Четвер, 28.03.2024, 23:40
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

20 березня 2019 року на базі Новоодеського професійного аграрного ліцею відбулося командно-штабне навчання по розгортанню пункту тимчасового життєзабезпечення постраждалого населення, під керівним складом органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області під керівництвом Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 530 | Додав: intelbes | Дата: 22.03.2019

У світі – тисячі професій! Як зорієнтуватись в такій кількості? Як вибрати серед них ту, з якої розпочнеться ваш трудовий шлях, а можливо, і «доросле» життя? Отримати гарну професію можна в нашому ліцеї.

Про те що в нас навчаються талановиті учні, працюють творчі та професійні педагоги, свідчить проведений з 11 по 15 березня тиждень професій, що надають послуги в офісі.

Тиждень пройшов під гаслом «Безпечний Інтернет».

 

 

В його рамках учнями груп був виготовлений плакат з інформацією про безпечний Інтернет та ребусами. Інформаційними листівками-порадами про безпечне поводження в мережі, авторське право стосовно Інтернету, збереження паролів, безпеку в соціальних мережах представники груп поділилися з учнями шкіл району.

Учні груп 12,19,22 та 32 взяли участь у Веб-квесті «Безпечний Інтернет», організований Юріною Іриною Миколаївною. Учасники переглядали відео та відповідали на запитання, складали пазли, перевіряли свої сили, спостережливість, розшифровували QR-коди та виконували вправи в Сервісі Learningapps, проходили підсумковий тест-повірку про знання безпеки в Інтернеті. За результатами змагань перше місце поділили Алєксєєв Владислав (гр..32) та Василевський Валерій (гр..12); друге посіла Трусова Любов (гр..19), а третє розділили Мітін Єгор та Кучер Ігор (гр.. 32).

Виховну годину «Гроші в нашому житті» для учнів ліцею провела майстер в/н Дубінко Світлана Миколаївна з групою 32 «Оператор комп’ютерного набору; обліковець з реєстрації бухгалтерських даних». Вони познайомили усіх присутніх з історією грошей та їх еволюцією на теренах української держави.

Майстер в/н Коваль Валерія Сергіївна провела конкурс «Комп’ютерний турнір» між учнями, що оволодівають професією «Оператор комп’ютерного набору». Команди «Апельсини» - 12 група та «Комп’ютерні носороги» - 19 група змагалися під девізом «Володієш інформацією – володієш світом». Турнір проходив в шість етапів:

Перший – командам необхідно як найшвидше дати відповіді на запитання;

Другий ... Читати далі »

Переглядів: 494 | Додав: intelbes | Дата: 22.03.2019

6 березня в спортивному залі Новоодеського професійного аграрного ліцею був проведений спортивно-розважальний захід «Нумо, дівчата» присвячений міжнародному жіночому дню 8 березня.

Змагання, в яких взяли участь сім команд, проходили у дуже цікавій та запеклій боротьбі. До заключного виду змагань п’ять команд підійшли майже з однаковою кількістю балів, і лише перемога в останньому виді (перетягування канату) гарантувала будь-якій із команд перше загальнокомандне місце.

Підвівши підсумки після заключного виду змагань, голова журі назвав переможця та призерів.

На ІІІ місці, поступившись лише 0.5 бали ІІ місцю, опинилася команда дівчат групи №19.

ІІ місце посіли дівчата із групи №22.

Перше місце виборола команда групи № 28.

Всі команди, які взяли участь у змаганнях, були нагороджені грамотами та солодкими подарунками.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 609 | Додав: intelbes | Дата: 12.03.2019

З 4 по 10 березня, під час Масляної, у Новоодеському професійному аграрному ліцеї пройшов тиждень професії «Кухар; кондитер». Адже останній тиждень перед Великим (Великоднім) постом в Україні називається Масляна. Символом свята є перехід від Зими до Весни. Сама назва свята «Масляна» з’явилася тому, що в цей тиждень їли дуже багато масленої їжі. Масляна завжди славилася млинцями, особливо їхньою кількістю. Наші предки вірили: рядженими, піснями, танцями та різними заклинаннями можна прогнати Зиму та закликати Весну. Згодом з’явилось спрощене розуміння цього обряду (Зима зустрічається з Весною). А в дійсності, розпочинається нове коло в природі. В цей період учні ліцею знайомилися не лише з традиціями Масляної, а й Новорічними, Різдвяними та Великодніми.

 

 

В понеділок учні професії «Кухар; кондитер» підготували тематичні ребуси та кросворди, які ліцеїсти охоче розв’язували. За народною традицією перший день цього святкового тижня — «зустрічний» понеділок, в давнину селяни робили із соломи опудало Масляної, надівали на нього старий жіночий одяг, садовили на кіл і з веселими піснями возили селом.

У вівторок діти мали змогу поділитися з новоодеситами кращими рецептами млинців від майстрів виробничого навчання та учнів Новоодеського професійного аграрного ліцею.

Середа розпочалася у закладі із тематичної виховної години, де кожна із груп демонстрували та розповідали про обряди, звичаї українського народу під час святкування Новорічних та Різдвяних свят, Масниці і Великодньої неділі.

Четвер традиційно став днем приготування та пригощання млинцями жителів міста, а особливо тих, хто потребує уваги та родинного тепла. Ліцеїсти відвідали Відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання КУ «Центр надання соціальних послуг населенню Новоодеського району», розповівши його мешканцям про святковий тиждень Масляної, і пригостили асортиментом своїх виробів бабусь та дідусів закладу.

Тематичний тиждень пройшов у Новоодеському професійному аграрному ліцеї змістовно та цікаво. Кожен із викладачів, майстрів виробничого навчання вніс вклад у знання ліцеїстів, їх духовний та етичний розвиток, який неодмінно втілиться у їх доросле, відповідальне життя.

Учні, я ... Читати далі »

Переглядів: 522 | Додав: intelbes | Дата: 11.03.2019

9 березня 2019 року виповнюється 205 років від дня народження геніального поета України – Тараса Григоровича Шевченка

Учні нашого ліцею до дня народження поета читали його вірш різними мовами.

Поезію Шевченка перекладено більш ніж ста мовами світу. Один із 300 кратерів Меркурія отримав ім’я Тараса Григоровича. 1384 пам’ятники Кобзареві встановлено на території від Бразилії до Китаю. Більшість — 1256, розташовані на території України, майже півтори сотні розмістились у 35 країнах. Нині в Україні 164 населені пункти названі на честь Тараса Шевченка.

Український майстер Микола Сядристий створив найменшу у світі книжку "Кобзар", розміром трохи більше половини квадратного міліметра. Це майже у 19 разів менше від найменшої японської книги. Сторінки настільки тонкі, що перегортати їх можна лише кінчиком загостреного волоска. Зшито книгу павутинкою, а обкладинка зроблена з пелюстки безсмертника.

«Шевченко як поет – це був сам народ, що продовжував свою творчість», «поезія Шевченка – безпосереднє продовження народної поезії», – проголошував М. І. Костомаров.

Думи народу, його сподівання і прагнення були для Шевченка тим джерелом, яке підтримувало в ньому полум’яний вогонь творчості. Ніхто з українських поетів з такою ніжністю не відбив у своїх творах невичерпну любов до свого краю, до свого народу, до чарівної української природи.

Творчість Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації. Для українців усіх наступних поколінь він став потужним джерелом національної свідомості, символом України.

Переглядів: 468 | Додав: intelbes | Дата: 09.03.2019

26 лютого 2019 р. в ліцеї відбувся виховний захід спрямований на профілактику злочинності серед неповнолітніх, а також їх залежність від соціальних мереж. На заході були присутні інспектор з ювенальної превенції сектору превенції Новоодеського ВП ГУНП в Миколаївській області майор поліції Михальченко Л. А., завідувач сектору захисту прав, свобод та законних інтересів дітей ССД Латій С.В. ознайомили учнів з законами України: адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх. Звернули й увагу на відповідальність неповнолітніх за вживання алкогольних та тютюнових виробів. Привернули увагу до «Секстін» — дуже поширеного явища серед українських підлітків та поговорили також про «Булінг».

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 360 | Додав: intelbes | Дата: 28.02.2019

З 19 по 22 лютого2019 року в спортивному залі Новоодеського професійного аграрного ліцею відбувся спортивно-масовий захід «Козацькі забави»

Участь у змаганнях взяли учні І-ІІІ курсів,загалом 12 команд із загальною кількістю учасників 82.

В перший день змагалися учні третіх курсів,де до фіналу потрапили групи №31 та №34.

Другий день змагань пройшов за участю команд других курсів. До фіналу потрапили команди груп №24 та №28.

В третій день змагалися наймолодші учасники, це учні перших курсів. Тут також до фіналу пробилися дві команди, група №14 та №18.

Фінал змагань відбувся 22 лютого 2019 року.

Боротьба проходила в дуже напруженій та цікавій атмосфері.

За результатами фінальних змагань перемогу здобула група №24.На другому місці опинилася команда групи №14.Третє місце за командою групи №34, яка лише одним балом поступилася команді що посіла друге місце.

Команди, що посіли призові місця були нагороджені грамотами та солодкими подарунками.

 

 

 

 

 

Переглядів: 510 | Додав: intelbes | Дата: 27.02.2019

Нещодавно, 31 січня та 7 лютого 2019 року на спортивній базі Новоодеського професійного аграрного були проведені змагання з п’ятиборства серед юнаків та дівчат, учнів ліцею.

 

 

У юнаків участь прийняли команди 8 груп: 12,14,18,24,28,32,34,38 з загальною кількістю 40 учасників.

Змагання були дуже цікавими та напруженими, кожен учень хотів здобути тільки перемогу. Перемогу в окремих видах змагань здобули:

Підтягування на перекладині – Кравченко Влад, гр.№12.Результат -20 разів.

Віджимання від полу – Будз Дмитро,гр.№34.Результат -64 рази.

Стрибок у довжину з місця- Будз Дмитро,гр..№34.Результат-2 м.48 см.

Човниковий біг – Петров Євген,гр.№24.Результат -9.4 секунди.

Перетягування канату – Гр.№24.

Загальнокомандний залік:

І місце – група № 34.

ІІ місце – група № 24.

ІІІ місце – група № 14.

У змаганнях серед дівчат боротьба була не менш напруженою ніж у юнаків.

Переможці в індивідуальних видах:

Стрибок у довжину з місця – Кирилова Вікторія,гр№28.Результат – 2 м.01 см.

Стрибки зі скакалкою(за 1 хв.)-Чобанюк Анна,гр.№28.Результат – 170 разів.

... Читати далі »

Переглядів: 469 | Додав: intelbes | Дата: 27.02.2019

Переглядів: 430 | Додав: intelbes | Дата: 21.02.2019

 

Мова – то цілюще народне джерело,

і хто не припадає до нього вустами,

сам висихає від спраги.

В. Сухомлинський

21.02.2019 у Новоодеському професійному аграрному ліцеї з нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови з метою поглиблення знань учнів про українську мову, показати її красу і багатство, довести, що національна мова – це духовна святиня, сприяти розширенню словникового запасу учнів, розвитку творчих здібностей, виховувати любов до національних традицій, народної мудрості, до рідної мови та заохочення до використання української мови в повсякденному житті заступником директора з виховної роботи, методистом, викладачами та бібліотекарем було проведено низку заходів. Організовано книжково-ілюстративну виставку. У актовій залі проведено виховну годину на тему «Мово – пісня колискова. Мова – матері уста». В цей день ліцеїсти брали участь у конкурсі читців, де декламували вірші відомих українських поетів про Україну , про родину та державну мову, згадували її трагічну долю, демонстрували її красу і велич та своє шанобливе ставлення до рідної української мови. Все свято було пронизано національним духом, любов’ю до рідного слова, до чистих джерел творчості незламного українського народу.

 

 

 

 

 

Переглядів: 597 | Додав: intelbes | Дата: 21.02.2019

« 1 2 ... 43 44 45 46 47 ... 61 62 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів