Вівторок, 16.04.2024, 21:04
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

  09.10.2019 р. на базі Новоодеського ПАЛ відбувся відкритий урок майстра в/н Гайдаєнко Г. В. на тему «Оформлення та запис по журналу 1 і відомості 1.1», група 32.

  Мета уроку це перш за все прагнення до поглиблення та вдосконалення знань учнями, культура спілкування, почуття відповідальності та свідоме ставлення до оволодіння професією обліковця.

  Під час уроку учні групи брали активну участь у вирішенні практичного завдання.

  Учень групи Алексєєв В. підготував цікаву презентацію на тему «Оформлення облікових регістрів». Отже, даний урок, став ще одним кроком до покращення практичних вмінь та навичок в обраній професії.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 367 | Додав: intelbes | Дата: 09.10.2019

  Впроваджуючи низку заходів щодо успішної адаптації наших студентів та з нагоди Всесвітнього Дня ненасильства (2 жовтня), у Новоодеському професійному аграрному ліцеї соціальним педагогом закладу було проведено інтерактивне заняття «Гігієна душі. Протидія насильству» та година психолога «Зупинімо булінг». Здобувачі освіти, які проживають у гуртожитку переглянули презентацію «Вихід із безвихідних ситуацій» та отримали можливість дізнатися про варіанти поведінки в кризових ситуаціях та конкретно ситуаціях насильницького характеру.

  Найрозповсюдженішим проявом насильства в підлітковому та молодіжному середовищі є булінг. Проблема булінгу є однією з актуальних у освітньому процесі і за даними різних досліджень майже кожен третій учень в Україні так чи інакше зазнав булінгу в школі, потерпав від принижень та глузувань, і 10 % - регулярно!!! Тому напрямок протидії та профілактики насильства, зокрема булінгу, активно запроваджується в нашому освітньому закладі, здобувачам освіти надається інформація просвітницького характеру щодо наслідків, причин, форм та видів цього складного явища. Також активно обговорюються техніки допомоги собі та іншим, та інстанції в які постраждалий може звернутися за допомогою.

  У цьому навчальному році на дану тему також планується провести практикум «Мої кордони» для здобувачів освіти та тренінг «Навички медіації» для педагогів.

 

 

 

 

Переглядів: 343 | Додав: intelbes | Дата: 08.10.2019

  День вчителя в Україні традиційно відзначають у першу неділю жовтня. У 2019 році професійне свято працівників сфери освіти в Новоодеськом професійном аграрном ліцеї відзначили 4 жовтня.

  Професія педагога – одна з найбільш складних і відповідальних, але разом з цим, і вдячних. Учитель вкладає всю душу в учнів і є провідником у світ нових знань. Нелегка праця викладача гідна великої поваги.

      Вчительська доля – мудрістю вкрита,

      Дзвенить вона сміхом дитячих сердець.

      Вчительська доля – дощем раннім вмита,

      Вона для людей буде вічним взірцем.

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 453 | Додав: intelbes | Дата: 08.10.2019

  Міжнародна торгівля людьми залишається гострою соціальною проблемою багатьох країн світу. Україна є країною походження, транзиту та призначення у торгівлі чоловіками, жінками та дітьми. Зростає також проблема внутрішньої торгівлі людьми. З 1991 року понад 230 000 українців постраждали від торгівлі людьми (за даними дослідження МОМ), що робить Україну однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі.

  З метою запобігання потрапляння наших учнів в ситуації торгівлі людьми 3 жовтня фахівцями із соціальної роботи Новоодеського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Шевченко Оленою Володимирівною та Лич Іриною Володимирівною, проведено лекцію на тему «Торгівля людьми. Як не стати жертвою».

  Під час лекції учні переглянули соціальне відео, ознайомилися зі статистикою з даного питання та отримали рекомендації із запобігання потрапляння в ситуації торгівлі людьми.

  По завершенню діти подякували фахівцям за цікаву та корисну інформацію та висловили сподівання, що вона допоможе їм не стати жертвою.

 

 

 

 

Переглядів: 316 | Додав: intelbes | Дата: 03.10.2019

  З метою проведення якісної профорієнтаційної роботи, керівниками групи №34 Резніченко О.А.,Зубком О.М. та спільно з Новоодеською районною філією Миколаївського обласного центру зайнятості було проведено засідання «Клубу професіоналів» для учнівської молоді.

  В ході онлайн засідання запрошені спікери - директор Миколаївського зоопарку Топчій В.М. та директор Миколаївської філії Комп’ютерної Академії «ШАГ» Ізотов Є.Ф. розповіли про свій шлях до успіху, ознайомили учнів з новітніми професіями - «людина-природа», «робототехніка».

  Перед онлайн засіданням, спеціаліст Новоодеської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості Сиротюк Л.А. провела для учнів ліцею анкетування, ознайомила з послугами, які Державний центр зайнятості надає учнівській молоді, з поняттям «ринок праці», учні дізнались про професії, які сьогодні користуються найбільшим попитом у роботодавців та які будуть користуватись попитом з 2020 року.

 

 

 

 

 

Переглядів: 358 | Додав: intelbes | Дата: 27.09.2019

Увага!!!

  Інформація для учнів та викладачів ліцею, батьків і всіх шанувальників книги! До Дня української писемності та мови, який відзначається 9 листопада, стартує учнівський проект «Презентуй улюблені книги». На базі кабінету №1 (української мови та літератури, викладач Щербина Л.А.) з ініціативи учнів групи №22 (оператор комп’ютерного набору; обліковець) започатковується благодійний захід, який має різнопланові й масштабні цілі та завдання.

  Найголовніше – пропаганда ролі книги, авторського твору, шанобливого ставлення до підручників та друкованого слова. Наступним важливим чинником цього заходу є розвиток учнівського мовлення, лексичного знання власнеукраїнських слів.

  Особливо цінним є і те, що це старт учнівського проекту, який буде поширюватись на широку аудиторію: батьки, молодші члени родини, друзі та однодумці. До проекту залучається дитяча, юнацька, публіцистична, художня література. Маємо на меті визначити найбільш улюблені і відомі твори та їх авторів.

 

 

  Відібрані книги будуть презентуватися учнями на під час проведення тижня української мови та літератури, який буде проходити з 11.11.19 – до 15.11.19 включно. Всі зібрані книги будуть подарунком для бібліотеки ліцею.

  Запрошуємо всіх до участі в нашому проекті!

  Детальна інформація в каб. №1.

Переглядів: 373 | Додав: intelbes | Дата: 25.09.2019

  Головним спеціалістом відділу "Новоодеське бюро правової допомоги" Миколаївський місцевий центр з надання БВПД Молчановим Дмитром було проведено тематичний урок-бесіду «Протидія булінгу» та «Я МАЮ ПРАВО!» для учнів 17 групи за професією "Перукар; манікюрник" Новоодеського професійного аграрного ліцею.

  Було надано інформацію про зазначенні основні норми законодаства з питання булінгу, відповідальність кривдників, види булінгу та як його запобігти.

  Студентамами розглянуто та закріплено основні права та обов’язки людини, а також права дітей, наголошено також на обов’язках в ліцеї та вдома, під час заняття кожен учень отримав буклет «Твої права - твій захист», в кінці заняття для закріплення знань було створено «Правове дерево».

 

 

Переглядів: 403 | Додав: intelbes | Дата: 20.09.2019

  Увага!

  Відбулися зміни «Українського правопису»

  Учні ІІІ курсу обговорили основні зміни у новій редакції «Українського правопису» (2019) Випускники готуються до ЗНО, тому їм особливо актуально розуміти, що вони мають знати про перехідний період, який дає змогу призвичаїтись до нових правил.

  Учні першого курсу також прослухали подану інформацію, ознайомились зі змінами правопису та порівняли його новий та попередній варіанти. Висловили власні думки.

 

 

Учні групи № 32 під час обговорення основних змін «Українського правопису» 2019

 

 

Змінний стенд «Мова – ДНК нації» у фоє ліцею.

Переглядів: 456 | Додав: intelbes | Дата: 19.09.2019

  18.09.2019 викладачем української мови та літератури Щербиною Л.А. було проведено відкритий урок на тему: "Письменники рідного краю". Презентація книги З.Я. Видашенко «Маки - на щастя». Мета заходу – пропаганда для молоді ролі книги та ознайомлення із творчістю талановитої письменниці та поетеси рідного краю. Зоя Яківна із задоволенням спілкувалась із учнями I курсу (17 група – перукар; майстер-манікюрник). Цікавою була презентація життєпису поетеси. Її в електронному варіанті створив учень 22 групи Балюк Ян.

  Учениці Миндрул Анна та Мацола Анастасія найкраще продекламували улюблені твори та прокоментували їх сприйняття підлітками.

  Учні мали змогу задавати автору питання, які їх цікавили та обмінювались думками. Зоя Яківна – чудовий знавець юнацьких смаків та уподобань, її душа сповнена добром та щирістю. Це дуже імпонувало юнацькій аудиторії.

  Письменниця поділилась з учнями своїми новими, ще не надрукованими наробками. Тематика творчості різнопланова та багатогранна: любов до природи, рідної України, філософські роздуми, сімейні цінності та велич кохання.

  Всі щиро подякували автору за плідну зустріч та зробили фото на згадку про цю подію. А головне – домовились про цикл зустрічей із Зоєю Яківною, щоб і надалі мандрувати із нею у світі книги, добра, людяності, любові та непорушних сімейних цінностей.

 

 

 

 

 

Переглядів: 610 | Додав: intelbes | Дата: 19.09.2019

  18 вересня 2019 року на центральному міському стадіоні були проведені змагання з легкої атлетики присвячені Олімпійському тижню.

  У змаганнях прийняли участь учні Новоодеського професійного аграрного ліцею групи №12, 14, 17, 18, 19, 22, 28, 29, 32, 34, 38, 48 із загальною кількістю учасників 172 чол.

 

 

  З бігу на 100м. серед дівчат, І місце посіла Трусова Любов, ІІ місце – Марченко Ольга, ІІІ місце, подолавши дистанцію з однаковим часом, розподілили три учениці – Малініна Мирослава, Шевченко Світлана та Базовкіна Олександра.

  У хлопців відстань 100м. швидше за всіх подолав Кучер Ігор, ІІ місце – Волков Ігор і ІІІ місце посів Сокуренко Віктор.

  Стрибки у довжину виграли І місце - Шевченко Світлана, ІІ місце - Гандибул Мар’яна і на ІІІ місці опинилася Базовкіна Олександра.

  У юнаків І місце - Тульчинський Андрій, ІІ місце – Букалов Володимир та ІІІ місце - Кирилов Андрій.

  Штовхання ядра:

  Дівчата: І місце – Марченко Ольга, ІІ місце – Грабарчук Інна, ІІІ місце – Кирилов Андрій.

  Хлопці: І місце – Петров Євген, ІІ місце – Почтаренко Євген, ІІІ місце – Гук Віталій.

  З бігу 200м.

  Дівчата: І місце – Пашкевич Рената, ІІ місце – Трусова Любов, ІІІ місце – Гандибул Мар’яна.

... Читати далі »

Переглядів: 424 | Додав: intelbes | Дата: 18.09.2019

« 1 2 ... 41 42 43 44 45 ... 61 62 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів