П`ятниця, 03.05.2024, 04:19
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

  30 березня методичною комісією природничо-математичних дисциплін проведено інтелектуальну гру «У Світі природничих наук»

  Під час її проходження учні ліцею мали змогу збагатити та перевірити свої знання з математики, інформатики. фізики, біології, астрономії та хімії. У грі на учасників чекали різнопланові запитання та завдання, захоплюючі пізнавальні матеріали, динамічна атмосфера інтелектуального змагання. Усі команди сповна проявили ерудицію, продемонстрували згуртованість та вміння працювати разом.

  Нова порція вибухових емоцій та ерудованості у грі! Всі отримали заряд енергії та позитиву!

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 424 | Додав: intelbes | Дата: 03.04.2023

  ПВК «Редан» — це не військова компанія, а агресивна молодіжна субкультура, прихильники аніме, що влаштовують масові бійки. Молоді люди одягають футболки та світшоти із зображенням павуків і цифри 4, що є відсилкою до аніме Hunter x Hunter.

  «Редан» з'явився у росії у вересні 2022 року. Учасники рф спілкуються в паблику у соціальній мережі «ВКонтакте». Широкої популярності «редани» набули у лютому 2023 року, коли представники субкультури почали влаштовувати масові бійки з футбольними фанатами у московських торгових центрах. Зокрема минулого тижня у Москві в Авіапарку зібралися сотні людей, які влаштували масову бійку. Силовики затримали 30 осіб. Однак підлітків це не зупинило.

  Очолює цей рух хлопець на ім’я Алі — це гравець у Dota 2 і Counter-Strike. Відомо про нього досить мало.

  Україною шириться субкультура з росії ПВК «Редан», учасники якої вдягаються у чорний одяг та влаштовують масові бійки в громадських місцях.

  Наприкінці лютого поліція попередила такі дії агресивних підлітків у більшості українських містах.

  Тому з метою попередження даних випадків в ліцеї було проведено інформаційну виховну годину з учнями спільно з інспектором ювенальної превенції та спеціалістами КУ ЦНСПНМР, соціальним педагогом, практичним психологом було розміщено роз’яснювальну інформацію для учнів в Google класі. Спеціалісти центру наголосили, що пропаганда насильства серед українських підлітків — це російська інформаційно-психологічна спецоперація з метою дестабілізації ситуації в нашій державі.

 

 

 

Переглядів: 80 | Додав: intelbes | Дата: 29.03.2023

  28.03.2023р. психологом ліцею було проведено інтерактивне заняття для педагогічних працівників на тему: "Виконання традиційних обрядів як вид арт-практик для розвитку психологічної стійкості"

  Мета заняття: поєднуючи обрядовість з психологічними практиками сприяти розвитку психологічної стійкості, резильєнтності, визначенню самоідентичності, самоприйняття та гармонійним стосункам з собою та світом.

  Інструментарій: трафарети, вода та ємкості, фарба. мастика для ліплення, набір стимульних карток, аудіозапис медитації, папір, серветки паперові та полотняні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 97 | Додав: intelbes | Дата: 29.03.2023

Все, що росте на українському городі,

З любов’ю щедро ми до столу подаєм.

Та над усе в житті ми дякуєм природі,

Коли смакуєм щойно звареним борщем.

Він по обіді кличе кожного до хати,

І по тарілці розливається душа.

Нас і за вуха від борщу не відірвати,

Коли він ллється, наче пісня із ковша…

  З якою стравою у вас асоціюється Україна? Звичайно, це наваристий український борщ. Його варять у кожній українській родині. Перша страва, яка увійшла до трійки найсмачніших супів світу.

  Україна славиться своєю національною кухнею і серед слов’янських кухонь користується широкою популярністю.

  Сьогодні український борщ визнаний UNESCO! Найпопулярніша в Україні страва ввійшла до Списку нематеріальної культурної спадщини цієї поважної організації, як такий, що потребує термінової охорони.

 

 

  Борщ - це ідеально збалансована страва. В ньому міститься велика кількість корисних для організму речовин в оптимальному співвідношенні.

  23 березня в лабораторії кухарів групи № 28 здобувачі освіти з майстром виробничого навчання Рукавицею Наталією Зіновіївною та викладачем біології та хімії Юріною Іриною Миколаївною вивчали та готували українс ... Читати далі »

Переглядів: 95 | Додав: intelbes | Дата: 24.03.2023

  22 березня 2023 року учні Новодеського професійного аграрного ліцею групи №17 за спеціальністю «Перукар; манікюрник» в черговий раз відвідали Комунальну установу «Центр надання соціальних послуг Новоодеської міської ради» з метою відпрацювання програми виробничого навчання та закріплення професійних навичок.

  Ліцеїсти заздалегідь підготувалися до відповідальної роботи. Подарували людям похилого віку презентаційну візитку своєї улюбленої професії, наголосивши, що волосся - це дар природи, унікальний інструмент самовиявлення людини.

  Гостинці та смаколики від дітей зробили захід родинним та теплим. Бабусі і дідусі охоче погодилися на перукарські послуги від майбутніх професіоналів.

  Під час відпрацювання виробничого навчання атмосфера закладу була затишною та щирою. Персонал ретельно опікувався не тільки кожним постійним жителем установи, а й самими учнями, що так старалися подарувати якісну стрижку, фарбування та інше.

  Старенькі вдивлялися в очі дітей, намагаючись роздивитися своїх знайомих чи рідних людей. Вони ділилися розповіддю про своє життя, про те як їм добре зустрічати старість в колі однодумців. Як сумують за швидкоплинним життям, що промайнуло в одну мить…..

  Учні пообіцяли пенсіонерам частіше приходити до них, дарувати їм не тільки зручні та охайні зачіски, а й підтримувати їх, як свої близьких людей.

  У День великого церковного свята - Сорок Святих, обійми та посмішки задоволених клієнтів і щасливих майстрів стали підсумком, що захід пройшов вдало!

 

 

 

 

Переглядів: 78 | Додав: intelbes | Дата: 22.03.2023

  До Всесвітнього дня води в групі №12 професія «Офісний службовець(бухгалтерія); адміністратор» був проведений Екологічний квест.

  Здобувачі освіти, разом з класним керівником (викладач біології) Юріною Іриною Миколаївною, переглянули відео «Річки України», обговорили джерела забруднення поверхневих водних джерел – річок, водосховищ, зокрема Дніпра та Південного Бугу, які забезпечують водою близько 2/3 населення України, дослідили унікальні факти про водні ресурси України та світу. Наголосили на критичному стані забезпечення питною водою Миколаєва.

  Під час квесту учні відвідали станції:

  • Перлинки народної мудрості

  • Загадкова

  • Дивний художник

  • Ритмічна

  Захід був не просто вдалий, а надзвичайно цікавий та захоплюючий - хвилини пролетіли за мить.

  Воду необхідно берегти. Кожен з нас повинен пам’ятати, що природні запаси води обмежені. Необхідно контролювати забруднення фабриками і заводами, повсюдно використовувати очисні споруди, не допускати попадання відходів з тваринницьких ферм у водойми, а також економно витрачати воду в побуті. І тоді ще багато століть на нашій планеті буде розвиватися життя, люди будуть подорожувати по морях і океанах, радіти квітучим садам і різноманіттю тварин і птахів.

  Давайте разом формувати свідоме екологічне мислення задля збереження чистої води для нас, наших дітей та майбутніх поколінь!!!

 

 

Переглядів: 81 | Додав: intelbes | Дата: 22.03.2023

  День водних ресурсів бере свій початок з Конференції з навколишнього середовища і розвитку (ЮНСЕД), що відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро. Основною причиною святкування є швидке зменшення запасів питної води. Метою проведення цього Дня є підвищення рівня обізнаності про значення і важливість води для продовження життя на Землі, а також про те, як раціональне використання водних ресурсів сприяє підвищенню рівня економіки і соціального добробуту.

  Учні Новоодеського ПАЛ долучилися до проведення Всесвітнього дня води і склали карту водних ресурсів нашого регіону.

  https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1MhLFgwDOeyYepsN8xmrJgN9f8zXGtDw&usp=sharing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 75 | Додав: intelbes | Дата: 22.03.2023

  Щороку 21 березня відзначається Всесві́тній день пое́зії — свято, яке встановлено 1999 року ухвалою 30-ї сесії ЮНЕСКО. Також в цей день відзначають Міжнародний день лісів, який був започаткований 21 березня, за рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

  Вовтузяться в ґрунті гриби.

  Цвітуть черемухи млосно.

  Дубів золоті герби

  горять під коронами сосен.

  Біліють храми беріз.

  То мудра і древня держава —

  вкарбований профілем ліс

  в черленого сонця кружала.

      Ліс. Ліна Костенко

 

 

 

 

https://youtube.com/shorts/z6f-7RAPW7M

Переглядів: 70 | Додав: intelbes | Дата: 22.03.2023

  «Один мудрець сказав:

   – Серце потребує розуму

  не менше, ніж тіло їжі.»

  (Народний вислів)

  17 березня 2023 року в групі №28 з професії «Кухар; кондитер» викладачем професійно-теоретичної підготовки Немченком Миколою Вікторовичем був проведений урок з предмету Технології приготування їжі з основами товарознавства, на тему: «Приготування смажених страв з овочів. Приготування картопляників, картопляників фаршированих (зрази), дерунів, дерунів фаршированих, картопляних паличок та оладок із кабачків».

  Учні підготували історичні відомості та цікаві факти про деруни.

  Поглиблені знання здобувачів освіти підкріпилися пізнавальним експерементом з виявлення кількості вмісту крохмалю в картоплі.

  Учням для засвоєння нового матеріалу було роздано інструкційно-технологічні картки з приготування смажених страв.

  Цікавими та пізнавальними були зроблені власноруч відеоматеріали з приготування різновиду дерунів, картопляників, картопляних палочок та оладок із кабачків.

  Під час уроку майбутні кухарі вчилися заповнювати таблиці, як розвиток логічного мислення та зміцнення пам'яті.

  А також, складали із запропонованих наборів сировини, правильну послідовність приготування дерунів.

  Домашнім завданням було пройти тестове опитування для закріплення нових знань отриманих на уроці теорії.

 

 

Переглядів: 107 | Додав: intelbes | Дата: 21.03.2023

  19 березня свій день народження відсвяткувала видатна українська поетеса, письменниця та громадська діячка Ліна Костенко. Їй виповнилося 93 роки.

  На честь цієї дати 20.03.2023 року викладачем української мови та літератури Щербиною Ларисою Анатоліївною було проведено виховну годину в гр. № 12 професія "Офісний службовець (бухгалтерія); адміністратор"

  Ліна Костенко - живий класик української літератури, поетеса-шістдесятниця, почесний професор "Києво-Могилянської академії" та один із регулярних лідерів різних рейтингів найвідоміших людей країни.

  У її творчому доробку чимало прекрасних віршів про кохання, Україну, війну.

  Поетеса народилася 19 березня 1930 року в Київській області. Першу поетичну збірку "Проміння землі" видала в 1957 році. З 1961 до 1977 року принципово не друкувалася. Серед її найвідоміших творів - "Берестечко", "Маруся Чурай", збірки поезій "Вітрила", "Проміння землі", "Сад нетанучих скульптур", прозовий роман "Записки українського самашедшого".

  "Сьогодні день народження легенди української поезії Ліни Костенко. Іноді гіркі, але влучні слова поетеси описують біль і водночас силу українців. Дякуємо за ваш внесок в українську культуру і за незламну шляхетність!" - вдячно зазначив президент України Володимир Зеленський.

 

 

 

 

 

Переглядів: 68 | Додав: intelbes | Дата: 20.03.2023

« 1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 62 63 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів