Вівторок, 23.04.2024, 11:01
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

  30.01.2024 року, в кабінеті української мови відбувся відкритий урок на тему "Прості ускладнені речення" в групі № 32 професія "Оператор комп’ютерного набору: обліковець з реєстрації бухгалтерських даних" .

  Протягом уроку учні працювали спільно з викладачем Ларисою Щербиною над узагальненням та систематизацією знань синтаксичної норми української мови. На уроці учні виконували різні завдання, зокрема висловлювали свої враження від якості рекламного матеріалу, створеного блогером (якість відео, ракурси, мовне оформлення, голос, інтонація). Розмірковували над тим, на що потрібно звернути увагу блогеру, щоб його відеоматеріал набрав більшу кількість переглядів. Писали свій уявний огляд флакона (з відео), парфумів або гігієнічного засобу (мило, дезодорант, шампунь, гель для душу, крем тощо) використовуючи різні способи ускладнень речень.

  Урок відвідали методист ліцею Красовська В. Л. та викладач української мови та літератури Савостікова О. В.

  Урок пройшов змістовно, корисно, плідно.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 31 | Додав: intelbes | Дата: 30.01.2024

  29 січня 2024 року інспектором сектору ювенальної превенції ВП МРУП ГУНП в Миколаївській області Михальченком Леонідом Анатолійовичем в групі №27 з професії «Перукар; манікюрник» проведено виховний захід стосовно порушення правил поведінки в навчальному закладі.

  Здобувачам освіти роз’яснено, відповідно до частини 1 статті 184 КУпАП «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють обов’язків щодо виховання дітей», що за 10 пропусків в навчальному закладі, без поважної причини, складається протокол на батьків про ухиляння від обов’язків виховання дітей до 18 років та тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподаткованих мінімумів громадян.

  Ті самі дії вчинені повторно, протягом року, після накладення адміністративного стягнення , - тягнуть за собою накладення штрафу від 2 до 4 неоподаткованих . мінімумів доходів громадян.

  Інспектор поліції Михальченко Леонід Анатолійович надав змістовну інформацію стосовно правил поведінки неповнолітніми особами в коледжі та за межами закладу, дотримання етикету, заборону вживання нецензурної лексики, крадіжок та паління в громадських місцях.

  Навів приклади скоєння злочинів однолітками студентів та розгляду справи в суді відповідно до чинного законодавства.

  Учні під час виховної бесіди мали змогу отримати відповіді на запитання.

  Зробити відповідні висновки та не допускати порушення в подальшому житті.

 

 

 

 

Переглядів: 40 | Додав: intelbes | Дата: 30.01.2024

  Важливою навичкою кваліфікованого спеціаліста є вміння планувати власний час, враховуючи власні потреби та вимоги на робочому місці. Тому на початку другого семестру, у Новому році, психологом та соціальним педагогом було проведено інтерактивне заняття «Вміння планувати у Новому році». Учні вчилися дослухатися до своїх бажань, розподіляти сфери особистих потреб та розрізняти мрії. бажання та плани. Тренувалися бачити ціль та формувати мотивацію, щоб її досягти. Дівчата та хлопці проговорювали, що такі уміння важливі як на робочому місці, так і у особистому житті.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 41 | Додав: intelbes | Дата: 26.01.2024

  24.01.2024 р. бібліотекарем центральної бібліотеки м. Нова Одеса Тетяною Черкашиною та керівниками групи 34 Володимиром Пастухом та Сергієм Форманчуком був проведений виховний захід "День Соборності УКРАЇНИ" для учнів 34 групи з професії «Тракторист-машиністів с/г виробництва»

  22 січня - особлива дата в історії України. У цей день ми відзначаємо два важливих свята - проголошення Української Народної Республіки та Акт Об'єднання українських земель. 106 років тому, 22 січня, українці проголосили незалежність своєї держави і створили Українську Народну Республіку, а рівно через рік відбувся Акт злуки УНР і ЗУНР. Головна традиція в День Соборності - це живий ланцюг, який українці вибудовують, символізуючи об'єднання українських земель і державну єдність. Історія цієї традиції починається в 1990 році - тоді живий ланцюг простягнувся з Києва до Львова та Івано-Франківська, Стрия, Тернополя, Житомира та Рівного. За різними оцінками, участь в акції взяли близько трьох мільйонів чоловік.

  Відтоді це стало доброю традицією, яку щороку влаштовують у різних куточках України. У Києві 22 січня таким чином "з'єднують" два береги Дніпра - лівий і правий, символізуючи об'єднання Сходу і Заходу України.

 

 

 

 

 

 

&n ... Читати далі »

Переглядів: 49 | Додав: intelbes | Дата: 24.01.2024

  16 січня 2024 року бібліотекарем Новоодеського професійного коледжу Корінною Юлією Юріївною було проведено інформаційний захід на тему: «Людська гідність і права людини» для учнів 18 групи з професії «Кухар; кондитер».

  Здобувачі освіти мали нагоду переглянути відео про зв'язок між людською гідністю та правами людини.

  Студенти приймали активну участь у заході та охоче висловили власну думку.

 

 

 

 

Переглядів: 51 | Додав: intelbes | Дата: 16.01.2024

  Новорічні та різдвяні свята для здобувачів освіти Новоодеського професійного коледжу групи № 27 з професії «Перукар; манікюрник» розпочалися за новим стилем, з 6 грудня 2023 року, коли вся Європа відмічала День Святого Миколая.

  Учні заздалегідь готувалися до Різдвяних Колядок та Щедрівок, приймали активну участь у виступах комунального закладу «Центр культурних послуг» Новоодеської міської ради з 25 грудня по 7 січня 2024 року.

  Студенти коледжу груп: №17, 18, 19, 27, 37, 38, 48 спільно з майстрами та батьками відвідали Миколаївський розважальний центр та переглянули кіно, в якому висвітлено головний атрибут Новорічних та Різдвяних свят - шоколад.

  Майбутні перукарі 26 грудня 2023 року побували в Новорічній Казці, щоб написати листи військовим, які боронять нашу країну від нападника, підтримати їх бойовий дух та націлити на скорішу Перемогу.

  Студенти групи №27 «Перукар; манікюрник» в резиденції Святого Миколая просили Миру на всій Землі.

  Низка заходів завершилася гарною народною традицією новорічних святкувань в Україні, старовинним звичаєм церемоніальних обходів торгівельних місць підприємців Новоодещини з побажанням щастя, здоров’я, миру і процвітання.

  Головною винагородою для дітей стали гарний настрій, віра у щасливе майбутнє та купа наколядованих смаколиків.

  Кошти, зібрані самодіяльними артистами в ході колядувань та щедрувань будуть направлені на підтримку наших Захисників!

  НАБЛИЖАЄМО ПЕРЕМОГУ РАЗОМ!!!

 

 

 

Переглядів: 73 | Додав: intelbes | Дата: 09.01.2024

  Напередодні Різдвяних свят учні 18 групи з професії «Кухар; кондитер» привітали студентську родину, адміністрацію закладу, викладачів, майстрів виробничого навчання та всіх працівників з Різдвом Христовим!

  Учні охоче розповіли про традиції святкування Святвечора та обряди, що передавалися від покоління до покоління.

  Це єдине свято, яке не знає кордонів ні в часі, а ні в просторі. Воно об’єднує родини домашнім затишком, сміхом, радістю і 12 традиційними стравами, символом яких є 12 апостолів.

  Жодне Різдво Христове не обходиться без Віфлеємської Зірки та колядників, що оспівують традиційними піснями щедрих господарів, бажають їм щастя, здоров’я, і достатку, щедрувальників неодмінно обдаровують солодощами та грошима.

  Шануємо традиції Українського народу!

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 101 | Додав: intelbes | Дата: 22.12.2023

  Уже на порозі Новий Рік та Різдво Христове.

  Ми всі потребуємо різдвяної радості і маємо на неї право. Народження Спасителя між нами, навіть у воєнних обставинах, — це небесна радість, не створена людиною задля розваг, а подарована Богом з небес.

  Розмірковуючи над тим, як створити різдвяний простір для Захисників України, учні 37 групи прикрашали ялинку і цьогоріч у неї особлива назва “Ялинка Перемоги”. Прикрашаючи таку ялинку власноруч створеними прикрасами, діти загадували побажання нашим ЗАХИСНИКАМ і хотіли донести усім, що важливо розуміти суть різдвяного світла, зокрема доречності освітлення ялинки, зірки й інших різдвяних декорацій. Адже не так повинні світитися різдвяні прикраси на ялинках, як наші обличчя і серця. На жаль, наші серця сьогодні наповнені болем…! Але ми сильні, ми все здолаємо і переможемо!!!

 

 

  Тож нехай ця “Ялинка Перемоги” стане для нас наближенням цього світла перемоги, перемоги добра над злом!

  Під час виховного заходу до нас завітали колядники та від щирого серця побажали всім нам справжньої радості та щасливого, переможного, мирного і благословенного прийдешнього року!!!

 

 

 

 

 

Переглядів: 61 | Додав: intelbes | Дата: 21.12.2023

«Виявлена сила урану загрожує цивілізації і людям

не більше, ніж коли ми запалюємо сірник.

Подальший розвиток людства залежить не від

рівня технічних досягнень, а від його моральних принципів»

А. Ейнштейн

  З метою поглиблення знань учнів в області атомної і ядерної фізики, з історії розвитку ядерної енергетики України, перевагами і проблемами сучасних атомних станцій 19 грудня викладачем фізики Євгенією Лисенко та викладачем англійської мови Ольгою Резніченко був проведений бінарний урок «Розвиток ядерної фізики. Винахідники та їх винаходи».

 

 

  Під час уроку учні дізналися про переваги і проблеми сучасних атомних станцій. Метою уроку було привернути увагу на екологічні аспекти цього питання, вияснити, що спричинило аварію на Чорнобильській АЕС та дізнатися, як Чорнобильська катастрофа вплинула на здоров’я людей. Цікаві та змістовні відео про винахідників англійською мовою мали на меті виховувати в учнів зацікавлення наукою, цінувати працю науковців, переконати учнів у необхідності поглиблювати знання про навколишній світ.

  Не залишили поза увагою і питання захоронення та переробки радіоактивних відходів та демонтаж ядерних реакторів, у яких закінчився термін експлуатації. Зараз на планеті накопичено більше 130 000 тон відпрацьованого ядерного пального. Ще не так давно такі відходи закривали в герметичні контейнери і відправляли на дно океану, вважаючи, що його глибоководні шари не перемішуються з поверхневими. Але виявилося, що це небезпечно.

  Останнім часом від такого «поховання» відмовилися. Герметичні бетонні контейнери або залізні бочки з відходами укладають в бетонні «саркофаги».

... Читати далі »

Переглядів: 90 | Додав: intelbes | Дата: 19.12.2023

  Із метою піднесення престижу української мови, підвищення популярності її серед молоді, виховання пошани до культури і традицій українського народу 16 грудня 2023 року департаментом освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації спільно з Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області було проведено ІІ (обласний) етап ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика (категорія – учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти) (далі – конкурс).

  Захід проведено за завданнями, підготовленими Миколаївським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти, в дистанційному форматі (синхронний режим). Подія транслювалася за допомогою сервісу відеотелефонного зв’язку Google Meet.

  У конкурсі взяли участь 19 учнів – переможців І етапу конкурсу, що проводився на рівні закладів.

  З вітальним словом та побажаннями досягти перемоги в інтелектуальних змаганнях звернулася до учасників Наталія Шаповалова, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області.

  Оцінювали якість виконаних учасниками робіт члени журі, а саме: голова журі Бугайова Тетяна Леонідівна, викладач Закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Миколаївський центр професійної освіти», члени журі Хортюк Тетяна Василівна, викладач Вознесенського професійного аграрного ліцею, та Бойко Тетяна Євгенівна, викладач Арбузинського професійного аграрного ліцею.

  Технічний супровід проведення конкурсу забезпечили методисти Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області Василін Валерій Вікторович та Горкуненко Світлана Олександрівна.

  За підсумками конкурсу студентка Новоодеського професійного коледжу Охріменко Крістіна посіла третє місце.

 

 

  Тож вітаємо Охріменко Крістіну та її викладача Щер ... Читати далі »

Переглядів: 57 | Додав: intelbes | Дата: 18.12.2023

« 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів