сучасними викликами та загрозами. День захисника України можна назвати одним з найважливіших свят для нашої країни.

  Напередодні свята, 10 жовтня, учні групи 12 професії «Оператор комп’ютерного набору; обліковець з бухгалтерського обліку» відвідали Новоодеську центральну бібліотеку, де бібліотекарі провели патріотичну годину присвячену Дню українського козацтва.

 

 

  Під час заходу лунали патріотичні пісні, демонструвались відеоролики та слайд-фільми про шлях, що пройшли і проходять українські воїни з часів козацтва до сьогодення.

  До уваги учнів були представлені книги, що знайомлять з історією козацтва на Миколаївщині та в Україні – «Бугогардівська паланка» Октябріни Ковальової, «Лицарі Сонця» Олександра Сердюка, «Усі гетьмани України» Дмитра Журавльова, історико-топографічний нарис «Вольності запорозьких козаків», «Бойовий Гопак і основи захисту Вітчизни» автор - Володимир Пилат.

  Також були представлена збірка віршів для дітей «Прекрасні тварини нашої країни» поета, художника-графіка Олексія Кваши, нашого земляка загиблого в зоні АТО

  Про сучасних захисників Вітчизни розповідається в книзі «Миттєвості війни», де йдеться про участь жителів Миколаївщини та Новоодещини в антитерористичній операції на Сході України. Видання містить біографічні нариси про військовослужбовців, які загинули під час протистояння російській агресії в Криму та на сході країни, спогади наших земляків - учасників антитерористичної операції, нариси про бойовий шлях військових підрозділів, що дислокуються на Миколаївщині, матеріали про волонтерський рух.

  Подвиги захисників Вітчизни – це та велика і велична правда історії, яку не спотворити і не перекреслити жодним змінам у сучасному мінливому світі. Це взірець реального, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і с ... Читати далі »

Переглядів: 359 | Додав: intelbes | Дата: 11.10.2019

« 1 2 ... 40 41 42 43 44 ... 61 62 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів