Четвер, 25.04.2024, 14:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

  18.09.2019 викладачем української мови та літератури Щербиною Л.А. було проведено відкритий урок на тему: "Письменники рідного краю". Презентація книги З.Я. Видашенко «Маки - на щастя». Мета заходу – пропаганда для молоді ролі книги та ознайомлення із творчістю талановитої письменниці та поетеси рідного краю. Зоя Яківна із задоволенням спілкувалась із учнями I курсу (17 група – перукар; майстер-манікюрник). Цікавою була презентація життєпису поетеси. Її в електронному варіанті створив учень 22 групи Балюк Ян.

  Учениці Миндрул Анна та Мацола Анастасія найкраще продекламували улюблені твори та прокоментували їх сприйняття підлітками.

  Учні мали змогу задавати автору питання, які їх цікавили та обмінювались думками. Зоя Яківна – чудовий знавець юнацьких смаків та уподобань, її душа сповнена добром та щирістю. Це дуже імпонувало юнацькій аудиторії.

  Письменниця поділилась з учнями своїми новими, ще не надрукованими наробками. Тематика творчості різнопланова та багатогранна: любов до природи, рідної України, філософські роздуми, сімейні цінності та велич кохання.

  Всі щиро подякували автору за плідну зустріч та зробили фото на згадку про цю подію. А головне – домовились про цикл зустрічей із Зоєю Яківною, щоб і надалі мандрувати із нею у світі книги, добра, людяності, любові та непорушних сімейних цінностей.

 

 

 

 

 

Переглядів: 614 | Додав: intelbes | Дата: 19.09.2019

  18 вересня 2019 року на центральному міському стадіоні були проведені змагання з легкої атлетики присвячені Олімпійському тижню.

  У змаганнях прийняли участь учні Новоодеського професійного аграрного ліцею групи №12, 14, 17, 18, 19, 22, 28, 29, 32, 34, 38, 48 із загальною кількістю учасників 172 чол.

 

 

  З бігу на 100м. серед дівчат, І місце посіла Трусова Любов, ІІ місце – Марченко Ольга, ІІІ місце, подолавши дистанцію з однаковим часом, розподілили три учениці – Малініна Мирослава, Шевченко Світлана та Базовкіна Олександра.

  У хлопців відстань 100м. швидше за всіх подолав Кучер Ігор, ІІ місце – Волков Ігор і ІІІ місце посів Сокуренко Віктор.

  Стрибки у довжину виграли І місце - Шевченко Світлана, ІІ місце - Гандибул Мар’яна і на ІІІ місці опинилася Базовкіна Олександра.

  У юнаків І місце - Тульчинський Андрій, ІІ місце – Букалов Володимир та ІІІ місце - Кирилов Андрій.

  Штовхання ядра:

  Дівчата: І місце – Марченко Ольга, ІІ місце – Грабарчук Інна, ІІІ місце – Кирилов Андрій.

  Хлопці: І місце – Петров Євген, ІІ місце – Почтаренко Євген, ІІІ місце – Гук Віталій.

  З бігу 200м.

  Дівчата: І місце – Пашкевич Рената, ІІ місце – Трусова Любов, ІІІ місце – Гандибул Мар’яна.

... Читати далі »

Переглядів: 428 | Додав: intelbes | Дата: 18.09.2019

З 6 по 13 вересня у м. Нова Одеса проведена міська спартакіада трудових колективів на призи від міської ради.

Участь у змаганнях з 8 видів спорту прийняли 7 трудових колективів міста.

За результатами змагань викладачі Новоодеського професійного аграрного ліцею посіли почесне ІІ загальнокомандне місце, поступившись лише 2 балами працівникам відділу освіти райдержадміністрації.

Учасники команди Новоодеського професійного аграрного ліцею вибороли І місце у змаганнях з волейболу та перетягуванні линви, посіли ІІ місце у змаганнях з шашок та ІІІ місце у грі в доміно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  ... Читати далі »

Переглядів: 432 | Додав: intelbes | Дата: 18.09.2019

Свій перший дзвоник, в новому навчальному році, учні ліцею почули 2 вересня 2019р.

Ось і настав цей день. День знань і старту нового навчального року. Хочеться побажати, щоб цей день не був причиною печалі, а запам'ятався довгоочікуваними веселими зустрічами, завзятим і дзвінким сміхом, новими цікавими знайомствами і пробудженням спраги до знань. Щоб сил і терпіння вистачило на весь прийдешній рік! Високих позначок, легких контрольних, цікавих уроків і вірних друзів, з якими все, що було вже сказано, легко здійсниться!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 660 | Додав: intelbes | Дата: 05.09.2019

В ліцеї відбулося перше засідання методичної комісії викладачів гуманітарної підготовки.

На цьому засіданні викладачі обговорили та узгодили план роботи МК на 2019-2020 н.р., тематику відкритих уроків, позаурочних виховних заходів. Акцентовано увагу на проведенні діагностичних робіт. Проаналізовано результати минулорічного ЗНО та розроблено програми ліквідації прогалин у знаннях учнів.

Викладачі, які мають більш ніж 10-ти річний педагогічний досвід, запрошені до роботи «Школи молодого вчителя», де можуть презентувати свої цікаві розробки та рекомендувати дієві форми роботи з учнями.

Почалася плідна підготовка до «Методичного тижня», який буде проводитись в ліцеї з 11.11.19 – до 15.11.19 включно.

 

 

Переглядів: 307 | Додав: intelbes | Дата: 30.08.2019

В період з 01.07 по 05.07. 2019р в Новоодеському професійному аграрному ліцеї на базі навчального господарства ліцею, було організовано виробничу практику для учнів ІІ-го курсу професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва; Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування; Водій автотранспортних засобів» за фахом тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії В1 Завдяки співпраці адміністрації ліцею з компанією John Deere Україна, учні під час проходження виробничої практики мали можливість ознайомитись з найновішими зразками сучасних зернозбиральних комбайнів та набути практичних навичок з керування зернозбиральним комбайном під час збирання врожаю пшениці. Висококваліфіковані фахівці компанії John Deere Україна ознайомлювали з особливостями різних типів зернозбиральних комбайнів, широку лінійку яких представляє їх компанія на ринку України, а також з особливостями роботи оператора* зернозбирального комбайна на кожному з них.

 

 

Модифікація зернозбиральних комбайнів John Deere на яких учні відпрацьовували програму виробничої практики:

          Комбайн          Жатка

          1. Т 670          630 F

          2. S 770          630 R

          3. S 780          730 FD

Даний захід став можливий завдяки підтримці та допомозі народного депутата України Вадатурського Андрія Олексійовича.

 

 

Переглядів: 1453 | Додав: intelbes | Дата: 05.07.2019

26 червня 2019 року відбувся випускний вечір у Новоодеському професійному аграрному ліцеї. Цей день став хвилюючим для випускників закладу, адже у ньому переплелися світлі надії і біль розлуки, радість зустрічі з майбутнім та сум прощання. Залишилися позаду тисячі великих і малих подій, з яких було зіткане неповторне ліцейне життя.

 

 

Радість свята з випускниками розділили викладачі та майстри, батьки і друзі. З привітаннями та побажаннями успішного початку робітничої кар'єри до ліцеїстів звернулися директор закладу Українець Василь Михайлович, народний депутат України Вадатурський Андрій Олексійович, голова Новоодеської міської ради Поляков Олександр Петрович, директор коледжу Міжнародного класичного університету імені «Пилипа Орлика» Навроцький Валерій Анатолійович, настоятель Свято Ольгинської церкви, Ієрей Ушкалов Євгеній, класні керівники та майстри груп, мами випускників.

Свято було наповнене піснями, танцями, щирими словами вдячності від ліцеїстів та їх батьків. Під час випускного вечора учні отримали нагороди за успіхи у навчанні, за спортивні досягнення, за активну участь у культурно-масовій роботі ліцею. Відмітили подякою батьків, які багато приділяли уваги вихованню своїх дітей, допомагали в укріпленні матеріальної бази ліцею, охоче вирішували питання навчального та виробничого характеру.

Ще раз вітаємо випускників, їхніх батьків та вчителів, адже пройдено важкий і важливий етап у житті кожного ліцеїста. Його вони пройшли під пильною опікою й підтримкою своїх майстрів, керівників та батьків. А тепер їм доведеться самим прокладати свій життєвий шлях. Тож нехай щасливою для вас буде дорога самостійного життя! Хай завжди поруч будуть вірні друзі та мудрі наставники!

 

 

 

Переглядів: 740 | Додав: intelbes | Дата: 05.07.2019

24 червня 2019 року з метою попередження травматизму працівників було проведено навчання та перевірка знань з охорони праці, з безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки працівників Новоодеського професійного аграрного ліцею які приймають участь у збиранні врожаю та обробці ґрунту.

 

 

Комісія у складі : директор ліцею В.М.Українець; завідуючий навчальним господарством А.І.Яковлєв; інженер з охорони праці В.О.Рижик; старший майстер Кузьмичов С.В.; медична сестра Табак С.М.. ознайомила працівників:

- з обставинами та причинами окремих характерних нещасних випадків та аварій, які сталися із працівниками під час збирання врожаю на інших аналогічних виробництвах через порушення вимог безпеки праці;

- з охороною праці для водіїв, трактористів при роботі на зернозбиральних комбайнах, тракторах, автомобілях;

- з безпекою праці для робітників, які виконують ручні роботи під час післязбиральної доробки зерна, для слюсарів та електромонтерів під час виконання робіт на зерноочисних, зерно-навантажувальних машинах;

-з вимогами та заходами пожежної безпеки під час збирання врожаю;

-з наданням першої допомоги потерпілим та діями працівників у разі нещасного випадку або аварії під час збирання врожаю;

-з основними вимоги виробничої санітарії та особистої гігієни.

Після прийняття заліків директор В.М Українець дав настанову на плідну працю та побажав усім міцного здоров’я та успіхів у роботі.

 

 

Переглядів: 426 | Додав: intelbes | Дата: 26.06.2019

«Найвище завдання будь-якої творчості - знайти незвичайне в звичайному і звичайне у фантастичному»

Розвиток творчих здібностей особистості - це одвічний гуманістичний принцип. Ще стародавні греки вважали, що самостійна, а отже, і творча особистість здатна самовіддано служити своєму народу і державі. Кожна держава зацікавлена у вихованні такого могутнього інтелектуального потенціалу, як обдаровані, талановиті діти.

 

 

З метою виявлення і підтримки обдарованої учнівської молоді, залучення її до науково-дослідницької роботи, примноження інтелектуального потенціалу держави, на виконання Державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2019-2020 роки для створення сприятливих умов для розвитку і самореалізації української молоді, формування її громадянської та національно-патріотичної свідомості в Новоодеському професійному аграрному ліцеї було організовано конкурс творчих робіт здібної молоді, підсумки якого було підведено 28 травня 2019 року. Серед учнівських робіт були і дослідницька діяльність, і Hand Made, і музична творчість, і декламація, і філатилістика. За підсумком презентацій ученицю Мельничук Оксану з дослідницьким проектом «Велика шкода маленької батарейки» було делеговано на навчально-практичну конференцію обласного центру по роботі зі здібною молоддю закладів професійної (професійно-технічної) освіти «Створення освітнього простору закладу професійної (професійно-технічної) освіти для реалізації індивідуальної освітньої стратегії здібних учнів», що відбулася 05 червня 2019 року на базі Миколаївського професійного промислового ліцею.

Учасниками конференції стали 39 учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області які презентували 29 власних творчих робіт та проектів, над якими працювали протягом 2018-2019 навчального року.

Учениці нашого ліцею Мельничук Оксана та Балануца Юлія представляли наш ліцей на цій конференції. Оксана в своєму екологічному проекті «Велика шкода маленької батарейки» дослідила шкоду батарейки на організм людини та надала пропозиції по збору ту утилізації батарейок в Україні. Юлія - на виставці творчих робіт презентувала свої роботи в стилі Аміґурумі (японське мистецтво в'язання на спицях або гачком маленьких м'яких звірят)

... Читати далі »

Переглядів: 500 | Додав: intelbes | Дата: 11.06.2019

Учні Новоодеського професійного аграрного ліцею 4 червня відзначили Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії. В цей день згадували дітей, які постраждали внаслідок конфліктів, у тих країнах, де тривають воєнні дії, де гибне під обстрілами мирне населення, а в тому числі і діти. Метою заходу було показати, що беззахисні, безневинні діти стають жертвами фізичного, психічного або емоційного насильства. Розкрити причини агресії між країнами, донести, що за жорстокістю дорослих стоїть дитяче страждання та поламані долі. Визнання такої проблеми у світі - є першим кроком до подолання та виправлення страшної біди.

Ліцеїсти написали про найбільші страхи свого життя, частину з яких відправили в повітря, а іншу спалили, як символ нездійсненності та відвороту найстрашнішої біди!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 444 | Додав: intelbes | Дата: 07.06.2019

« 1 2 ... 42 43 44 45 46 ... 62 63 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів