Субота, 27.07.2024, 09:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

  16 жовтня 2019 року Відбувся виховний захід на тему: «Міжнародний день кухаря».

  Метою даного заходу є популяризація професії «кухар» серед молоді м. Нова Одеса та району. Учні груп №18 та №48 разом з майстром виробничого навчання Скребець О.В. коротко ознайомили із кваліфікаційними характеристиками та сферою діяльності професії «кухар» та приготували кулінарну страву «Оселедець під шубою», яка була презентована учням та працівникам ліцею.

  Параметри кулінарної страви:

  довжина – 110см.

  ширина – 53см

  вага – 16кг 260г

  Ця страва зареєстрована, як «Рекорд» Новоодеського професійного аграрного ліцею.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 403 | Додав: intelbes | Дата: 16.10.2019

  14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України. Усі ці свята дуже взаємопов’язані й виникали послідовно. Для нас це свято не тільки народне і релігійне, а й національне. Воно єднає країну, закликає усіх до згуртованості перед сучасними викликами та загрозами. День захисника України можна назвати одним з найважливіших свят для нашої країни.

  Напередодні свята, 10 жовтня, учні групи 12 професії «Оператор комп’ютерного набору; обліковець з бухгалтерського обліку» відвідали Новоодеську центральну бібліотеку, де бібліотекарі провели патріотичну годину присвячену Дню українського козацтва.

 

 

  Під час заходу лунали патріотичні пісні, демонструвались відеоролики та слайд-фільми про шлях, що пройшли і проходять українські воїни з часів козацтва до сьогодення.

  До уваги учнів були представлені книги, що знайомлять з історією козацтва на Миколаївщині та в Україні – «Бугогардівська паланка» Октябріни Ковальової, «Лицарі Сонця» Олександра Сердюка, «Усі гетьмани України» Дмитра Журавльова, історико-топографічний нарис «Вольності запорозьких козаків», «Бойовий Гопак і основи захисту Вітчизни» автор - Володимир Пилат.

  Також були представлена збірка віршів для дітей «Прекрасні тварини нашої країни» поета, художника-графіка Олексія Кваши, нашого земляка загиблого в зоні АТО

  Про сучасних захисників Вітчизни розповідається в книзі «Миттєвості війни», де йдеться про участь жителів Миколаївщини та Новоодещини в антитерористичній операції на Сході України. Видання містить біографічні нариси про військовослужбовців, які загинули під час протистояння російській агресії в Криму та на сході країни, спогади наших земляків - учасників антитерористичної операції, нариси про бойовий шлях військових підрозділів, що дислокуються на Миколаївщині, матеріали про волонтерський рух.

  Подвиги захисників Вітчизни – це та велика і велична правда історії, яку не спотворити і не перекреслити жодним змінам у сучасному мінливому світі. Це взірець реального, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і с ... Читати далі »

Переглядів: 382 | Додав: intelbes | Дата: 11.10.2019

  09.10.2019 року відбувся виховний захід на тему: «14 жовтня – Козацька Покрова». Метою даного заходу є формування інтересу до історичного минулого України, виховувати моральні якості, почуття патріотизму.

  Учениці групи Шевченко С. та Чельцова А. виступили з повідомленням про історію свята Покрови Божої Матері яка є покровителькою українського козацтва. Алексєєв В. створив презентацію на тему «14 жовтня – День козацтва».

  З метою виховання патріотично свідомих громадян та поваги учнів до Вітчизни було переглянути відеоролик : «Українські козаки!»

 

 

 

 

Переглядів: 304 | Додав: intelbes | Дата: 09.10.2019

  09.10.2019 р. на базі Новоодеського ПАЛ відбувся відкритий урок майстра в/н Гайдаєнко Г. В. на тему «Оформлення та запис по журналу 1 і відомості 1.1», група 32.

  Мета уроку це перш за все прагнення до поглиблення та вдосконалення знань учнями, культура спілкування, почуття відповідальності та свідоме ставлення до оволодіння професією обліковця.

  Під час уроку учні групи брали активну участь у вирішенні практичного завдання.

  Учень групи Алексєєв В. підготував цікаву презентацію на тему «Оформлення облікових регістрів». Отже, даний урок, став ще одним кроком до покращення практичних вмінь та навичок в обраній професії.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 391 | Додав: intelbes | Дата: 09.10.2019

  Впроваджуючи низку заходів щодо успішної адаптації наших студентів та з нагоди Всесвітнього Дня ненасильства (2 жовтня), у Новоодеському професійному аграрному ліцеї соціальним педагогом закладу було проведено інтерактивне заняття «Гігієна душі. Протидія насильству» та година психолога «Зупинімо булінг». Здобувачі освіти, які проживають у гуртожитку переглянули презентацію «Вихід із безвихідних ситуацій» та отримали можливість дізнатися про варіанти поведінки в кризових ситуаціях та конкретно ситуаціях насильницького характеру.

  Найрозповсюдженішим проявом насильства в підлітковому та молодіжному середовищі є булінг. Проблема булінгу є однією з актуальних у освітньому процесі і за даними різних досліджень майже кожен третій учень в Україні так чи інакше зазнав булінгу в школі, потерпав від принижень та глузувань, і 10 % - регулярно!!! Тому напрямок протидії та профілактики насильства, зокрема булінгу, активно запроваджується в нашому освітньому закладі, здобувачам освіти надається інформація просвітницького характеру щодо наслідків, причин, форм та видів цього складного явища. Також активно обговорюються техніки допомоги собі та іншим, та інстанції в які постраждалий може звернутися за допомогою.

  У цьому навчальному році на дану тему також планується провести практикум «Мої кордони» для здобувачів освіти та тренінг «Навички медіації» для педагогів.

 

 

 

 

Переглядів: 368 | Додав: intelbes | Дата: 08.10.2019

  День вчителя в Україні традиційно відзначають у першу неділю жовтня. У 2019 році професійне свято працівників сфери освіти в Новоодеськом професійном аграрном ліцеї відзначили 4 жовтня.

  Професія педагога – одна з найбільш складних і відповідальних, але разом з цим, і вдячних. Учитель вкладає всю душу в учнів і є провідником у світ нових знань. Нелегка праця викладача гідна великої поваги.

      Вчительська доля – мудрістю вкрита,

      Дзвенить вона сміхом дитячих сердець.

      Вчительська доля – дощем раннім вмита,

      Вона для людей буде вічним взірцем.

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 471 | Додав: intelbes | Дата: 08.10.2019

  Міжнародна торгівля людьми залишається гострою соціальною проблемою багатьох країн світу. Україна є країною походження, транзиту та призначення у торгівлі чоловіками, жінками та дітьми. Зростає також проблема внутрішньої торгівлі людьми. З 1991 року понад 230 000 українців постраждали від торгівлі людьми (за даними дослідження МОМ), що робить Україну однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі.

  З метою запобігання потрапляння наших учнів в ситуації торгівлі людьми 3 жовтня фахівцями із соціальної роботи Новоодеського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Шевченко Оленою Володимирівною та Лич Іриною Володимирівною, проведено лекцію на тему «Торгівля людьми. Як не стати жертвою».

  Під час лекції учні переглянули соціальне відео, ознайомилися зі статистикою з даного питання та отримали рекомендації із запобігання потрапляння в ситуації торгівлі людьми.

  По завершенню діти подякували фахівцям за цікаву та корисну інформацію та висловили сподівання, що вона допоможе їм не стати жертвою.

 

 

 

 

Переглядів: 335 | Додав: intelbes | Дата: 03.10.2019

  З метою проведення якісної профорієнтаційної роботи, керівниками групи №34 Резніченко О.А.,Зубком О.М. та спільно з Новоодеською районною філією Миколаївського обласного центру зайнятості було проведено засідання «Клубу професіоналів» для учнівської молоді.

  В ході онлайн засідання запрошені спікери - директор Миколаївського зоопарку Топчій В.М. та директор Миколаївської філії Комп’ютерної Академії «ШАГ» Ізотов Є.Ф. розповіли про свій шлях до успіху, ознайомили учнів з новітніми професіями - «людина-природа», «робототехніка».

  Перед онлайн засіданням, спеціаліст Новоодеської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості Сиротюк Л.А. провела для учнів ліцею анкетування, ознайомила з послугами, які Державний центр зайнятості надає учнівській молоді, з поняттям «ринок праці», учні дізнались про професії, які сьогодні користуються найбільшим попитом у роботодавців та які будуть користуватись попитом з 2020 року.

 

 

 

 

 

Переглядів: 375 | Додав: intelbes | Дата: 27.09.2019

Увага!!!

  Інформація для учнів та викладачів ліцею, батьків і всіх шанувальників книги! До Дня української писемності та мови, який відзначається 9 листопада, стартує учнівський проект «Презентуй улюблені книги». На базі кабінету №1 (української мови та літератури, викладач Щербина Л.А.) з ініціативи учнів групи №22 (оператор комп’ютерного набору; обліковець) започатковується благодійний захід, який має різнопланові й масштабні цілі та завдання.

  Найголовніше – пропаганда ролі книги, авторського твору, шанобливого ставлення до підручників та друкованого слова. Наступним важливим чинником цього заходу є розвиток учнівського мовлення, лексичного знання власнеукраїнських слів.

  Особливо цінним є і те, що це старт учнівського проекту, який буде поширюватись на широку аудиторію: батьки, молодші члени родини, друзі та однодумці. До проекту залучається дитяча, юнацька, публіцистична, художня література. Маємо на меті визначити найбільш улюблені і відомі твори та їх авторів.

 

 

  Відібрані книги будуть презентуватися учнями на під час проведення тижня української мови та літератури, який буде проходити з 11.11.19 – до 15.11.19 включно. Всі зібрані книги будуть подарунком для бібліотеки ліцею.

  Запрошуємо всіх до участі в нашому проекті!

  Детальна інформація в каб. №1.

Переглядів: 389 | Додав: intelbes | Дата: 25.09.2019

  Головним спеціалістом відділу "Новоодеське бюро правової допомоги" Миколаївський місцевий центр з надання БВПД Молчановим Дмитром було проведено тематичний урок-бесіду «Протидія булінгу» та «Я МАЮ ПРАВО!» для учнів 17 групи за професією "Перукар; манікюрник" Новоодеського професійного аграрного ліцею.

  Було надано інформацію про зазначенні основні норми законодаства з питання булінгу, відповідальність кривдників, види булінгу та як його запобігти.

  Студентамами розглянуто та закріплено основні права та обов’язки людини, а також права дітей, наголошено також на обов’язках в ліцеї та вдома, під час заняття кожен учень отримав буклет «Твої права - твій захист», в кінці заняття для закріплення знань було створено «Правове дерево».

 

 

Переглядів: 420 | Додав: intelbes | Дата: 20.09.2019

« 1 2 ... 43 44 45 46 47 ... 64 65 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Липень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів