П`ятниця, 19.04.2024, 16:27
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

  В Новоодеському професійному аграрному ліцеї 17.11.2019, під час тижня гуманітарних дисциплін, був проведений квест «Language is the Treasure of the Nation». Метою квесту було розширити знання учнів про культуру мов народів, формувати в учнів уміння працювати в команді; розвивати творчі здібності дітей, сприяти вихованню національної самосвідомості учнів, формувати громадянську і загальнокультурну компетентності, виховувати любов до національної культури та до культур інших народів.

  Квест складався з 5 етапів. Спочатку організатори роздали командам підказки, де можна знайти завдання. На кожному етапі учні виконували різноманітні завдання: «Секретна абетка», «Склади мапу», ребуси, вирішували математичні приклади, але найбільше задоволення учасники отримали від етапу, де потрібно було скласти слово своїми тілами.

   Всі групи взяли активну участь, але, перемога дісталася найспритнішій та найкмітливішій команді групи №38, друге місце виборола група № 32, і почесне третє місце посіла група №24. Учасники заходу отримали масу позитивних емоцій та незабутніх вражень.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 783 | Додав: intelbes | Дата: 19.11.2019

 

  15 листопада в районному Будинку культури відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Дня працівників сільського господарства України. В них взяли участь сільськогосподарські товаровиробники, представники фермерських господарств та підприємств. Присутніх привітали голова Миколаївської обласної ради Москаленко Вікторія Вікторівна, голова Новоодеської районної державної адміністрації Суровцев Володимир Олексійович та голова Новоодеської районної ради Гриценко Олександр Васильович.

  Серед нагороджених аграріїв працівники та учні нашого ліцею: Форманчук Сергій Володимирович - майстер виробничого навчання; Вєдєнєєв Андрій Євгенійович, Блануца Павло Володимирович, Діденко Анатолій Іванович – працівники навчального господарства ліцею; Смілий Олександр, Кучеров Вадим, Кашу Олександр та Куровський Назар – учні професії «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва; слюсар-ремонтник; водій автомобіля»

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 603 | Додав: intelbes | Дата: 15.11.2019

  16 листопада увесь світ відзначає Міжнародний день толерантності, який був оголошений ЮНЕСКО в листопаді 1995 року з нагоди 50-річного ювілею цієї організації і відзначається щорічно. Як зазначено у Декларації принципів толерантності «з метою мобілізації громадськості, звернення уваги на небезпеки, приховані у нетерпимості, зміцнення прихильності і активізації дій на підтримку поширення ідей толерантності і виховання у її дусі».

  Новоодеський професійний аграрний ліцей приєднався до святкування знакової події. Одним із заходів присвячених цьому Дню було інтерактивне заняття проведене у гуртожитку психологічною службою закладу «Що сприяє формуванню толерантності у молоді?». На ньому здобувачі освіти не лише ознайомилися з основними засадами та принципами толерантності, а змогли пройти діагностику на індивідуальний рівень прояву толерантної поведінки, також навчалися бути терпимими через ігри «Унікальність», «Єднання» тощо. Отримані знання молодь мала змогу закріпити переглядаючи цікаві відеоролики на дану тему: «Подарунок», «Маленька каструлька Анатоля», «Мій братик з місяця», «Акуратна історія», «Струни». Наприкінці зустрічі усі бажаючі мали змогу отримати невеличкі «шпаргалки» - пам’ятки толерантності.

  Дуже хотілося б, щоб правила толерантної поведінки засвоювали усі мешканці нашої планети. Щоб цьому училися не лише діти, а й дорослі.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 339 | Додав: intelbes | Дата: 15.11.2019

  12.11.2019 в нашому навчальному закладі відбулася загальноліцейна олімпіада з української мови та літератури. З кожної групи приймали участь по два учні. Завдання були різноплановими: на розвиток логічного мислення, швидке орієнтування в тестових завданнях, синтаксичний розбір, та звичайно, обов'язкове знання орфографічних та пунктуаційних правил. Були цікавинки і на знання змін у новій редакції "Українського правопису 2019" Час виконання пролетів швидко. Всі захоплено працювали, з нетерпінням чекали оголошення результатів.

  Вони були ось такими:

  1 місце – учениця 17 групи Мацола Анастасія;

  2 місце – учень 32 групи Дмитро Смоквін; учениця 22 групи Коваль Анастасія;

  3 місце – учениця 17 групи Миндрул Анна.

  Переможці загальноліцейної олімпіади будуть приймати участь у районному етапі.

 

 

 

 

 

  Вітаємо з першим місцем Мацолу Анастасію!

Переглядів: 310 | Додав: intelbes | Дата: 12.11.2019

  12.11.19 в нашому ліцеї в групі №22, майстром виробничого навчання Марченко Л.В., було проведено виховну годину на тему: «Кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх».

 

 

  Виховна година актуальна, насамперед, для профілактики злочинів та правопорушень. Її мета – на прикладах з життя ознайомити учнів з кримінальною відповідальністю, показати їм, які наслідки мають звичайні пустощі. Виховний захід допоможе учням у формуванні навичок самостійного прийняття рішень і навчить критично аналізувати складні ситуації, виховувати в собі правову свідомість.

  Не можна змовчувати проблеми злочинності серед неповнолітніх.

  Учнів цікавили такі питання:

  - Які є види відповідальності?

  - Що таке правопорушення, а що є злочином?

  - Яка відповідальність наступає в якому віці?

  - В яких документах викладено обов’язки учнів?

  - Які правопорушення найчастіше бувають у нашому ліцеї?.

  Моделювалися різні ситуації з життя учнів ліцею: викрадення мобільного телефону, вживання алкогольних напоїв, викрадення грошей.

  Визначали міру покарання: за самовільно зрізану ялинку, за викрадення неповнолітніми автомобіля. Моделювалися інші життєві ситуації у разі затримки підлітків поліцією.

  У кожного свій вибір – або вступити на шлях ... Читати далі »

Переглядів: 1009 | Додав: intelbes | Дата: 12.11.2019

  У Новоодеському професійному аграрному ліцеї 6,7 та 11 листопада, згідно навчального плану, було проведено поетапну атестацію.

  По закінченню виробничої практики учні групи 28 підтверджували свої знання та навички з професії Кухар ІІІ розряду. Завдання поетапної атестації складалися з практичної та теоретичної частини. Під час практичної частини учні самостійно готували комплексний обід для учнів ліцею, а під час теоретичної - складали тести.

  Усі успішно пройшли проміжну атестацію та рішенням державної кваліфікаційної комісії було присвоєно робітничу кваліфікацію «кухар ІІІ розряду»

  Бажаємо всім учням групи успіхів в подальшому навчанні.

 

 

 

 

 

 

 

 

  ... Читати далі »

Переглядів: 331 | Додав: intelbes | Дата: 11.11.2019

  З 11.11.2019 почалася естафета тижня методичної комісії викладачів гуманітарної підготовки. В гр. 38 викладачем Щербиною Л.А. був проведений урок-диспут на тему: «Як сьогодення трактує долю української мови». Учні з ентузіазмом згадували основні етапи розвитку української мови, а із співчуттям – сумні дати в її історії, заборону існування української мови політиками тих тяжких часів.

  Учні влучно критикували сучасних політиків, які імітують турботу про державні інтереси, а, насправді, - не вважають за потрібне, навіть вивчити мову своєї держави.

  Аналізували мовні досягнення нашого президента, який наполегливо вивчає рідну мову та має суттєві успіхи в цій благородній справі. Він є гідним прикладом для наслідування.

 

 

 

 

Переглядів: 281 | Додав: intelbes | Дата: 11.11.2019

  З ентузіазмом учні та педпрацівники ліцею залучились до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності – «Від бересту – до «цифри». Близькою та зрозумілою була його тематика, влучно використані слова, зміни яких зафіксовані уже в новій редакції «Українського правопису – 2019». Автор диктанту – Олександр Авраменко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 358 | Додав: intelbes | Дата: 08.11.2019

  Сьогодні всі учні та педагогічний колектив Новоодеського професійного аграрного ліцею відзначили День української писемності та мови. Викладачем української мови та літератури Щербиною Л.А. та учнями ліцею (груп №38, 24, 22, 17) було проведено виховний захід на честь святкування цієї значної події. Учні з ентузіазмом та бажанням приймали участь: декламували вірші, готували презентації про архівні історичні розвідки, презентували слухачам твір «Повість минулих літ».

  Яскравим образом – символом давнини став образ княгині Ольги, монолог якої прочитала учениця групи №22 Гандибул Мар’яна

  З дружньою настановою для написання Всеукраїнського диктанту до учнів звернувся директор ліцею Українець Василь Михайлович. Побажання мудрості, уваги та плідних результатів стали учням в пригоді.

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 366 | Додав: intelbes | Дата: 08.11.2019

  На базі Новоодеського професійного аграрного ліцею працює психологічна служба, яка серед інших своїх послуг, сприяє та акцентує увагу на розвитку у дітей емоційного інтелекту, навичок спілкування, самопізнання та самоаналізу. Кожна група має можливість замовити заняття на тематику, актуальну саме для їхнього освітнього середовища. Так 17.10. у групі «Обліковців» 1 курсу було проведене заняття «Попередження конфліктів» із застосуванням кіно- та драма терапії.

  А 7 листопада у групі «Перукарів» відбулося розвиваюче заняття на тему «Мої можливості», де учні знайомилися з своїми позитивними та негативними, відкритими та прихованими якостями за допомогою різноманітних технік арт-терапії, серед них «Відбиток», «3 карти всліпу», «Моє кольорове ім’я». Було цікаво спостерігати за молоддю, яка звикла відвідувати уроки, здобувати класичні знання та не звикла дізнаватися щось цікаве про всесвіт всередині себе. Під час зустрічі виникали найрізноманітніші емоції та стани – здивування, заперечення, неприйняття, осуд, захоплення, демонстрування, занурення тощо.

  Є надія, що подібні зустрічі будуть повторюватися у кожній групі, і приноситимуть максимальну користь та позитив!

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 407 | Додав: intelbes | Дата: 07.11.2019

« 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 61 62 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів