Субота, 04.05.2024, 02:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

  21.02.20 до Дня рідної мови було проведено загальноліцейне свято «Рідна мова – символ Батьківщини».

  Міжнародний день рідної мови – день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року

  Оскільки з 6 000 розмовних мов світу близько половині загрожує зникнення, ЮНЕСКО прагне підтримувати мову, як ознаку культурної приналежності особи. Окрім того, організація вважає, що вивчення іноземних мов та багатомовність є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги.

  Щорічне відзначення цього дня використовується для скерування уваги на меншини з менш аніж 10.000 особами, які активно розмовляють мовою. Часто ці мови не передаються наступному поколінню і потрапляють у забуття. Багато мов, котрими розмовляють менше 100 осіб, не задокументовані.

  Участь у святі прийняли учні багатьох груп. Учасники виконували презентації, здійснювали пошукову роботу щодо добору цікавого лінгвістичного матеріалу. Перегляд відеопрезентацій дав змогу учням оцінити надбання нашої національної культури, історії, славні сторінки української минувшини.

  Державотворча функція мови – найголовніший аспект сьогодення і це має розуміти кожний.

 

 

 

Переглядів: 304 | Додав: intelbes | Дата: 24.02.2020

  У переддень святкування Дня рідної мови – 21.02.2020 учні ліцею мали змогу перевірити свої знання з української мови.

  20.02.20 відбулася загальноліцейна вікторина на тему: «Цікавинки про мову. Знаємо та вивчаємо».

  Участь взяли учні І-ІІІ курсів. Команди комплектувались за принципом об’єднання за професіями. Учасники використовували онлайн ресурс Kahoot.

  Дії команд були швидкими та скоординованими. Подібні заходи із застосуванням kahoot-ресурсу вже проводились у нашому ліцеї за рекомендаціями методиста Красовської В.Л.

  Учасники швидко знаходили відповіді на питання з фонетики, лексики, фразеології. Корисним було і визначити кожному для себе ті питання, над якими ще треба працювати.

 

 

  На фото – наші переможці!!! Вітаємо учнів групи 17, які посіли перше місце: Мацола Анастасія, Миндрул Анна, Яковлєв Даніїл.

 

 

  Друге місце зайняла команда механізаторів.

 

 

  Третє місце – оператори комп’ютерного набору; обліковці.

 

 

Переглядів: 397 | Додав: intelbes | Дата: 24.02.2020

  Афган – навіки в пам’яті моїй

  Війна. Чужа. Неждана. Непотрібна.

  Геройство. Біль. Дочасна сивина.

  Прокляття чаша випита до дна.

  Жорстока тиша. Вибухоподібна.

  Афганська війна..,брудна, неоголошена…Не відболить це горе, не виплачеться і не відпечалиться на нашій землі, допоки житимуть батьки, брати і сестри , вдови і діти підступно вбитих у горах і долинах Афганістану, синів України.

  Чимало років минуло з часу виведення радянських військ з Афганістану, а події в цій країні залишаються живим болем для багатьох колишніх солдатів та офіцерів, що воювали на цій війні.

  Вони живуть серед нас, ці ще молоді чоловіки, сповнені енергії та сил. Але у їхніх серцях живе те, чого, на щастя, не знає більшість із нас. У їхніх душах все ще живе війна. І часом вони прокидаються уночі від снів, у яких гримлять вибухи, свистять біля скронь кулі, палає збитий в ущелині вертоліт. І друг, з яким ділили останнє, коротко скрикнувши, падає горілиць, поспішивши полетіти додому в «чорному тюльпані».

 

 

  Так, до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, учні ліцею відвідали Музей бойової слави, де воїни-інтернаціоналісти провели їм цікаву та захоплюючу екскурсію, поділилися своїми гіркими спогадами.

 

 

Переглядів: 367 | Додав: intelbes | Дата: 24.02.2020

  19.02.2020 р.

  Небесна сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і наш душевний щем. Сьогодні вони дивляться на нас з небес і думають - не дайте злу перемогти, адже Україна і нині в сльозах, на її захист у війні стають тисячі й тисячі патріотів своєї держави, борються за її єдність та цілісність. Тому ми не маємо морального права здаватися, не маємо морального права не боротися, адже нам сам Бог велів захищати свою Батьківщину.

  На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року) захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини та європейське майбутнє України - Президент України Петро Порошенко 11 лютого 2015 року підписав Указ «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». 20 лютого назавжди увійде в історію України, як день жалоби і пам’яті. Учні та педагогічні працівники Новоодеського професійного аграрного ліцею, на виховній годині «Час плине, а пам’ять залишається…» , вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання.

 

 

 




Переглядів: 279 | Додав: intelbes | Дата: 21.02.2020

  12.02.2020 р. в гр. №24 було проведено виховну годину на тему: "Увага на дорозі"

 

 

  Мабуть, кожен із нас хоча б раз у житті спостерігав порушення правил дорожнього руху. Або, тільки чесно, й сам хоч раз таке вчинив. Здавалося б, що страшного трапиться, якщо водій проскочить перехрестя на жовтий сигнал світлофора чи пішохід перебіжить дорогу там, де немає переходу? Як повідомляють інформаційні ресурси, за перші 6 місяців 2019 року в Україні сталося 68 776 дорожньо-транспортних пригод, у яких травмувалися 12 847 осіб і загинули 1237. А лише за перше півріччя 2019 року в дорожньо-транспортних пригодах на дорогах України загинули 64 дитини, а ще 1694 неповнолітні були травмовані. Безумовно, причиною порушення ПДР є недостатня дисциплінованість учасників дорожнього руху і нехтування ними правилами безпеки на дорозі. Тому надзвичайно важливо починати змалечку формувати в дітей культуру безпечної поведінки, у тому числі й на автошляхах.

  5. Правила, які збережуть вам життя

  • Переходьте дорогу лише по пішохідних та підземних переходах.

  • Йдіть лише на зелений сигнал світлофора.

  • Виходячи на проїжджу частину, припиняйте розмови.

  • Не поспішайте і не біжіть, переходьте дорогу завжди розміреним кроком.

  • Не переходьте дорогу навскоси.

  • Не виходьте на проїжджу частину з-за транспортного засобу або кущів, не оглянувши попередньо вулицю.

  • Не поспішайте перейти дорогу, якщо на іншому боці ви побачили знайомих, потрібний автобус або троллейбус.

... Читати далі »

Переглядів: 357 | Додав: intelbes | Дата: 12.02.2020

  11 лютого 2020 року у світі відзначається День безпечного Інтернету під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

  Сьогодні доволі складно знайти когось, хто не знає, що таке інтернет. Сучасні люди проводять все більше часу у Всесвітній мережі. Вони грають, спілкуються з друзями, переглядають фільми та відео. Але чи замислювались ви над тим, що Інтернет не лише відкриває безліч можливостей для розвитку та відпочинку, а й приховує цілу купу загроз.

  Що ж робити у такій ситуацій? Не використовувати Інтернет, смартфон чи комп’ютер? Аж ніяк! Потрібно вчитися користуватись ним правильно.

  Наш ліцей також приєднався до відзначення Дня безпечного Інтернету.

  Учні переглянули відео та прослухали інформацію про загрози, які можуть нас спіткати в Інтернеті, та як вберегтися від них.

 

 

Переглядів: 352 | Додав: intelbes | Дата: 12.02.2020

  27.01.2020 р.

  Голокост, що призвів до винищування однієї третини євреїв і незліченних жертв з числа представників інших меншин, буде завжди служити всім народам застереженням про небезпеки, що таять у собі ненависть, фанатизм, расизм і упередженість.

  У 2020 році День пам'яті жертв Голокосту присвячений 75-річчю звільнення в'язнів концтабору Освенцим. У цей день - 27 січня бібліотекарі Новоодеської ЦРБ провели для учнів групи №12 «Оператор комп’ютерного набору; обліковець» годину історичної пам’яті «Свіча Голокосту не згасне». Події 1933-1945 років і донині залишаються сумним символом політики геноциду нацистської Німеччини, а також яскравим прикладом нинішнього стану пам'яті про війну у сучасному українському суспільстві.

  Учні переглянули документально-історичні відео, активно обговорювали питання про геноцид, расизм, націоналізм, які можуть торкнутися будь якого народу. Ведучі заходу донесли до присутніх інформацію про передумови виникнення цієї трагедії, про погроми в Німеччині в 1938 році та масових розстрілах на території України в 1941-1942 роках, привели приклади створення жахливих гетто та концентраційних таборів смерті на території Польщі, Німеччини.

 

 

 

 

 

  На заході була представлена книжкова виставка-пам'ять «Голокост. День пам’яті», книгами: «Черная книга евреев», «Книга скорби Украины», Підлуцький О. «25 портретів на тлі епохи», Гобі В. «Детская комната&raq ... Читати далі »

Переглядів: 370 | Додав: intelbes | Дата: 30.01.2020

  23.01.2020 р. в групі 12 професії «Оператор комп’ютерного набору; обліковець» Дубінко Світланою Миколаївною проведено підсумковий урок з предмету «Основи роботи в Інтернет». На уроці учні підсумували свої знання про мережу, особливу увагу звернули на безпечне використання її ресурсів. Практикувалися в організації групової роботи та взаємодії он-лайн.

  На завершення Світлана Миколаївна побажала учням відповідально ставитися до використання мережевих ресурсів та отримувати від них лише користь.

 

 

 

 

 

Переглядів: 367 | Додав: intelbes | Дата: 30.01.2020

  17 січня 2020р. в Новоодеському професійному аграрному ліцеї проведено державну кваліфікаційну атестацію в групі 48 професії «Кухар; кондитер». Першою складовою іспиту було проведення кваліфікаційних пробних робіт згідно інструкційно-технологічних карток.

  Під час виконання робіт випускники продемонстрували професійні вміння і навички з організації робочого місця та виявили компетентність у дотриманні технологічного процесу, набуті під час виробничої практики на підприємствах громадського харчування.

  На наступному етапі відбувся захист дипломних робіт, з яким учні успішно впоралися.

  Члени державної кваліфікаційної комісії побажали випускникам міцного здоров’я, успіхів, реалізації задумів і творчих планів! Нехай знання, отримані в ліцеї, неодмінно стануть запорукою вагомих здобутків, допоможуть досягти омріяних вершин у майбутній професійній діяльності! Наснаги, оптимізму та невичерпної енергії!

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 368 | Додав: intelbes | Дата: 20.01.2020

  Традиційно, у четвер, 16 січня соціальний педагог та психолог ліцею, Первина Л.С. проводила зустріч з учнями, які проживають в гуртожитку. Цього разу обговорювалося тема ранніх статевих стосунків та наслідків даного явища. Засобами казкотерапії було проведено ряд технік, які допомогли б здобувачам освіти усвідомити та засвоїти усю серйозність даної теми. Діти обговорювали основні ідеї почутих казок, співставляли героїв та оцінювали їх вчинки, грали в гру «Хто більше казок знає?», пробували писати власну казку на задану тему, переглядали тематичні відеоролики. Заняття пройшло динамічно та цікаво. Леся Сергіївна запропонувала учням вносити власні пропозиції до проведення подібних зустрічей.

 

 

 

 

Переглядів: 285 | Додав: intelbes | Дата: 20.01.2020

« 1 2 ... 35 36 37 38 39 ... 62 63 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів