П`ятниця, 17.05.2024, 06:42
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

  11 лютого 2020 року у світі відзначається День безпечного Інтернету під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

  Сьогодні доволі складно знайти когось, хто не знає, що таке інтернет. Сучасні люди проводять все більше часу у Всесвітній мережі. Вони грають, спілкуються з друзями, переглядають фільми та відео. Але чи замислювались ви над тим, що Інтернет не лише відкриває безліч можливостей для розвитку та відпочинку, а й приховує цілу купу загроз.

  Що ж робити у такій ситуацій? Не використовувати Інтернет, смартфон чи комп’ютер? Аж ніяк! Потрібно вчитися користуватись ним правильно.

  Наш ліцей також приєднався до відзначення Дня безпечного Інтернету.

  Учні переглянули відео та прослухали інформацію про загрози, які можуть нас спіткати в Інтернеті, та як вберегтися від них.

 

 

Переглядів: 354 | Додав: intelbes | Дата: 12.02.2020

  27.01.2020 р.

  Голокост, що призвів до винищування однієї третини євреїв і незліченних жертв з числа представників інших меншин, буде завжди служити всім народам застереженням про небезпеки, що таять у собі ненависть, фанатизм, расизм і упередженість.

  У 2020 році День пам'яті жертв Голокосту присвячений 75-річчю звільнення в'язнів концтабору Освенцим. У цей день - 27 січня бібліотекарі Новоодеської ЦРБ провели для учнів групи №12 «Оператор комп’ютерного набору; обліковець» годину історичної пам’яті «Свіча Голокосту не згасне». Події 1933-1945 років і донині залишаються сумним символом політики геноциду нацистської Німеччини, а також яскравим прикладом нинішнього стану пам'яті про війну у сучасному українському суспільстві.

  Учні переглянули документально-історичні відео, активно обговорювали питання про геноцид, расизм, націоналізм, які можуть торкнутися будь якого народу. Ведучі заходу донесли до присутніх інформацію про передумови виникнення цієї трагедії, про погроми в Німеччині в 1938 році та масових розстрілах на території України в 1941-1942 роках, привели приклади створення жахливих гетто та концентраційних таборів смерті на території Польщі, Німеччини.

 

 

 

 

 

  На заході була представлена книжкова виставка-пам'ять «Голокост. День пам’яті», книгами: «Черная книга евреев», «Книга скорби Украины», Підлуцький О. «25 портретів на тлі епохи», Гобі В. «Детская комната&raq ... Читати далі »

Переглядів: 373 | Додав: intelbes | Дата: 30.01.2020

  23.01.2020 р. в групі 12 професії «Оператор комп’ютерного набору; обліковець» Дубінко Світланою Миколаївною проведено підсумковий урок з предмету «Основи роботи в Інтернет». На уроці учні підсумували свої знання про мережу, особливу увагу звернули на безпечне використання її ресурсів. Практикувалися в організації групової роботи та взаємодії он-лайн.

  На завершення Світлана Миколаївна побажала учням відповідально ставитися до використання мережевих ресурсів та отримувати від них лише користь.

 

 

 

 

 

Переглядів: 369 | Додав: intelbes | Дата: 30.01.2020

  17 січня 2020р. в Новоодеському професійному аграрному ліцеї проведено державну кваліфікаційну атестацію в групі 48 професії «Кухар; кондитер». Першою складовою іспиту було проведення кваліфікаційних пробних робіт згідно інструкційно-технологічних карток.

  Під час виконання робіт випускники продемонстрували професійні вміння і навички з організації робочого місця та виявили компетентність у дотриманні технологічного процесу, набуті під час виробничої практики на підприємствах громадського харчування.

  На наступному етапі відбувся захист дипломних робіт, з яким учні успішно впоралися.

  Члени державної кваліфікаційної комісії побажали випускникам міцного здоров’я, успіхів, реалізації задумів і творчих планів! Нехай знання, отримані в ліцеї, неодмінно стануть запорукою вагомих здобутків, допоможуть досягти омріяних вершин у майбутній професійній діяльності! Наснаги, оптимізму та невичерпної енергії!

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 371 | Додав: intelbes | Дата: 20.01.2020

  Традиційно, у четвер, 16 січня соціальний педагог та психолог ліцею, Первина Л.С. проводила зустріч з учнями, які проживають в гуртожитку. Цього разу обговорювалося тема ранніх статевих стосунків та наслідків даного явища. Засобами казкотерапії було проведено ряд технік, які допомогли б здобувачам освіти усвідомити та засвоїти усю серйозність даної теми. Діти обговорювали основні ідеї почутих казок, співставляли героїв та оцінювали їх вчинки, грали в гру «Хто більше казок знає?», пробували писати власну казку на задану тему, переглядали тематичні відеоролики. Заняття пройшло динамічно та цікаво. Леся Сергіївна запропонувала учням вносити власні пропозиції до проведення подібних зустрічей.

 

 

 

 

Переглядів: 286 | Додав: intelbes | Дата: 20.01.2020

  15 січня 2020 року під час проведення виробничого навчання для учнів 17 групи «Перукар; манікюрник» було проведено майстер–клас на тему: «Виконання легких, класичних, чоловічих стрижок» від професійного майстра діючого салону Наталії Савчук, яка має досвід роботи у перукарні вже 21 рік.

 

 

  Власниця перукарні охоче поділилася досвідом роботи, досконально розповіла та показала технологію підготовки, проведення перукарських послуг, вказавши на тонкощі та особистий професійний підхід до кожного клієнта.

  Савчук Наталія мала змогу перевірити навики кожного із учасників майстер-класу, допомогла у формуванні та завершені класичної, чоловічої стрижки.

  Майбутні перукарі охоче відпрацьовували новий матеріал під пильним наглядом досвідченого майстра.

  Учні із захопленням спостерігали за процесом роботи та активно задавали питання про постійний саморозвиток та підвищення навиків перукаря, шляхи досягнення високих результатів та клієнтську базу майстра.

  Майстер-клас проходив у дуже активній формі, Наталія вдало знайшла спільну мову з учнями та зацікавила їх. Компетентно розповіла про тонкощі, специфіку роботи перукаря, шляхи усунення небажаних помилок під час виконання клієнтських послуг.

  Учні, щиро подякували Савчук Наталії за цікавий, повчальний майстер-клас. Вони отримали не лише знання з техніки створення класичних чоловічих стрижок, а і ознайомилися з досвідом роботи професіонала, з правилами ставлення до клієнтів салонного рівня, і головне, домовились про наступну зустріч, щоб скоріше стати досвідченими спеціалістами важливої, творчої, перукарської справи.

 

 

  ... Читати далі »

Переглядів: 489 | Додав: intelbes | Дата: 20.01.2020

  11 січня 2020 року в м. Миколаєві на базі фізкультурно-оздоровчого комплексу відбувся відкритий кубок Миколаївської області з важкої атлетики серед дорослих .

  В цих змаганнях приймали участь вихованці Новоодескої ДЮСШ з важкої атлетики.

  Учениця Новоодеського професійного аграрного ліцею Сміла Наталя та керівник спортивних секцій Новоодеського професійного аграрного ліцею Налівко Вадим

  Серед жінок у категорії до 81 кг , не було рівних Смілій Наталії . За сумою двоборства її результат склав 80 кг , що дало їй змогу здобути 1 місце

  Серед чоловіків у категорії 81кг, де змагалися 17 атлетів Вадим Налівко показав у ривку 105 кг, у поштовху 140 кг, це дало йому змогу посісти за сумою двоборства 2 місце та виконати норматив кандидата в майстри спорту

  Тренує атлетів Пастух Володимир Вікторович

 

 

Переглядів: 355 | Додав: intelbes | Дата: 17.01.2020

  З нагоди відзначення 7 лютого Дня безпеки в Інтернет у Новоодеському професійному аграрному ліцеї проходить ряд заходів, які допомагають молодому поколінню сформувати чітку мотивацію до безпечної поведінки у віртуальному та реальному світі. Зокрема 15 січня у 12 (класний керівник Юріна І.М., майстер в/н Дубінко С.М.) та 17 групах (майстер в/н Дяченко І.Г.) психологом ліцею Первина Л.С. було проведено виховну годину «За і проти комунікації через Інтернет». На зустрічі особливу увагу було надано стосункам в мережі, ситуаціям шахрайства, тролінгу, булінгу та насильства.

  Опрацьовано алгоритми безпечного знайомства, опрацьовано через порівняння та контраргументи «+» та «-», переваги та недоліки безмежних можливостей «усесвітньої павутини». Було переглянуто та обговорено короткометражний фільм «Он-лайн сексуальне насильство над дітьми (кібер грумінг)».

  Подібні зустрічі потрібні для того, щоб сформувати у здобувачів освіти відповідальне ставлення до власного фізичного, соціального та психічного здоров’я, навчити розсудливості, вибірковому та критичному мисленню, поглибити їхні знання про можливості інформаційного ресурсу та шкоду від дезінформації.

 

 

 

 

Переглядів: 296 | Додав: intelbes | Дата: 16.01.2020

  Ось знову рік Новий — 2020, іде,

  Хай щастя він Вам принесе,

  Міцне здоров’я подарує,

  Хай радістю Ваш дім квітує.

  Любов’ю хай серця живуть,

  Тепло душі для Вас несуть.

  Хай мир і лад у Вашій хаті будуть,

  Хай завжди щирість Вам дарують люди.

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі »
Переглядів: 543 | Додав: intelbes | Дата: 03.01.2020

  26 грудня в групі 38 професії «Кухар; Кондитер» проведено відкритий урок на тему: Приготування фаршів та начинок. Вимоги до їх якості.

  Учні відпрацювали приготування фаршу ліверного, м’ясного та начинки, які застосували в приготуванні млинців, рулетів та пиріжків. p> 

 

 

 

 

 

Переглядів: 380 | Додав: intelbes | Дата: 27.12.2019

« 1 2 ... 36 37 38 39 40 ... 62 63 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів