П`ятниця, 26.04.2024, 23:36
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

  Напередодні Різдвяних свят учні 18 групи з професії «Кухар; кондитер» привітали студентську родину, адміністрацію закладу, викладачів, майстрів виробничого навчання та всіх працівників з Різдвом Христовим!

  Учні охоче розповіли про традиції святкування Святвечора та обряди, що передавалися від покоління до покоління.

  Це єдине свято, яке не знає кордонів ні в часі, а ні в просторі. Воно об’єднує родини домашнім затишком, сміхом, радістю і 12 традиційними стравами, символом яких є 12 апостолів.

  Жодне Різдво Христове не обходиться без Віфлеємської Зірки та колядників, що оспівують традиційними піснями щедрих господарів, бажають їм щастя, здоров’я, і достатку, щедрувальників неодмінно обдаровують солодощами та грошима.

  Шануємо традиції Українського народу!

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 105 | Додав: intelbes | Дата: 22.12.2023

  Уже на порозі Новий Рік та Різдво Христове.

  Ми всі потребуємо різдвяної радості і маємо на неї право. Народження Спасителя між нами, навіть у воєнних обставинах, — це небесна радість, не створена людиною задля розваг, а подарована Богом з небес.

  Розмірковуючи над тим, як створити різдвяний простір для Захисників України, учні 37 групи прикрашали ялинку і цьогоріч у неї особлива назва “Ялинка Перемоги”. Прикрашаючи таку ялинку власноруч створеними прикрасами, діти загадували побажання нашим ЗАХИСНИКАМ і хотіли донести усім, що важливо розуміти суть різдвяного світла, зокрема доречності освітлення ялинки, зірки й інших різдвяних декорацій. Адже не так повинні світитися різдвяні прикраси на ялинках, як наші обличчя і серця. На жаль, наші серця сьогодні наповнені болем…! Але ми сильні, ми все здолаємо і переможемо!!!

 

 

  Тож нехай ця “Ялинка Перемоги” стане для нас наближенням цього світла перемоги, перемоги добра над злом!

  Під час виховного заходу до нас завітали колядники та від щирого серця побажали всім нам справжньої радості та щасливого, переможного, мирного і благословенного прийдешнього року!!!

 

 

 

 

 

Переглядів: 63 | Додав: intelbes | Дата: 21.12.2023

«Виявлена сила урану загрожує цивілізації і людям

не більше, ніж коли ми запалюємо сірник.

Подальший розвиток людства залежить не від

рівня технічних досягнень, а від його моральних принципів»

А. Ейнштейн

  З метою поглиблення знань учнів в області атомної і ядерної фізики, з історії розвитку ядерної енергетики України, перевагами і проблемами сучасних атомних станцій 19 грудня викладачем фізики Євгенією Лисенко та викладачем англійської мови Ольгою Резніченко був проведений бінарний урок «Розвиток ядерної фізики. Винахідники та їх винаходи».

 

 

  Під час уроку учні дізналися про переваги і проблеми сучасних атомних станцій. Метою уроку було привернути увагу на екологічні аспекти цього питання, вияснити, що спричинило аварію на Чорнобильській АЕС та дізнатися, як Чорнобильська катастрофа вплинула на здоров’я людей. Цікаві та змістовні відео про винахідників англійською мовою мали на меті виховувати в учнів зацікавлення наукою, цінувати працю науковців, переконати учнів у необхідності поглиблювати знання про навколишній світ.

  Не залишили поза увагою і питання захоронення та переробки радіоактивних відходів та демонтаж ядерних реакторів, у яких закінчився термін експлуатації. Зараз на планеті накопичено більше 130 000 тон відпрацьованого ядерного пального. Ще не так давно такі відходи закривали в герметичні контейнери і відправляли на дно океану, вважаючи, що його глибоководні шари не перемішуються з поверхневими. Але виявилося, що це небезпечно.

  Останнім часом від такого «поховання» відмовилися. Герметичні бетонні контейнери або залізні бочки з відходами укладають в бетонні «саркофаги».

... Читати далі »

Переглядів: 93 | Додав: intelbes | Дата: 19.12.2023

  Із метою піднесення престижу української мови, підвищення популярності її серед молоді, виховання пошани до культури і традицій українського народу 16 грудня 2023 року департаментом освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації спільно з Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області було проведено ІІ (обласний) етап ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика (категорія – учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти) (далі – конкурс).

  Захід проведено за завданнями, підготовленими Миколаївським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти, в дистанційному форматі (синхронний режим). Подія транслювалася за допомогою сервісу відеотелефонного зв’язку Google Meet.

  У конкурсі взяли участь 19 учнів – переможців І етапу конкурсу, що проводився на рівні закладів.

  З вітальним словом та побажаннями досягти перемоги в інтелектуальних змаганнях звернулася до учасників Наталія Шаповалова, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області.

  Оцінювали якість виконаних учасниками робіт члени журі, а саме: голова журі Бугайова Тетяна Леонідівна, викладач Закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Миколаївський центр професійної освіти», члени журі Хортюк Тетяна Василівна, викладач Вознесенського професійного аграрного ліцею, та Бойко Тетяна Євгенівна, викладач Арбузинського професійного аграрного ліцею.

  Технічний супровід проведення конкурсу забезпечили методисти Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області Василін Валерій Вікторович та Горкуненко Світлана Олександрівна.

  За підсумками конкурсу студентка Новоодеського професійного коледжу Охріменко Крістіна посіла третє місце.

 

 

  Тож вітаємо Охріменко Крістіну та її викладача Щер ... Читати далі »

Переглядів: 59 | Додав: intelbes | Дата: 18.12.2023

  Завершальним заходом Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насилля» став квест для всіх груп коледжу, під девізом «Ми — це не безліч стандартних «я», а безліч всесвітів різних». Метою інтерактиву було формування громадянської позиції щодо неприйняття насильства.

  Учні з задоволенням розв’язували поставлені задачі, при цьому використовуючи наявні знання та здобуваючи нові. У напруженій боротьбі третє місце між собою розділили групи 18 і 24 групи, друге – 22 1 12, а перемогу здобула група 37. Переможці отримали грамоти та солодкі призи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 54 | Додав: intelbes | Дата: 14.12.2023

 

  14 грудня в Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Це день мужніх та самовідданих людей, подвиг яких неможливо переоцінити. Героїзм, патріотизм і професійна майстерність учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС перевірені часом. Ми не маємо права забувати про їх самопожертву. Багато з них не дожили до теперішніх днів, віддавши своє життя задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь.

  Цього дня учні ліцею, разом зі своїми наставниками, провели зустріч зі свідками-ліквідаторами аварії, здійснили покладання квітів та вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя у боротьбі з безжальним атомом.

  Сьогодні ми виражаємо щирі слова подяки та шануємо всіх ліквідаторів за їх мужність, а також схиляємо голови, пам’ятаючи про померлих.

  Наш обов‘язок – не забувати подвиг, який здійснили ліквідатори ціною власного життя.

  На жаль сьогодні ми знаходимося під постійною загрозою повторення ядерної катастрофи через російську агресію. росія постійно погрожує ядерною зброєю, підривом наших атомних електростанцій.

  Сподіваємося жах Чорнобильської катастрофи залишиться в минулому і ніколи не повториться, а наша держава здобуде Перемогу та Мир!

 

 

 

 

 

Переглядів: 50 | Додав: intelbes | Дата: 14.12.2023

  13 грудня 2023 року у групі №24 професії трактористів-машиністів с/г майстром виробничого навчання Возняк Р.П. було проведено виховну годину «Міжнародний день енергозбереження»

  Ця глобальна подія покликана підкреслити залежність суспільства від енергії та важливість розумного споживання енергії. Він спрямований на інформування людей про глобальне потепління та зміну клімату, а також на заохочення зусиль щодо економії енергоресурсів.

  Запаси всіх традиційних видів енергії швидко виснажуються, а виробництво енергії є значним джерелом забруднення. Проте кожен день люди у всьому світі використовує енергію для ведення цивілізованого життя. Звідси й потреба енергозбереження. Організація Об'єднаних Націй (ООН) заявляє, що якщо ми продовжимо нинішні темпи зростання споживання, до 2040 року ми будемо використовувати вдвічі більше нафти і газу, ніж те, що нам взагалі залишається для використання.

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 47 | Додав: intelbes | Дата: 14.12.2023

  Під час війни кожен має приносити користь, наближаючи спільну перемогу, - у цьому переконані учні Новоодеського професійного коледжу гр. №32 професія «Оператор комп’ютерного набору: обліковець з реєстрації бухгалтерських даних», які всіма силами прагнуть підтримати українських захисників, беручи участь в різних благодійних акціях.

  Допомога була адресною. Захисники надіслали фото-подяку за нашу посильну гостину.

  Хай береже їх Господь!!! Ми чекаємо їх з перемогою до рідної домівки!

 

 

 

 

 

Переглядів: 51 | Додав: intelbes | Дата: 13.12.2023

  Із метою вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні 09 грудня 2023 року департаментом освіти і науки обласної військової адміністрації спільно з Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області проведено II (обласний) етап ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (серед категорії «учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти»).

  Захід проведено за завданнями, підготовленими Миколаївським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти, в дистанційному форматі (синхронний режим) з використанням можливостей платформи Google.

  До участі в конкурсі долучилися 19 учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, які стали переможцями (I місце) I етапу (на рівні закладу) ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

  Оцінювання якості виконаних завдань здійснено журі, до складу якого увійшли фахівці з числа провідних викладачів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області

  За результатами проведення II (обласного) етапу ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (серед категорії «учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти») перше місце зайняла Охріменко Крістіна, учениця Новоодеського професійного коледжу гр. №12 (викладач – Щербина Лариса Анатоліївна).

 

 

  Крістіна дуже спокійна, вдумлива і мудра людина. Саме це і допомогло їй зібратись з думками та концентруватись на складних моментах роботи.

  Завдання були дібрані дуже цікаві. Вони передбачали знання великого пласту життя і творчості Кобзаря та знання української мови.

... Читати далі »

Переглядів: 62 | Додав: intelbes | Дата: 11.12.2023

  Щороку 7 грудня відзначається Всесвітній день української хустки. Це не офіційне свято, яке з’явилося у 2019 році, покликане об’єднати жінок різних професій та віку для збереження українських традицій. Хустка – це не просто головний убір, це річ дуже символічна та знакова. Вона здавна вважалася оберегом та символом патріотизму, свободи та любові. Для учнів групи №37, професії «Перукар; манікюрник» майстром виробничого навчання, Блажевською Іриною, була проведена година спілкування присвячена цій даті. Здобувачі освіти дізналися багато нового про історію української хустки та пов’язані з нею традиції.

 

 

 

Переглядів: 47 | Додав: intelbes | Дата: 08.12.2023

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 62 63 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів