Субота, 20.04.2024, 08:44
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

21 листопада День гідності та свободи

Боже, Україну збережи

Господи помилуй грішних

Змилуйся над нами і прости

Молимо Тебе, Всевишній

І від ворога нас захисти

Бо без Тебе ми безсилі

Господи, зміни все навкруги

Дай спасіння Україні

  21 листопада в Новоодеському професійному коледжі відбувся тематичний захід присвячений Дню Гідності та свободи. На ньому учні групи 12 за професією «Офісний службовець (бухгалтерія). Адміністратор» читали вірші присвячені Героям Небесної сотні, звучала Молитва за нашу Україну.

 

 

 

 

 

Переглядів: 49 | Додав: intelbes | Дата: 22.11.2023

  Щорічно у третій четвер листопада світ відзначає Міжнародний день відмови від куріння — і це той самий момент, щоб привернути увагу громадськості й влади до загроз тютюнової епідемії, заявити про свої права на бездимне середовище та назавжди попрощатися із залежністю, яка вбиває.

  Для здобувачів освіти коледжу викладач біології Юріна Ірина провела годину спілкування "Життя без вейпінгу". Учні дізнались про негативний вплив електронних сигарет на здоров’я не лише того, хто палить, але й оточуючих, про ризик розвитку залежності від паління, набуття нових та ускладнення наявних захворювань. Розглянули наслідки куріння. Підрахували, скільки коштів із сімейного бюджету витрачається на куріння. Обговорили способи підтримки та мотивації тих, хто вирішив відмовитися від цієї шкідливої звички.

  Захід був заповнений позитивними емоціями та корисною інформацією.

  Нехай це стане поштовхом для дій у кожного з нас у збереженні нашого здоров’я та створенні здорового майбутнього!

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 37 | Додав: intelbes | Дата: 21.11.2023

  Минулого тижня весь світ і наша країна відзначали Всесвітній День толерантності. Толерантність – риса цивілізованого суспільства. Тому що люди, які хочуть жити в гармонії та порядку, ніколи не ображатимуть, принижуватимуть чи будуть завдавати шкоди людині з протилежними поглядами. У розвинених країнах високий рівень толерантності: ніхто не обмежує свободу волі іншого через те, що не погоджується з чужим світоглядом. Якщо всі країни дійдуть високого рівня толерантності, то зменшиться кількість конфліктів на тлі релігій, національних інтересів, культурних відмінностей.

  Новоодеський ПАЛ долучився до цієї важливої дати: учні були ознайомлені з історією створення цього свята, отримали поради та підказки розвитку толерантності в собі. Серед них такі прості але важливі секрети, як:

  • Спільні зацікавлення (в настільні ігри, прослуховування музики, участь в одній команді під час змагань);

  • Спілкування та взаємодія (розмовляти, пити разом чай, обмінюватися враженнями);

  • Намагатися волонтерити (допомога іншим, чужий біль допомагає стати більш терпимим до недоліків інших);

  • Стосунки «рівний –рівному» (коли ми пам’ятаємо , що народилися рівними, маємо по дві руки-ноги, дихаємо одним повітрям);

  • Знайомство з людьми, які ламають стереотипи (люди, які не зациклені на стигмі, мають вільні погляди та не обмежуються трафаретами – новатори! Ними захоплюються, з них беруть приклад).

  На цю тематику було проведено конкурс плакатів, і тепер вестибюль ліцею майорить кольоровими закликами до терпимості, порозуміння та толерантності!

 

 

 

Переглядів: 56 | Додав: intelbes | Дата: 21.11.2023

  17 листопада 2023 року, у групі №28 з професії «Кухар; кондитер» було проведено другий етап поетапної кваліфікаційної атестацію під час якої здобувачі освіти успішно захистили кваліфікацію «Кухар» 3-го розряду.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 36 | Додав: intelbes | Дата: 17.11.2023

 

16 листопада 2023р. в Новоодеському професійному коледжі

проведено поетапну кваліфікаційну атестацію

в групі №28 професії «Кухар; Кондитер», майстер виробничого навчання Скребець О.В.

  Першою складовою іспиту було проведення кваліфікаційних пробних робіт згідно інструкційно-технологічних карток.

  Під час виконання робіт учні продемонстрували професійні вміння і навички з організації робочого місця та виявили компетентність у дотриманні технологічного процесу, набуті під час виробничої практики на підприємствах громадського харчування.

 

 

 

 

 

 

Наробки учнів групи №28 на пробній кваліфікаційній

атестації з професії «Кухар (3-го розряду)» ... Читати далі »

Переглядів: 148 | Додав: intelbes | Дата: 17.11.2023

  16-го листопада, в переддень Міжнародного Дня Студента, учні групи 27 з професії «Перукар; манікюрник» під час ранкової лінійки привітали викладачів, майстрів виробничого навчання та студентів з великим святом. Пригадавши сумні історичні подї, що спонукали виникненню Дня Студента, ведучі наголосили, важливість і цінність цього заходу.

  Здобувачі освіти підготували вітальну програму, яскраво, емоційно та майстерно підняли настрій студенській родині. Приділили особливу увагу викладачам та майстрам виробничого навчання, нагадавши про їх студенські безтурботні роки, підготвку до іспитів та метрові шпаргалки, які робили колишні студенти у ті часи. А також, дали жартівливі поради стосовно поведінки під час уроків, сесії та екзаменів.

  Учні групи 27 з професії «Перукар; манікюрник» виконали музичний подарунок під назвою «Я Студент».

  Ведучі побажали студенству впевненої ходи дорогою знань, завзяття, радості, невичерпної творчої енергії та натхнення! Нагадали усім присутнім, що здобуваючи нові знання люди стають духовно багатшими.

 

 

 

 

 

Переглядів: 32 | Додав: intelbes | Дата: 17.11.2023

«Усі люди мають недоліки – хто більші, хто менші.

Ось чому і дружба, і допомога, і спілкування були б неможливими,

якби не існувало між нами взаємної терпимості».

Г. Гвіччардіні – італійський історик, філософ-гуманіст

  Напередодні Міжнародного дня толерантності, який відзначається 16 листопада, учні групи №22 професії Офісний службовець (бухгалтерія), адміністратор та № 38 - «Кухар – кондитер» відвідали Новоодеську публічну бібліотеку, де для здобувачів освіти була проведена виховна година «Толерантність – це свобода бути різними».

 

 

  Основні поняття, які розглядалися під час спілкування, це уміння творити добро, виявляти співчуття, дотримуватися порядності та ввічливості, а також вміння поважати інших. Учні з інтересом приймали участь у розмові, з цікавістю слухали та обговорювали питання про те, якими особистими якостями повинна володіти толерантна людина, перевіряли свої знання у вікторині «Що ж таке толерантність?». Переглянули відео ролик «Всі ми різні, але всі ми рівні» та книжкову виставку «День толерантності». Наприкінці заходу всі активно брали участь у «Мозковому штурмі», де на кожну літеру слова ТОЛЕРАНТНІСТЬ підібрали слова, що характеризують відповідні риси характеру толерантної людини та записували їх на дошці.

  Усі ми різні. Проте немає кращих чи гірших за інших. Ми рівні. І всі ми маємо рівні права.

  Будьмо терпимими до тих, хто відрізняється від нас. Не лише сьогодні. Гармонія життя не в однаковості, вона в різноманітті.

  РАЗОМ МИ ЗРОБИМО СВІТ ТОЛЕРАНТНИМ!

 

 

Переглядів: 40 | Додав: intelbes | Дата: 17.11.2023

  На виконання програми Президента України зі спортивно-масової фізкультурно-оздоровчої роботи «Пліч-о-пліч» в Новоодеському професійному коледжі 8-9 листопада 2023 року були проведені змагання з шашок серед дівчат.

  В змаганнях взяли участь 11 учасниць. Впродовж двох змагальних днів, між учасницями розгорнулася запекла боротьба. Взавершальному турі, між собою зійшлися учениці 32 групи та 17 групи, які до цього не зазнали жодної поразки.

  Остаточна гра між ними також не виявила переможницю та була зведена до нічиєї.

  Отже, за результатами змагань:

  І - місце розділили між собою учениця 17 групи Гуляк Віолетта та учениця 32групи Нетребко Євгенія;

  ІІІ - місце посіла Понзель Софія з 18 групи.

  Переможці змагань були нагороджені грамотами.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 36 | Додав: intelbes | Дата: 15.11.2023

  Наш навчальний заклад – це місце, де молодь вчиться не тільки наукам, але й цінним життєвим урокам. Один із таких уроків, які набувають особливої актуальності в сучасному світі, - це волонтерство. Волонтерство - це віддача часу, зусиль і знань, допомога тим, хто цього потребує. І якщо ми бажаємо виростити покоління активних, відповідальних громадян, то волонтерський урок є чудовим способом досягнення цієї мети.

  ГО «Українська Волонтерська Служба» спільно з ГО «Рух Олександра Педана "JuniorS"» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Міністерства освіти і науки та Міністерства молоді та спорту ініціювала новий проєкт, що сприятиме обізнаності про важливість волонтерської діяльності.

 

 

  Сьогодні здобувачі освіти нашого коледжу взяли участь в цьому проєкті. Ірина Юріна, викладачка коледжу та волонтерка нашої громади Яна Кісілевська провели урок волонтерства «Як творити добро тут і зараз», де роз’яснили суть поняття «волонтер», «волонтерська діяльність», ознайомили з основними характеристиками та видами волонтерської діяльності, окреслили взаємозв’язок між волонтерською діяльністю та розв’язанням гострих соціальних проблем громади та країни.

  Яна розповіла про діяльність їхнього волонтерського осередку, особливі вимоги до людей, що вирішили стати на цей шлях, передусім у часи військової агресії. Також вона продемонструвала дітям світлини з волонтерських виїздів та розповіла їхні історії. Учні з цікавістю розглядали залишки зброї різного типу, що були знайдені на деокупованих територіях. Мали змогу відчути важкість плитоноски та шолома - незмінних супутників на виїздах.

  Повітряна тривога не завадила проведенню заходу, навіть в сховищі учні з величезною зацікавленністю слухали гостей заходу.

  Урок волонтерства — це унікальний спосіб згуртувати учнів, зробити додатковий внесок у їх саморозвиток та розвиток громадянського суспільства, а також дбати про їхній фізичний та психологічний стани.

 

Переглядів: 55 | Додав: intelbes | Дата: 09.11.2023

  08 листопада 2023 року в Новоодеському професійному коледжі для учнів 19 та 37 групи було проведено виховний захід на тему: «Марафон з платіжної безпеки».

  Шахраї були у всі часи, з тим як змінювалися гроші, змінювалися їх підходи та методи. Учні ознайомилися як зароджувалося та змінювалося шахрайство, пов’язане з грошима, перевірили банкноти на справжність, дізнались про способи визначення фальшивих грошей. Дали відповіді на запитання, як вберегти себе від шахрайства, розібрали небезпечні ситуації та обговорили поради для їх уникнення. Прийняли участь у грі «Шукачі секретів платіжної безпеки: місія проти шахраїв» та створили стінгазету «Бережись шахраїв».

  Учасники не тільки змагалися за перемогу, але ще і прокачали свої знання та вміння вчасно виявляти шахраїв і не потрапити до них «на гачок», захистити свої особисті дані та безпечно користуватися Інтернетом. І довели, що готові дати відсіч підступним шахраям!

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 40 | Додав: intelbes | Дата: 09.11.2023

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 61 62 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів