Четвер, 02.05.2024, 20:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

  Свято казки, солодощів, мрій та дитячого щастя!

  Святий Миколай уособлює втілення мрій, надію, втілення найфантастичніших бажань.

  Він дарує віру, щастя, любов. Саме ці давні істини сьогодні згадували учні 22 групи, які прийняли участь у виховному заході на тему: «До Дня Святого Миколая. Звичаї, вірування, традиції. Від давнини – до сучасності», який відбувся 19.12.19

  Майстер в\н Марченко Л. В. провела цікаву вікторину на тему: «Знання народних традицій та свят зимового циклу». Підготувала різноманітні конкурси. Цікавими були розповіді учнів про їх сімейні традиції. Діти обмінювались світлинами своїх вранішніх батьківських сюрпризів. Коментували свої минулорічні подарунки – замовлені Миколайчику.

  Всі згадали і про давні звичаї, та про те, як наші предки шанували Святого Миколая і звертались до нього з проханням відвести біду та повернути здоров’я.

  Віра та надія завжди повертають людину до життя, роблять людей щасливими та впевненими у прийдешньому дні. Саме цього сучасному суспільству дуже бракує. Тож бажаємо всім вірити в краще, мати завжди в серцях надію та вірити в чудеса, тому що вони збуваються!

 

 

 

 

 

Переглядів: 331 | Додав: intelbes | Дата: 20.12.2019

  19.12.2019р. у Новоодеському ПАЛ відбувся відкритий урок з виробничого навчання в групі №18 професії «Кухар; Кондитер» на тему: Механічна кулінарна обробка риби з лускою, без луски. Приготування порційних напівфабрикатів.

  Під час уроку учні демонстрували знання кулінарної термінології українською та англійською мовами, алгоритму обробки риби, різних видів промислової риби. Також в малих групах вони відпрацьовували прийоми механічної кулінарної обробки риби, проводили самооцінювання та взаємооцінювання

 

 

 

 

 

Переглядів: 446 | Додав: intelbes | Дата: 19.12.2019

  Введення тексту сліпим десяти пальцевим методом – одна з основних навичок, необхідних оператору комп’ютерного набору. Саме над її вдосконаленням працювали учні групи 12 професії «Оператор комп’ютерного набору; обліковець з реєстрації бухгалтерських даних» на уроці виробничого навчання. Перед початком роботи учні розшифровували слова, розгадували ребуси, налаштовуючись на подальшу роботу. Особливу увагу майстер виробничого навчання Дубінко Світлана Миколаївна звернула на дотримання правил техніки безпеки та збереження здоров’я при роботі за комп’ютером.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 334 | Додав: intelbes | Дата: 19.12.2019

  Сучасна людина отримує величезну інформації, що пов’язано з бурхливим науково-технічним розвитком. Отож, перед учнем, з одного боку, постають реалії зростаючого потоку інформації, з іншого – потреба її засвоєння.

  Якість знань значною мірою залежить від умілого використання в навчальному процесі міжпредметних зв'язків. Їх застосування сприяє усвідомленню учнями програмового матеріалу, інтенсифікує процес їхнього розумового розвитку, підвищує ефективність формування наукового світогляду, учить застосовувати одержані знання на практиці. Саме тому 18 грудня викладачами спецтехнології Немченко М.В. та хімії Юріною І.М. проведено бінарний урок у групі 18 професії «Кухар; кондитер» з предмету «Технології приготування їжі» за темою «Жири, їх класифікація та види».

  Учні впродовж уроку познайомилися з класифікацією жирів за складом, походженням та агрегатним станом, їх особливостями та використанням в кулінарії. Виконуючи досліди перевірили розчинність жирів, дослідили їх на насиченість. Також на уроці учні створили жирову емульсію та навіть спробували малювати на молоці. Заняття пройшло цікаво та насичено. Наостанок діти висловили побажання якомога частіше бувати на таких уроках.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 345 | Додав: intelbes | Дата: 19.12.2019

  Під час Всеукраїнського тижня права в ліцеї було проведено конкурс відеороликів, присвячених правам людини.

  За результатами конкурсу:

  перше місце: «Загальна декларація прав людини» - 19 та 29 групи;

  друге місце: «Ти людина – значить маєш права» - 14 група;

  третє місце: «Права і свободи людини» - 24 група.

Переглядів: 284 | Додав: intelbes | Дата: 17.12.2019

  11 грудня у Новоодеському професійному аграрному ліцеї проведено 10 виробниче навчання для учнів 17 групи, з нової професії «Перукар (перукар-модельєр); манікюрник» .

  Тема уроку «Накручування волосся горизонтальним способом на бігуді з подальшим укладанням у зачіску, з використанням прийомів начісування або тупірування».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 365 | Додав: intelbes | Дата: 17.12.2019

  Продовжуючи тематику профілакти ВІЛ/СНІД, в Новоодеському професійному аграрному ліцеї, у групі 12, соціальним педагогом та психологом було проведено тематичне заняття "Прояви турботу та обачливість".

  Заняття з елементами тренінгу за Програмою "рівний-рівному" включало ряд вправ, які допомогли учням усвідомити цінність здоров'я, увагу та турботу до себе та своїх близьких, безпечну поведінку. Було наголошено, що на здоров'я людини впливає не лише спадковість та екологія, а 50% у факторах впливу відведено стилю життя особистості -"Все залежить від тебе!" Учні поглибили свої знання в стратегіях безпечної поведінки, познайомилися з навичками відповідальної відмови.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 315 | Додав: intelbes | Дата: 12.12.2019

  В рамках Всеукраїнського тижня права, 11 грудня в ліцеї було проведено зустріч з головним спеціалістом відділу «Новоодеське бюро правової допомоги» Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Молчановим Дмитром Васильовичем.

  Під час зустрічі з учнями було обговорено питання хабарництва, зокрема роз’яснено, що відповідальність за неправомірну вигоду, зокрема хабар, несуть обидві сторони – і та, що його дає, і та, що його отримує.

  Учасники задавали правові питання, які їх цікавили та отримали кваліфіковану консультацію.

  Дмитро Васильович порадив у разі потреби звертатися до Центру безоплатної правової допомоги за адресою м. Нова Одеса, вул. Центральна, 179, тел. (05167)2-15-51

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 366 | Додав: intelbes | Дата: 12.12.2019

  У рамках Всеукраїнського тижня права у Новоодеському професійному аграрному ліцеї 10 грудня на базі гуртожитку для здобувачів освіти було проведено інтерактивне заняття «Запобігання дискримінації та насильству». Заняття розпочалося з питань «Що є дискримінація?» «Якою вона буває?» «Хто хоч раз у житті відчув на собі дискримінацію?».

 

 

  Дискримінація - поняття доволі складне та багатогранне, але хоча б якусь його форму чи натяк відчував кожен із нас. На занятті, психолог ліцею спробувала донести слухачам, що боротися з цією формою насильства (а це і є одна з прихованих його форм), повинен кожен із нас. Тому що шлях до демократичного суспільства починається з викорінення таких неоднозначних соціальних явищ.

  Під час зустрічі було обговорено форми дискримінації – пряма, непряма, підбурювання, утиск. Також ознайомлено з діями, які дискримінацією не вважаються:

  • спеціальний захист з боку держави окремих категорій осіб, які потребують такого захисту;

  • здійснення заходів, спрямованих на збереження ідентичності окремих груп осіб, якщо такі заходи є необхідними;

  • надання пільг та компенсацій окремим категоріям осіб у випадках, передбачених законом;

  • встановлення державних соціальних гарантій окремим категоріям громадян;

  • особливі вимоги, передбачені законом, щодо реалізації окремих прав осіб.

  Учасникам заходу була надана інформація про уповноважених осіб щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні та перелік нормативних документів, які можуть бути корисними кожному громадянину у цьому питанні.

... Читати далі »

Переглядів: 273 | Додав: intelbes | Дата: 10.12.2019

  Ти знаєш, що ти — людина ?

  Ти знаєш про це чи HI?

  Усмішка твоя — єдина,

  Очі твої — одні.

  10 грудня 2019 р. В Новоодеському професійному аграрному ліцеї відбувся відкритий урок приурочений до Дня прийняття Загальної декларації прав людини, на тему: «Права людини».

 

 

  Щорічно 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини. Декларація стала першим світовим документом, що сформулював положення про права людини, проголосила рівність всіх жителів планети перед законом.

  На уроці до уваги учнів було представлено відео «Історія прав людини» https://www.youtube.com/watch?v=1hj_0vTbSe4, де розглянуто основні 30 статей Декларації.

  Отже, права людини захищають наше існування в сьогоднішньому буремному світі. У той же час варто пам'ятати про те, що всі ми люди – і наші власні права закінчуються там, де починаються права іншого.

 

 

 

Переглядів: 294 | Додав: intelbes | Дата: 10.12.2019

« 1 2 ... 37 38 39 40 41 ... 62 63 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів