Неділя, 28.04.2024, 15:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

  Днями, психологічна служба Новоодеського професійного аграрного ліцею провела ряд просвітницьких занять спрямованих на набуття навичок емоційного самоконтролю. Під час них, учні отримували інформацію про шкоду від накопичення негативних переживань у собі, способи реагування на неприємності, прийнятні дії у випадку сильного захоплення почуттями та ефективні шляхи їх подолання. Учні говорили про злість, роздратування, образу, страхи, почуття провини, розчарування. Вчилися критично оцінювати власні стани та корегувати власну поведінку у відповідності з оточуючими можливостями. Основною думкою заняття було усвідомлення самоцінності та бережливого ставлення до власного здоров’я, як фізичного так і ментального. Завершувала заняття вправа «Павутинка», котра тренувала уміння «давати» і «брати» та здатність до позитивного мислення.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 172 | Додав: intelbes | Дата: 16.02.2022

  В рамках Фестивалю педагогічних ідей, 4 лютого в групі 28 професії «Кухар, кондитер» викладачем англійської мови Резніченко Ольгою Анатоліївною та викладачем спецдисциплін Немченком Миколою Вікторовичем був проведений бінарний урок «Підготовка до обслуговування споживачів».

 

 

  Навчальною метою було інтегрувати знання здобувачів освіти зі спільної теми двох навчальних дисциплін; узагальнити та систематизувати знання про основні елементи процесу обслуговування відвідувачів ресторану, сервірування столів, зустріч та розміщення відвідувачів, подача меню. А також удосконалити навички практичного володіння англійською мовою під час обслуговування відвідувачів у кафе.

  Для емоційного налаштування викладач англійської мови Резніченко Ольга Анатоліївна розпочала урок з ліричної пісні, яка прозвучала англійською мовою. Випереджальним завданням однієї групи учнів було підготували цікаву та змістовну презентацію на тему «Cutlery» англійською мовою, а другої групи «Столові прибори» українською мовою. Під час уроку учні захищали свої проєкти. Викладач спецдисциплін Немченко Микола Вікторович розповів учням про правила сервірування столу, а також показав як правильно сервірувати стіл на сніданок. Закріпили свої знання здобувачі освіти переглянувши цікаве змістовне відео англійською мовою «Тable setting for lunch».

  Під час уроку викладачі розвивали логічне мислення та пам'ять учнів, формували навички індивідуальної, парної та групової роботи, розвивали самостійність під час роботи, увагу, відповідальність за результат праці, комунікабельність та творчість, а також виховували в учнів любов до обраної професії, почуття відповідальності за якість роботи, вміння раціонально використовувати час, охайність, культуру спілкування та естетичний смак.

  Урок видався цікавим та насиченим.

 

 

Переглядів: 242 | Додав: intelbes | Дата: 09.02.2022

  8 лютого 2022 року, у групі № 37 «Перукар; манікюрник» майстром в/н І. Дяченко проведено поетапну кваліфікаційну атестацію. Ліцеїстам було присвоєно кваліфікацію «Манікюрник 2-го розряду (ІІ класу)» .

  При виконанні тестових завдань майбутні фахівці продемонстрували засвоєні знання та навики, які отримали під час теоретичного навчання та проходження виробничої практики.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  ... Читати далі »

Переглядів: 214 | Додав: intelbes | Дата: 08.02.2022

Єдина краса – це здоров’я
 

 

 

Здоров'я – це безцінний дар природи,

воно дається, на жаль, не навіки, його треба берегти.

Але здоров'я людини багато в чому залежить від неї самої,

від її способу життя, умов праці, харчування, її звичок..."

І. П. Павлов

  31 січня в рамках Фестивалю педагогічних ідей, в групі 32 професії «Оператор комп’ютерного набору; обліковець з реєстрації бухгалтерських даних» викладачем біології Іриною Миколаївною Юріною був проведений дослідницький урок «Складові здорового способу життя: раціональне харчування, рухова активність, особиста і побутова гігієна, відпочинок, шкідливі звички, психічне здоров’я»

 

 

  Урок був проведений з використанням STEM-освіти та методів розвитку креативного мислення, формування компетентності дослідника.

  З допомогою ігрового методу «Кубика Блума» учні відповідали на питання: чому міцне здоров'я і благополуччя людей є міжнародною глобальною проблемою; придумували сенкан до слова “здоров'я”; пояснювали, що таке фізичне, психічне та соціальне здоров'я.

  Здобувачі освіти підготували цікаві та змістовні повідомлення про принципи здорового способу життя які підтвердили життєвими та творчими дослідами, зробивши висновки, сучасна людина, незважаючи на високий ритм і складність життя, треба приділяти збереженню свого здоров’я достатньо уваги. В наш непростий час, не забувати, що правильно організований здоровий спосіб життя допоможе зберегти здоров’я, енергію та високу працездатність.

... Читати далі »

Переглядів: 208 | Додав: intelbes | Дата: 03.02.2022

  2 лютого 2022 року в гр. № 32 відбувся відкритий урок української літератури на тему: «Олександр Довженко. Національні та загальнолюдські проблеми у творах «Зачарована Десна», «Щоденник», «Україна в огні». Поєднання лірико-романтичного, виражального начала з публіцистикою, доля народу крізь призму авторського бачення й оцінки».

  Мета уроку: розглянути умови написання кіноповістей та фільмів «Зачарована Десна», «Щоденник», «Україна в огні», використовуючи елементи інтерактивного та проблемного навчання, визначити її основні мотиви, проблематику, характери українців, публіцистичність, лірично-романтичні та реалістичні начала твору; розкрити бачення письменником долі народу; культивувати пам’ять про героїчні і трагічні сторінки історії України, виховувати повагу до людини, почуття патріотизму, пам’ять про тих, хто ціною свого життя завоював мирне небо над головою.

  Щербина Лариса Анатоліївна провела урок-дослідження, де застосувала інтерактивні методи: «мікрофон» «мозковий штурм»,«одним словом», «шість капелюхів» та інші. Учні були активні та зацікавлені темою. Під час підведення підсумків уроку учні під керівництвом учителя озвучили основні причини заборони кіноповісті «України в огні» в радянські часи, а також проблеми, які висвітлює Олександр Довженко у своєму найправдивішому творі про Другу світову війну. Цей твір не втрачає свого значення і нині. Насамперед, через вражаючу правду життя і віру в безсмертя народу, у його світле майбутнє. Хочеться вірити в те, що Довженкова любов до України розбудить у наших серцях вогонь патріотизму, гідності за своє походження, за свій, нескорений духом і трагічними сторінками життя, народ.

 

 

 

 

Переглядів: 229 | Додав: intelbes | Дата: 02.02.2022

  29 січня на базі Миколаївського професійного машинобудівного ліцею пройшов ІІ (обласний) етап ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка для учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти. В конкурсі взяли участь 14 учнів з різних закладів П(ПТ)О Миколаєва та області.

  Наш заклад на конкурсі представляла Мацола Анастасія, група 37, ІІІ курс.

  Головою журі конкурсу було призначено викладача української мови та літератури МПМЛ Ровінську Олену Анатоліївну, спеціаліста вищої категорії.

 

 

 

 

 

  За результатами проведення II (обласного) етапу XII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (серед категорії «учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти») визначено переможцями та прийнято рішення нагородити дипломами департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації І, ІІ, III ступенів відповідно:

  дипломом I ступеня – Мацолу Анастасію, ученицю Новоодеського професійного аграрного ліцею;

  дипломом II ступеня – Данченкову Вікторію, ученицю Надбузького професійного аграрного ліцею;

  дипломом III ступеня таких учасників: Боднар Елану, ... Читати далі »

Переглядів: 163 | Додав: intelbes | Дата: 31.01.2022

Відкритий урок виробничого навчання в гр. № 38 професія "Кухар; кондитер".

Тема: Приготування вареників з різними начинками.

Виконаний з метою профорієнтації з учнями 9 класу ЗОШ №1

  Ця страва з борошна та начинки вважається, нарівні з борщем, найтиповішою в українській національній кухні та найулюбленішою. Звичайно, мова піде про вареники.

  Вареники традиційно ототожнюють з Місяцем, бо вони схожі на нього за формою і використовувалися нашими пращурами як жертовна їжа, присвячена богині води. Вареники з сиром приносили в жертву біля криниць із джерельною водою.

  Вареники обов'язково готували у день, коли в господарстві селянина телилася корова або ягнилася вівця. Це повинно було забезпечити тварині міцне здоров'я та плодючість. Дівчата ворожать на варениках на Андрія, вареники як обов'язкову страву жінки несуть породіллі після пологів.

 

 

Пам'ятник варенику у Черкасах

  Вважалося також, що процес замішування тіста, був символом процесу творення всесвіту, його структури, де саме жінка цей всесвіт творила, як мати та прародителька, символ продовження людського роду.

  Символом молодого Місяця та продовження роду є вареник на різдвяному столі.

  Під час жнив прадавні українці їли вареники як ритуальну страву. Вареник не випадково за формою нагадує місяць у пору його четвертої чверті — коли вирішувалася доля врожаю. Така їжа мала надати женцям «місячної» наснаги.

 

Переглядів: 251 | Додав: intelbes | Дата: 28.01.2022

  25 січня 2022р. в Новоодеському професійному аграрному ліцеї проведено державну кваліфікаційну атестацію в групі 29 професії «Оператор комп’ютерного набору; контролер-касир».

  Напередодні, під час виконання пробної кваліфікаційної роботи учні продемонстрували практичні навички, здобуті під час наполегливого, старанного та сумлінного навчання. Завдання учні виконували в магазині-майстерні ліцею, де створені необхідні умови для забезпечення повного виконання робіт.

  Майбутні контролери-касири при виконанні творчої дипломної роботи зняли відеоінструкції по виконанню основних операцій на електронному контрольно-касовому апараті та здійснювати розрахунки через реєстратори розрахункових операцій.

  Члени державної кваліфікаційної комісії побажали випускникам міцного здоров’я, успіхів, особистих перемог, реалізації задумів і творчих планів. Нехай знання отримані в ліцеї неодмінно стануть запорукою вагомих здобутків, допоможуть досягти омріяних вершин у майбутній професійній діяльності!

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 199 | Додав: intelbes | Дата: 26.01.2022

 

  В групі 16 була проведена виховна година на тему: «27 СІЧНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ» «

  Ми тільки чули кулеметні черги через різні проміжки: та-та-та, та-та... Два роки з дня в день я чув, і це стоїть у моїх вухах сьогодні. Під кінець над яром піднявся важкий, масний дим. Він ішов звідти тижнів три».

  Анатолій Кузнєцов. «Бабин Яр»

  27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. Генеральна асамблея ООН прийняла 1 листопада 2005 року Резолюцію № 60/7, у якій говориться, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». Саме цей документ оголосив Днем пам’яті жертв Голокосту 27 січня. В цей день в 1945 році війська 1-го українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Аушвіц. Цей табір став у сучасному світі символом нацистських злочинів.

  Голокост, – переслідування та масове винищення нацистами євреїв під час Другої світової війни. Жертв знищували лише за етнічну приналежність.

  Нацистська расова політика базувалася на дискримінаційних заходах, що з часом переросли у масові страти. План «остаточного вирішення єврейського питання» зазнавав змін у процесі краху нацистського «бліцкрігу» в СРСР. Перспективи переселення євреїв у певну місцевість (на територію Польщі – район Кракова, на Мадагаскар чи за Уральські гори) з розгортанням подій Другої світової війни виявилися примарними. Нацисти вдалися до терору.

 

 

Переглядів: 169 | Додав: intelbes | Дата: 26.01.2022

  Напередодні Дня Соборності України – свята, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софіївській площі в Києві.

  19 січня в Професійному аграрному ліцеї для учнів 32 групи, професії «Оператор комп’ютерного набору; обліковець з реєстрації бухгалтерських даних» фахівцями Новоодеської публічної бібліотеки проведено історичний екскурс «Сила соборності – єдність у душах Здобувачі освіти переглянули відео-ролик: «Злука. День соборності України», в якому акцентується, що сила нашої держави в єдності українських земель. Україна... Її майбутнє в наших руках. Від нас залежить, якою буде наша держава! А держава, як і родина, має бути дружною, сильною, здоровою, щасливою.

  Учням було презентовано книжково-ілюстративну виставку «Соборна незалежна Україна».

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 164 | Додав: intelbes | Дата: 19.01.2022

« 1 2 ... 21 22 23 24 25 ... 62 63 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів