Четвер, 28.03.2024, 18:49
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

 

  Чим більше ми, працівники освіти, даємо дітям можливостей подумати, тим ефективнішою буде наша профілактика. Говорити про свідомість та осмисленість легко, а впроваджувати це на практиці, та ще й отримати результат – непереливки. Цікаві,нестандартні форми не народжуються щохвилини, особливо, коли працювати треба дистанційно. Цього разу, у рамках акції «16 днів проти насилля», щоб побачити молодіжну позицію, та підштовхнути до аналізу з теми «Стоп, булінг!», було організовано конкурс творчих робіт «Прийнятні способи самоствердження». Учні мали можливість порозмірковувати на тему булінгу, як способу самоствердження, запропонувати свої, прийнятні способи самореалізації та розвитку. Адже, коли, ми вчимося говорити про проблему, її прояви, про власні почуття щодо подій, власні усвідомлення, аналіз та висновки,то зменшуємо ймовірність виникнення цькування, неадекватної,нераціональної реакції, відсутності реакції та супротиву загалом! Щоб уникати самоствердження через булінг, насильство, негатив, потрібно знати себе, свої потреби і прагнення. Знати те, що дарує радість та щастя. І, не гаючи часу, вирушати собі на зустріч!

  Після опрацювання результатів конкурсу, комісією у складі заступника з ВР Крилова Д.С., методиста Красовської В.Л. та соціального педагога Первини Л.С., хотілося б відзначити таких учнів: Анастасія Чуніхіна (19 група), Рєзнік Елизавета (38 група), Кононенко Вікторія та Теличко Світлана (27 група), Голубенко Альона (32 група), Арбузов Віталій (18 група), Охват Женя (12 група), Ревнівцева Корнелія (22 група). Перше місце отримала Кононенко Вікторія з емоційним есе – «Будь на стороні добра», друге місце між собою розділили Рєзнік Елизавета з презентацією «Усе про булінг» та Чуніхіна Анастасія з презентацією «Прийнятні способи самоствердження», трете місце посіли Арбузов Віталій з презентацією «Моя самореалізація» та Теличко Світлана з твором «Самоствердження – потреба у впевненості». Вітаємо переможців! Їх роботи будуть розміщені на сайті ліцею та у соціальних мережах.

 

Віка Кононенко

 

Ліза Рєзнік

 

Переглядів: 187 | Додав: intelbes | Дата: 25.11.2021

  Незважаючи на дистанційний період, учасникам навчального процесу Новоодеського професійного аграрного ліцею не доводиться сумувати. 4 листопада відбулася онлайн - зустріч учнівського активу «Я і моя самореалізація», присвячена профілактикі явища булінгу/кібербулінгу та організації конкурсу творчих робіт «Прийнятні способи самореалізації».

 

 

  Під час спілкування в Google Meet учні дізналися:

  1. Яка основна мета та завдання конкурсу, його умови проведення, участі та оцінювання;

  2. Які фактори впливають на поведінку людини, її прагнення та мотиви поведінки;

  3. Способи пошуку свого власного ресурсу та натхнення, як запоруки впевненості, гарних стосунків та гарного настрою.

  При спілкуванні з молоддю раніше часто можна були почути, що булінг пов’язаний з яскраво вираженою агресією… Але сьогодні учні знають, що це не зовсім так. Булінг - це регулярна дія. Не просто бійка, сварка, образи чи побиття.

  Ніхто не застрахований від участі у булінгу, як жертва, як свідок, а іноді й як агресор. Але, коли, ми вчимося говорити про нього - про його прояви, про власні почуття щодо подій, власні усвідомлення, аналіз та висновки,тоді ми зменшуємо ймовірність виникнення цькування, неадекватної,нераціональної реакції, відсутності реакції та супротиву загалом. Тому, щоб уникати самоствердження через булінг, насильство, негатив, потрібно знати себе, свої потреби і прагнення. Вчитися усвідомлювати прийнятні та недопустимі способи самореалізації та самоствердження.

  Сподіваємося, зустріч допомогла нашим активістам відновити знання і знайти натхнення для перемоги. З нетерпінням чекаємо результатів!

 

 

 

Переглядів: 171 | Додав: intelbes | Дата: 16.11.2021

  10 листопада 2021 року, після проходження виробничої практики, яка передбачена навчальним планом, у ліцеї було проведено поетапну кваліфікаційну атестацію учнів 28 групи «Кухар; кондитер», де ліцеїсти отримували кваліфікацію «Кухар» 3-го розряду.

  При виконанні тестових завдань майбутні фахівці продемонстрували засвоєні знання та навики, які отримали під час проходження виробничої практики.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 163 | Додав: intelbes | Дата: 12.11.2021

 

  9 листопада учні та педагогічний колектив Новоодеського професійного аграрного ліцею святкували День української писемності та мови.

  Разом з усією культурною спільнотою нашої держави ми мали можливість долучитись до участі у написанні ХХІ Радіодиктанту національної єдності 2021.

  В останні роки стало доброю традицією готувати текст та диктувати його представникам культурної еліти української нації. Цього року його готував талановитий письменник сучасності – Юрій Андрухович.

  І ось Ю. Андрухович оголосив текст, який він створив. Відчувалось як автор хвилювався та вболівав за його сприйняття та зворотній зв’язок зі слухачами. Текст сприймався, як і читався автором, одним подихом.

  Опис парку та дитячих вражень від цього містичного творіння – ось тематика, що надихнула самого автора і зачарувала слухачів.

  Голос автора приємно та казково увів в атмосферу «дивовиж природи». Символічно, що саме цю пору року ми спостерігаємо і за власними вікнами. Можливо і ми щось не помітили, не відкрили ще для себе?

  З «побожним онімінням» всі писали цей диктант, про що свідчить та «невимірна» тиша, яка запанувала після останніх слів автора.

  Ми дуже вдячні йому за вдало дібраний текст! А результати диктанту, маємо надію, щиро та приємно здивують і викладачів і учнів нашого ліцею та стимулюють до вивчення рідної мови.

 

 

Переглядів: 204 | Додав: intelbes | Дата: 09.11.2021

 

  І знову сьогодні мова піде про булінг. Явище, яке існувало споконвічно, але сьогодні набуло такого поширення та загострення, що багато країн розпочали з ним боротьбу на державному рівні.

  Кожен пересічний здобувач освіти, зтикався з цим явищем, якщо не у житті, що маловірогідно, то у інформаційному просторі – розповіді педагогів, психолога, соціальних служб чи статті в Інтернет. Та, при спілкуванні з молоддю та підлітками, часто можна почути, що булінг пов’язаний з яскраво вираженою агресією… Це не зовсім так. Булінг, це регулярна дія. Не просто бійка, сварка, образи чи побиття. Хоча всі ці прояви засуджуються у сучасному суспільстві, є речі набагато гірші. Коли все це відбувається регулярно. І до фізичних, явних проявів додається приховане психологічне, економічне чи соціальне насилля.

  Це жахливе явище…

  Ніхто не застрахований від участі у булінгу, як жертва, як свідок, а іноді й як агресор. Але, коли, ми вчимося говорити про нього - говорити про його прояви, про власні почуття щодо подій, власні усвідомлення, аналіз та висновки, тоді ми зменшуємо ймовірність виникнення цькування, неадекватної, нераціональної реакції на нього, відсутності реакції та супротиву загалом.

  Новоодеський професійний аграрний ліцей, вже традиційно другу половину осені приділяє особливу увагу профілактиці явища булінгу – проводяться зрізи знань, інформаційна компанія, профілактичні заняття, опитування тощо. У цьому році, у зв’язку з переходом на дистанційну форму навчання, вирішено додати ще одну цікаву форму – конкурс творчих робіт на тему: «Прийнятні способи самоствердження», де, творчими мікрогрупами або індивідуально, запропоновано освітлити прогресивний молодіжний погляд на явище булінгу та необхідність його мінімізації та подолання.

  Робота може мати форму літературного твору, презентації, відеофільму. Має бути виконана до 15 листопада , після чого буде оцінена організаційним комітетом та визначено переможця. З нетерпінням чекаємо результатів!

Переглядів: 213 | Додав: intelbes | Дата: 02.11.2021

  Сьогодні учні групи 18 з майстром виробничого навчання Іриною Пащенко та майстром виробничого навчання групи 48 Наталією Рукавицею обговорили питання здорового харчування. Цей захід вони провели з метою залучення уваги до проблем харчування в сучасному суспільстві та в рамках Всесвітнього дня здорового харчування що відзначається 16 жовтня. Під час обговорення діти розглянули проблеми здоров'я, що пов'язані з харчуванням а також правила здорового харчування. Звичайно ж кухарі запропонували рецепти "здорових" страв, а одну з них навіть приготували та дегустували.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 171 | Додав: intelbes | Дата: 18.10.2021

 

  Якщо ти стоїш в строю,

  Пам'ятай Батьківщину свою,

  Пам'ятай: син ти і солдат.

  На тебе завжди дивляться

  Наші пильні очі,

  Наші добрі серця.

  І на все тобі відповідь -

  Найдорожче нашої Батьківщини

  На світі немає!

  14 жовтня в Україні — державне свято День захисників і захисниць України. Це свято є неробочим і щорічно його святкують від 2014 року.

  Передумовою появи свята до Дня захисника країни стало підсилення тенденції декомунізації та відмови від радянських символів і свят в українському суспільстві внаслідок реакції на збройну агресію Росії 2014 року.

  Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович мотивував вибір дати 14 жовтня для Дня захисника України історичною традицією вшанування українського війська на Покрову. Пізніше цей день зробили державним святом і неробочим днем.

  У липні 2021 року Верховна Рада перейменувала День захисника України, ухваливши відповідні зміни в закон, обумовивши це "гендерно-збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців обох статей на військовій службі та належному вшануванню жінок та чоловіків — захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу на рівні державного свята&quo ... Читати далі »

Переглядів: 408 | Додав: intelbes | Дата: 18.10.2021

  Постійне зростання кількості сучасних торгівельних підприємств змінило підхід до організації торгівлі. Сьогодні роботу сучасних супермаркетів неможливо уявити без контролера-касира. Це популярна професія на сучасному ринку праці, яка потребує високого рівня підготовки. Касир є індикатором рівня розвитку підприємства, в якому працює, адже відображає кінцевий етап взаємозв’язку споживача із продавцем.

  12 жовтня здобувачі професії «контролер-касир» відвідали будмаркет «Люкс»

  У кожному відділі учні дізналися правила розміщення товару, яка його кількість необхідна для ефективного товарообігу. Також їм розповіли основні секрети викладки товарів на полиці та їх правильне розташування для більш ефективного попиту.

  В ході екскурсії здобувачі освіти ознайомилися з новітнім технологічним обладнанням для комп’ютерного тонування інтер'єрних та фасадних фарб.

  Учні та майстер виробничого навчання вдячні за корисні знання, які вони отримали в ході екскурсії, приємні враження та емоції.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 189 | Додав: intelbes | Дата: 12.10.2021

  25 вересня 2021 року місто Нова Одеса відзначало 245-річницю від дня заснування. На центральному стадіоні, з дотриманням всіх карантинних обмежень було проведено ряд святкових заходів. Серед них були й «Козацькі забави».

  Атмосферно, яскраво та насичено пройшли змагання, які викликали шалену хвилю позитивних емоцій в учасників змагань та глядачів.

  За підсумками усіх конкурсів, наші ліцеїсти, під керівництвом Пастуха В.В. та Налівка В.В., посіли перше місце.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 226 | Додав: intelbes | Дата: 11.10.2021

  04 жовтня 2021 року у рамках проєкту Erasmus+ Жана Моне “Академія досліджень ЄС для школярів та студентів” (2020-2022) викладачі Чорноморського національного університету ім. Петра Могили провели інтерактивні заняття «Уроки про ЄС» для учнів Новоодеського професійного аграрного ліцею.

  Під час занять тренерки проєкту Тетяна Акімова, доцент кафедри соціальної роботи, управління і педагогіки та Тетяна Лушагіна, старший викладач кафедри соціології і політології ознайомили учнів з базовою інформацією про Європейський Союз, його цінності та інституції.

  Завдяки спеціально підібраним вправам, активній роботі в групах, тестуванню за допомогою програми kahoot та веселій вікторині навчання було цікавим та ефективним. Всі учасники інтерактивних уроків отримали сертифікати про участь.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 196 | Додав: intelbes | Дата: 10.10.2021

« 1 2 ... 23 24 25 26 27 ... 61 62 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів