Субота, 20.04.2024, 13:18
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

  З метою збереження і примноження національних традицій, формування духовно-етичних цінностей у підлітків, етичних і естетичних норм поведінки класним керівником групи 16 Резніченко О. А. проведена година спілкування на тему: «Масляну гуляємо, весну зустрічаємо»

  Масниця - це пустотливе і веселе прощання із зимою і зустріч весни, що несе пожвавлення в природі і сонячне тепло. Люди споконвіку сприймали весну як початок нового життя і шанували Сонце, що дає життя і силиусьому живому. На честь сонця спочатку пекли прісні перепічки, а колинавчилися готувати заквасне тісто, стали випікати млинці. Обряд пов'язанийз проводами зими і зустріччю весни. Після хрещення Русі Масницясвяткується в останній тиждень перед Великим постом, за сім тижнів доПасхи. У народі вважають, що людина, яка провела масляну неділю погано і нудно, буде нудьгувати на протязі усього року.

  Під час години спілкування учні ознайомилися з традиціями святкування Масляної в Україні та світі, почули один від одного про обряди на кожен день під час Масляної, переглядали відео як спалюють опудало,відгадували загадки. А в кінці заходу діти пригощалися смачними млинцями.

 

 

 

 

 

Переглядів: 82 | Додав: intelbes | Дата: 24.02.2023

  Година спілкування «Жорстокість і насилля. Булінг. Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх. Заборона вживання алкогольних та тютюнових виробів в громадських місцях. Дії у надзвичайних ситуаціях (під час воєнного стану)»

  21 лютого 2023р. учні ліцею зустрілися з інспектором з ювенальної превенції сектору превенції Новоодеського ВП ГУНП в Миколаївській області майором поліції Михальченком Леонідом Анатолійовичем. Леонід Анатолійович провів годину спілкування з учнями сформував в учнів уявлення про проблему насилля й жорстокості, їх наслідків. Ознайомив учнів з їх правами, обов’язками, обговорили питання, як захиститися від будь-якого насильства; як виховувати вміння попереджувати жорстоке поводження з людьми. Не залишили й без уваги питання стосовно дій під час надзвичайних ситуацій.

 

 

 

Переглядів: 70 | Додав: intelbes | Дата: 24.02.2023

  22 лютого 2023 року в групі №12 професії «Офісний службовець(бухгалтерія); адміністратор» майстром виробничого навчання Дубінко Світланою Миколаївною був проведений урок виробничого навчання за темою «Амортизація основних засобів. Застосування методів нарахування амортизаційних відрахувань»

  Девізом уроку були слова Альбрехта Дюрера «Необхідно, щоб той, хто що – небудь уміє, навчав цього інших, які мають у цьому потребу»

  Урок проводився з використанням інтерактивних методів навчання. Під час вступного інструктажу здобувачі освіти за допомогою освітньої платформи Kahoot! згадали та закріпили методи нарахування амортизації та алгоритм їх розрахунків. Метод Фішбоун показав як майбутні офісні службовці вміло оперують поняттями із заданої теми.

  Під час уроку учні об’єдналися в бригади та здійснювали розрахунки амортизації основних засобів згідно вибраного методу амортизаційних нарахувань. Хід виконання завдань оформляли в робочих зошитах та в програмі Microsoft Excel.

  Здобувачі освіти не тільки з захопленням брали участь у роботі, але й показували реальні знання і вміння, були максимально задіяні та уважні.

  Цей урок був не просто вдалий, а цікавий, ефективний та захоплюючий.

 

 

 

 

 

&nbs ... Читати далі »

Переглядів: 74 | Додав: intelbes | Дата: 24.02.2023

  23.02.2023 року, Савостіковою О. В. було проведено відкритий урок з української літератури на тему: «Ольга Кобилянська «Щоденник – путівник життя та ключ до творчості письменниці».

  Учні групи № 17 активно брали участь в обговоренні проблемного питання: «Що ви думаєте про мене ті, хто це читає?»

  • Влучно відповідали на питання

  • Цитували «Щоденник»

  • Було дуже цікавим особисте життя письменниці.

  • Через «Щоденник» пізнали її смаки, уподобання, погляди.

  Дуже хотілося б, щоб ці учні, без вийнятку, взяли з собою у доросле життя життєве кредо письменниці: «Жити, не зважаючи ні на що. Завжди йти вперед і досягати своєї мети!»

  Активним було і обговорення уроку присутніми гостями.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 82 | Додав: intelbes | Дата: 23.02.2023

  Щорічно 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. У цей день згадують про подвиг учасників Революції гідності 2013–2014 років та вшановують пам’ять загиблих під час протестів.

  Революція гідності є однією з наймасштабніших подій у новітній історії України, результатом якої стало повалення режиму проросійського президента Віктора Януковича та відновлення європейського курсу розвитку України. Однак у боротьбі за права людини та громадянина, демократію і свободу українці заплатили високу ціну – 107 загиблих Героїв Небесної Сотні. Серед них – представники різних професій, віку та статей, які приїхали з різних куточків України й навіть з-за кордону. Наймолодшому із загиблих, Назарієві Войтовичу, було лише 17 років, а найстаршому учаснику Революції гідності Іванові Наконечному – 82 роки.

  Учні групи 24 хвилиною мовчання вшанували Героїв Небесної Сотні.

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 70 | Додав: intelbes | Дата: 23.02.2023

  22 лютого класним керівником групи № 22 – Щербиною Л. А., була проведена виховна година «Герої не вмирають!» присвячену дню вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, який відзначався 20 лютого.

  Жалібний гімн майдану за Небесною Сотнею – «Плине кача», всі присутні слухали у повній мовчазній тиші.

  Чорна дата, сумні події… Але ми повинні пам’ятати ці події, бо це вже наша історія. Історія боротьби нашого народу, точніше – історія, яку творять сучасники. І дуже прикро, що в історію вони увійшли як герої, що віддали своє життя за свободу, честь і гідність рідної нації.

  Учні групи розповіли про те, як були на Майдані. Володимир Сичук восьмирічним хлопчиком разом з батьками був на цьому місці злочину тогочасної влади. Він поділився з одногрупниками своїми враженнями від побаченого. Навіть через роки той біль був незагоєною згадкою про страх і смерть, але непоборну віру.

  Поділилася своїми враженнями і Анастасія Іпатенко, яка була на Алеї Героїв Небесної Сотні вже після сумнозвісних подій. Навіть екскурсійні розповіді дали їй можливість пережити і відчути те, як болить душа. Болить у нас, живих, за тих, кого більше немає з нами. Але є пам’ять, є сила і спротив, які допомагають нам сьогодні вистояти, вибороти ту свободу і незалежність за яку полягли Герої Небесної Сотні.

  Герої не вмирають! Героям Слава!

 

 

 

 

Переглядів: 151 | Додав: intelbes | Дата: 22.02.2023

  21 лютого весь світ вшановує велике свято - Міжнародний День рідної мови.

  День рідної мови вперше був проголошений ЮНЕСКО в 1999р. Він покликаний привернути увагу до важливості вивчення рідної мови та збереження всіх мов, якими розмовляють у певній країні чи регіоні.

  У нашому ліцеї цей день теж відзначали гідно. Було проведено загальноліцейний квест – «Вивчай, шануй, шукай!», організовано виставку плакатів, проведено виховні заходи.

  Викладачем української мови та літератури, Щербиною Ларисою Анатоліївною, була проведена виховна година на тему: «Війна кривава в нас палає, а мова знову проростає!»

  Учні групи № 22 з почуттям відповідальності і особливої гідності розповідали про те, як сучасне покоління має піклуватися про чистоту мови, не засмічувати її, не вживати жаргонізми, не зловживати іншомовними словами.

  Була проведена вікторина «Через мову рідну цей світ я пізнаю». Учасники відповідали на цікаві питання та обґрунтовували свої думки. Активною була вся група тому, що мова йшла про наболіле. Мова йшла про збереження і примноження того спадку, який вибороли попередні покоління.

  Сила слова завжди надихала, підтримувала бойовий дух армій, вела за собою народи. А наша рідна мова, загартована століттями піднесена видатними борцями нашого народу – І. Котляревським, Л. Українкою, Т. Г. Шевченком, Л. Костенко, завжди буде нескореною та непереможною.

 

 

 

 

Переглядів: 116 | Додав: intelbes | Дата: 22.02.2023

  21 лютого вся світова спільнота відзначала Міжнародний День рідної мови.

  Українська мова сьогодні – це мова, що лунає не тільки в нашій державі, а й далеко за її межами. Бо «нашого цвіту тепер по всьому світу», - так казали раніше. Тепер цей вислів актуальний , як ніколи.

  Доля нашої мови тяжка і терниста. Вона іде поруч з битвами за волю та незалежність народу. А сьогодні слово має майже чудодійну силу. Рідне слово надихає і піднімає дух наших бійців та всього українського народу. Воно звучить звідусіль: з окопів, екранів, телефонів, за столами перемовин між політиками всіх країн

  Учні Новоодеського професійного аграрного ліцею теж вже традиційно долучилися до вшанування рідної материнської мови.

  Методистом ліцею, Красовською В. Л., та викладачами української мови та літератури - Щербиною Л. А. та Савостіковою О. В., - було проведено загальноліцейний квест знавців рідної мови: «Вивчай, шануй, шукай!»

  Учні ліцею із великим захопленням визначали етапи своїх маршрутів, виконували цікаві завдання.

  Підсумок квесту підтвердив наші сподівання про те, що сьогодення особливо загострило роль мови та рідного слова.

  Результати квесту:

  І місце – 22 група

  ІІ місце – 19 група

  ІІІ місце – 32 група

  Вітаємо переможців!!!

 

Переглядів: 116 | Додав: intelbes | Дата: 22.02.2023

  16.02.2023, викладачем Новоодеського професійного аграрного ліцею, Щербиною Л. А., був проведений відкритий урок на тему: «Микола Хвильовий. «Я (Романтика)» - твір про добро і зло в житті та в душі людини.»

  Були присутні всі учні групи № 22, їм була вже відома складна доля М. Хвильового, твір якого і аналізували на відкритому уроці.

  Аналіз твору М. Хвильового «Я (Романтика)» не залишив байдужим кожного. Саме тому урок і було проведено у формі диспуту. Було багато як запитань, так і відповідей на складні життєві питання.

  Сам автор, цією новелою у свій час схвилював тогочасне суспільство. Читачі неоднозначно трактували образи героїв. Засуджуючи або просто не розуміючи їх життєві позиції.

  М. Хвильовий змалював у новелі «гріхи революції», фанатизм її ідеалів.

  Головна ідея твору – правильний життєвий вибір між видуманим міфічним світом, який буде колись, та реальними рідними людьми, а саме - рідною матір’ю.

  Для учнів твір поставив складні життєві питання. Емоції, осуд або схвалення героїв, філософське бачення проблеми, - кожен висловив і обґрунтував.

  Цікавим було і обговорення уроку гостями, які були присутні на уроці: Красовська В. Л., Первина Л. С., Савостікова О. В., Марченко Л. В. Леся Сергіївна Первина дала характеристику твору з психологічного аспекту. Її думки були у дусі сучасного сприйняття твору, - демократичні та толерантні.

  Враження після уроку-диспуту були відповідними: учні – збагачені знаннями та можливістю висловити свою думку; гості – можливістю відвідати насичений, майстерно проведений урок; викладач – черговою нагодою провести плідний та сучасний урок з улюбленою групою № 22.

 

 

Переглядів: 114 | Додав: intelbes | Дата: 20.02.2023

  14 лютого 2023р. в Новоодеському професійному аграрному ліцеї проведено державну кваліфікаційну атестацію в групі 48 професії «Кухар; Кондитер».

  На другому етапі відбувся захист дипломних робіт, з яким учні успішно впоралися.

  Члени державної кваліфікаційної комісії побажали випускникам міцного здоров’я, успіхів, реалізації задумів і творчих планів! Нехай знання, отримані в ліцеї, неодмінно стануть запорукою вагомих здобутків, допоможуть досягти омріяних вершин у майбутній професійній діяльності! Наснаги, оптимізму та невичерпної енергії! Головне – це самоосвіта і самовдосконаленням!!

 

 

 

 

  Попри військовий стан в країні, випускники групи №48 змогли проявити себе, навіть за кордоном з Естонії та з Німеччини.

 

Яна Дудка

 

 

 

Залевський Денис

 

 

Переглядів: 154 | Додав: intelbes | Дата: 19.02.2023

« 1 2 ... 15 16 17 18 19 ... 61 62 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів