Субота, 20.04.2024, 16:35
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

  8 травня 2023 у Новоодеському професійному аграрному ліцеї в групі № 38 «Кухар; кондитер» відбувся перший етап захисту пробної кваліфікаційної атестації.

  10 травня 2023 року, було проведено другий етап поетапної кваліфікаційної атестацію під час якого здобувачі освіти успішно захистили кваліфікацію «Кухар» 4-го розряду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 73 | Додав: intelbes | Дата: 14.05.2023

  З 30 квітня по 6 травня 2023 року в м. Луцьк відбувся Чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 15 та до 17 років.

  Учениця Новоодеського професійного аграрного ліцею Вікторія БІНЬКОВСЬКА прийняла активну участь в змаганнях та в запеклій боротьбі наша спортсменка показала високі результати і виборола призове ІІІ місце. Сума двоєборства склала 109 кг в ваговій категорії 59 кг.

  Тренер з важкої атлетики Новоодеської ДЮСШ - Володимир ПАСТУХ.

  Також, хочеться оголосити велику подяку небайдужим до спорту та розвитку важкої атлетики в м. Нова Одеса: Олександру ВАСИЛЬЄВУ, Євгену ЧЕРКАШИНУ, Дмитру БИРЗУЛУ, Павлу БОРТІНОВУ, Артему СІМАКУ та Вадиму НАЛІВКО.

  Ця підтримка – свідчення Вашого небайдужого ставлення до проблем спорту в Україні і розуміння непересічної важливості спортивного виховання.

  Дуже приємно, що в наш не легкий час, існують такі люди, які завжди готові прийти на допомогу іншим. Роблять це безкорисливо, доброзичливо та від щирого серця.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 71 | Додав: intelbes | Дата: 11.05.2023

  На тому тижні, у групах 1-2 курсу було проведено інтерактивне заняття «Моя сім’я – моя фортеця». Основою зустрічі став розділ тренінгового курсу для підлітків та молоді «Дорослішай на здоров’я!». Проте до нього було додано відеофрагменти, аукціон та інформація щодо запобігання сімейному насильству. Під час заняття, учні «побудували» будинок сім’ї, розібрали її функції та види, ще раз повторили інформації про громадські та державні організації, які займаються захистом людей від домашнього насильства. Поговорили про природу цькування та наслідки цієї неприйнятної поведінки.

  В кінці кожного заняття учні та учениці отримували буклети з адресами та телефонами організацій, що займаються захистом постраждалих від насильства в Україні.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 56 | Додав: intelbes | Дата: 09.05.2023

  На цьому тижні, в групі 37 відбулася дискусія, присвячена пам'ятним датам та подіям цього місяця та ролі українців у них.

  Учні обговорювали випробування, які припали на долю наших предків та обставини, що руйнували або формували українську ідентичність. Кожен мав змогу розповісти про родинні спогади та висловити свою думку щодо подій минулого та сучасності.

  Учні переглянули тематичні відеоролики, послухали думки відомих українців щодо цього питання – братів Капранових, Максима Прудеоса, Оксани Забушко, Олександра Алфьорова, Ліни Костенко та інших. Заняття завершилося екскурсією до пам'ятників Новоодещини, під час якої учні поділилися своїми знаннями про історичні споруди та отримали додаткову інформацію, яка розширила їх кругозір та сприяла формуванню патріотичної свідомості.

 

 

 

Переглядів: 55 | Додав: intelbes | Дата: 09.05.2023

  Сьогодні, 8 травня, в Україні відзначається День пам’яті та примирення, з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років. Пам'ять означає, що ми пам'ятаємо всіх військових і цивільних жертв цієї війни, а примирення - що країни Європи уклали мир після війни.

  Друга світова війна тривала з 1939 по 1945 рік. 7 травня 1945 року командування Третього Рейху підписало акт про капітуляцію Німеччини у Франції. Наступного дня 8 травня його ратифікували в Берліні. Потім вночі 8 травня на вимогу Сталіна був підписаний ще один "Акт про беззастережну капітуляцію Німеччини" - за московським часом це сталося 9 травня.

  8 травня в більшості країн Європи відзначається як День Перемоги. В СРСР свято відзначали 9 травня через різницю часових поясів.

  Україна також довгий час святкувала День Перемоги 9 травня. Однак у 2015 році Верховна Рада України встановила День пам'яті і примирення і День Перемоги над нацизмом 8 травня. Символом дня став червоний мак, який уособлює кривавий слід від кулі.

  Тож, цього дня, учні Новоодеського професійного аграрного ліцею, разом зі своїми керівниками, вшанували вічну і світлу пам'ять Українських воїнів, які віддали свої життя у Другій світовій війні.

  З Днем пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій! Історія свідчить: наш народ - непереможний! Слава захисникам України різних часів! Слава Україні!

 

 

 

 

Переглядів: 94 | Додав: intelbes | Дата: 08.05.2023

  У зв’язку з подіями останніх років та звабливими пропозиціями у світі гаджетів, більшість свого часу люди проводять в Інтернеті. Навіть дорослих «затягує» Всесвітня мережа, а молоді та дітям справлятися з залежністю й загрозами ще важче: заміна живого спілкування на віртуальне, поверхнева соціалізація, маніпуляції, онлайн жорстокість, психологічний тиск, провокації та багато інших небезпек, які чатують на молодих людей та спричиняють деградацію особистості. Постійне перебування у віртуальному просторі може призвести до ізольованості, психологічних негараздів та фізичних хвороб - тунельний синдром зап'ястя, погіршення зору, зіпсована осанка, біль у спині тощо.

  Застерігаючи учнів від загроз, які чатують на них в Інтернеті було проведене інтерактивне заняття "Кібербулінг та інші інтернет-загрози". На ньому учні обговорювали шляхи уникнення агресії, способи розпізнавання маніпуляцій та провокацій та застосування критичного мислення під час ділового та особистого спілкування. Діти дізналися про те, як діяти при зіткненні з злочинцями, агресорами, шахраями і куди звертатися у разі небезпеки.

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 73 | Додав: intelbes | Дата: 27.04.2023

Горить чорнобильська свіча —

Й бринить непрохана сльоза в очах...

Я голову схиляю тут, навпроти обеліска,

Бо сум-печаль (немов громаддя мегатонн)

Мені на серце і на плечі тяжко тисне...

 

  37 років тому 26 квітня 1986 року сталася одна з головних трагедій 20 століття – вибух на Чорнобильській АЕС. Аварія на Чорнобильській АЕС стала одним з похмурих символів трагедії, до якої може призвести техногенна катастрофа. Цього дня відзначається Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф (Міжнародний день пам’яті про чорнобильську катастрофу).

  В групі №12 професії «Офісний службовець(бухгалтерія); адміністратор» майстром виробничого навчання Дубінко Світланою Миколаївною була проведена виховна година «На Чорнобиль журавлі летіли». Під час виховного заходу учні дізналися, що Чорнобильська атомна електростанція є символом наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства.

  Біля пам’ятного знаку жертвам та ліквідаторам аварії на ЧАЕС здобувачі освіти вшанували пам’ять тих, хто ціною власного життя допоміг локалізувати аварію. Голова громадської організації «Союз Чорнобиль України», Конух Володимир Іванович розповів, що трагедія, спричинена вибухом на її четвертому енергоблоці, не має аналогів за обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров’я та психіку людей, їхній побут і соціально-економічні умови життя.

  Нехай у цей день, День Національної скорботи, тяжкі дзвони Чорнобилю відгукнуться в думах кожного з нас співчуттям і милосердям!

 

 

 

Переглядів: 116 | Додав: intelbes | Дата: 26.04.2023

Виховний захід на тему « Чорнобильська трагедія—

довічний слід на Україні» було проведено біля пам’ятника в м. Нова Одеса.

  26 квітня 2023 р. в групі 18 з професії «Кухар; кондитер» майстром в/н Ольгою Скребець проведено виховний захід присвячений Чорнобильської катастрофі.

  Чорно́бильська катастро́фа — екологічно-соціальна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986 року, розташованої на території України

  Чорнобиль – це вже історія України, тому дітей треба навчати вболівати за минуле своєї держави, сприймати її такою, яка вона є, до того ж формувати загально розвинену людину, що буде протистояти злу, насильству, несправедливості та руйнуванню навколишнього світу; розвивати в учнів потребу будувати, створювати; виховувати почуття сприймання чужого болю як свого, загальнонародного горя – як особистого, почуття любові до людини, до землі, до держави; почуття поваги і пам’яті до трагічних сторінок України.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 83 | Додав: intelbes | Дата: 26.04.2023

  Весні завжди радіють люди... Та на гірку долю нашої України весна 1986 року принесла страшне горе і чорний смуток. Найстрашніші наслідки аварії на Чорнобильській атомній електростанції проявляються й дотепер. Чорнобиль... Це слово відоме всій планеті. Його й досі вимовляють із тривогою в очах, бо це була найстрашніша катастрофа світового рівня.

 

 

  Аварія на Чорнобильській атомній електростанції сталася в ніч на 26 квітня 1986 року під час планових випробувань на 4-му енергоблоці. Після різкого стрибка потужності стався вибух, в результаті було зруйновано атомний реактор і почалася сильна пожежа.

  У повітря піднялася хмара радіоактивних речовин, яка накрила значні території України, Білорусі, частину Росії та країн Європи. За Міжнародною шкалою ядерних подій (INES) аварії на ЧАЕС надали найвищий – 7-й рівень небезпеки.

  Роботи з ліквідації аварії почалися з гасіння осередків займання. У перші дні пожежу гасили з вертольотів, скидаючи на зруйнований реактор спеціальну суміш, щоб запобігти нагріванню та знизити радіоактивні викиди.

  Пізніше виникла загроза радіоактивного зараження ґрунту та ґрунтових вод. Щоб уникнути цього, під реактором прорили тунель і побудували стіну на 30 метрів.

  Ліквідація тривала до 1987 року. За цей час над зруйнованим 4-м енергоблоком було збудовано захисний "саркофаг".

  Станцію було повністю зупинено в 2000 році, а у 2019 в експлуатацію ввели новий захисний конфайнмент над "саркофагом" – арку "Укриття-2".

 

 

 

... Читати далі »

Переглядів: 95 | Додав: intelbes | Дата: 26.04.2023

  Міжнародне свято - День супу відзначають в першій декаді квітня. Святкова дата з’явилася кілька років тому. Заходи за традицією включають популяризацію супу, як смачної і корисної для здоров’я страви.

  Учні групи №28 професії «Кухар; Кондитер» разом з майстрами виробничого навчання Н.З. Рукавицею та І. М Пащенко для ліцеїстів підготували інформацію, цікафі факти про суп та пригощали охочих домашнім супом з локшини.

  Цей день подарував здобувачам освіти та дорослим масу позитивних емоцій та гарного настрою!!

 

 

 

 

 

Переглядів: 63 | Додав: intelbes | Дата: 21.04.2023

« 1 2 ... 11 12 13 14 15 ... 61 62 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів