П`ятниця, 26.04.2024, 17:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

  У рамках проєкту «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» Міністерством освіти і науки України спільно з Національним агентством Фінляндії з питань освіти (EDUFI) протягом квітня-травня 2022 року проводилися заходи в рамках Відкритого освітнього кафе для учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти України та Фінляндії. Метою заходу було надання учням можливості зустрітися один з одним, познайомитися з іноземними учнями та обговорити питання навчання, що є спільними для учнів різних професій і національностей.

 

 

 

 

 

  Учні Новоодеського професійного аграрного ліцею доєдналися до проекту Відкритого освітнього кафе. Після проходження навчальних курсів у слухачів залишилися позитивні враження. Інформація подавалася у доступній для сприйняття формі, цікаво та всеохоплююче, із прикладами із життя. Підняті питання актуальні та крокують в ногу з часом. Дуже сподобалися інтерактивні вправи, групова робота, але через велику кількість учасників не завжди вдавалося висловити свою думку, отримати відповіді на питання. Навчальні години та їх кількість були підібрані оптимально.

  Велике подяка лектору та організаторам! Слава Україні! ПЕРЕМОГА БУДЕ ЗА НАМИ!

Переглядів: 134 | Додав: intelbes | Дата: 01.06.2022

  Учні Новоодеського професійного аграрного ліцею теж доєдналися до створення віртуального арт-простору "МОЯ УКРАЇНА - ЄДИНА ТА ВІЛЬНА"

Віктор Капінус 19 група

Переглядів: 139 | Додав: intelbes | Дата: 20.05.2022

  19 травня 2022 року, у групі № 38 «Кухар: Кондитер» майстром в/н Ольгою Скребець проведено поетапну кваліфікаційну атестацію. Атестація учнів співпала з Всеукраїнським святом «День вишиванки».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Учениця Ірина Мельниченко прочитала вірш про волелюбних українок, нашої Батьківщини та побажала миру в Україні.

... Читати далі »

Переглядів: 231 | Додав: intelbes | Дата: 20.05.2022

  Учні та педагоги ліцею вітають всіх з Днем вишиванки, духовного символу нашого народу. Народу, що всьому світу показав свою мужність та незламність! З Днем Вишиванки! Все буде Україна!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 189 | Додав: intelbes | Дата: 19.05.2022

 

  Пам'ятаємо, вшановуємо, боронимо!!!

Переглядів: 162 | Додав: intelbes | Дата: 09.03.2022

22 лютого – Всесвітній день підтримки жертв злочинів

  Проблема соціальної реабілітації жертв злочинів почала хвилювати співтовариство в кінці минулого століття. Ще у вересні 1985 року сьомий конгрес ООН із упередження злочинності й поводження з правопорушниками затвердив Декларацію головних принципів правосуддя для жертв злочинів і зловживання владою. 29 листопада 1985 року Генеральна Асамблея ООН прийняла цю декларацію, вперше розробивши універсальні принципи підтримки і захисту жертв злочинів і зловживання владою. 22 лютого 1990 року уряд Англії опублікував «Хартію жертв злочинів». Відтоді в усьому цивілізованому і демократичному світі відзначають день підтримки жертв злочинів.

  Зараз в ряді країн прийняті та діють закони, спрямовані на захист постраждалих від кримінальних дій, їх соціальну реабілітацію, компенсацію матеріальної і моральної шкоди, а також діють близько 200 програм допомоги потерпілим від злочинів, починаючи від програм допомоги потерпілим від сексуального насильства і закінчуючи муніципальними службами прибиральників місць скоєння злочинів і слюсарів, які безкоштовно вставляють замки й ремонтують вхідні двері при квартирній крадіжці. Метою таких програм є допомога людям впоратися зі стресом, вийти з кризи, надати матеріальну і моральну підтримку. Такі програми спрямовані на захист постраждалих від кримінальних дій, на їх соціальну реабілітацію та компенсацію матеріального й морального збитку.

 

 

  У Новоодеському професійному аграрному ліцеї, з нагоди цієї дати, керівниками групи 27, було проведено відкритий профілактичний виховний захід «День підтримки» (майстер виробничого навчання – Балан Анастасія, класний керівник Первина Леся). Учні груп 27, 17 і 34 мали змогу дізнатися чому присвячені такі дати, які категорії населення найбільш вразливі, які види підтримки існують, як розрізнити агресію та злочин. Учні, разом з педагогами, обговорили такі важливі теми як «що таке підтримка?», «для чого вона потрібна?», «обачність або як попередити злочин та бути в безпеці?». У ігровій, динамічній формі ліцеїсти дізналися «Як діяти при загрозі». А саме: як діяти у ситуації, коли ти потрапив у конфліктний натовп? (масові безпорядки, політичні, релігійні чи фанатичні зіткнення, заворушення); як діяти у ситуації пограбування на безлюдній вулиці? Алгоритм безпечної поведінки; як діяти у ситуації, коли ви опинилися, разом з іншими люд ... Читати далі »

Переглядів: 185 | Додав: intelbes | Дата: 23.02.2022

  Ми живемo у свiтi, в якoму якiсть iнфoрмaцiї, щo нaс oтoчує, фoрмує свiтoгляднi oрiєнтири, зумoвлює нaш вибiр і здaтнiсть кoристувaтися фундaментaльними свoбoдaми тa реaлiзoвувaти прaвo нa сaмoвизнaчення i рoзвитoк. Результaтoм є пoтребa грoмaдян безперешкoднo oцiнювaти релевaнтнiсть i нaдiйнiсть кoнтенту. Виникає потреба формування медіаінформаційної грамотності.

  Бути медіаграмотним означає бути спроможним знайти те, що ми шукаємо, вибрати те, що нам потрібно, й визначити, наскільки надійною є ця інформація. Бути медіаграмотним означає бути здатним оптимально використовувати відповідну інформацію, зберігаючи її розумно, й ділитися нею з іншими.

  22 лютого учні Новоодеського професійного аграрного ліцею долучилися до проведення Всеукраїнського уроку з медіаграмотності. Під час уроку учні переглянули навчальне відео на тему «Як захистити себе від фейків і медіа маніпуляцій». Також пройшли тест на онлайн-платформі національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр».

  Перевірити себе, наскільки ви є медіаграмотними можна за посиланням: https://filter.mkip.gov.ua/test/

 

 

 

 

Переглядів: 141 | Додав: intelbes | Дата: 23.02.2022

  Свято, якого нема у жодному календарі... Свято, яке буває раз у житті кожної людини... Свято Випускного вечора!

  День закінчення ліцею!

  15 лютого 2022 року у Новоодеському професійному аграрному ліцеї 25 здобувачів освіти успішно підтвердили свої професійні знання на державній кваліфікаційній атестації та отримали дипломи кваліфікованого робітника професії «Кухар; Кондитер» та свідоцтва про повну загальну середню освіту.

  Випускники вирушають у доросле, самостійне життя. Ми бажаємо вам сил і наснаги, успіхів, знайти практичне призначення всім здобутим знанням, отримувати щоденне задоволення від подальшого навчання чи роботи. Сміливо йдіть до своєї мрії і завжди досягайте поставлених цілей! У добру путь!

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 208 | Додав: intelbes | Дата: 22.02.2022

  Щорічно 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цього року ця пам’ятна дата приурочена до 33-ї річниці виведення військ із Афганістану.

  9 лютого для ліцеїстів груп 12 та 32 професії «Оператор комп’ютерного набору; обліковець з реєстрації бухгалтерських даних», бібліотекарі Новоодеської публічної бібліотеки провели годину пам’яті «Гіркі сторінки історії»: розповіли про історію тієї далекої війни, показали документальні кадри тих часів, згадали наших земляків – новоодеситів учасників Афганської війни та познайомили учнів з літературою «афганської» тематики. Наприкінці заходу вшанували пам’ять тих, хто поліг в Афганських ущелинах, схиливши голови у скорботній хвилині мовчання .

 

 

 

 

Переглядів: 157 | Додав: intelbes | Дата: 18.02.2022

Ти – вічний біль, Афганістан,
Ти – наш неспокій
І не злічить глибоких ран
В борні жорстокій.
І не злічить сліз матерів, дружин, дітей –
Не всі вернулися сини із тих ночей...
Вже багато літ, як прийшли назад додому,
Та до цих пір чує душа війни оскому.
Та до цих пір ще стогнуть ночі, ниють рани,
А у снах - «духи» налітають, мов шайтани.

 

 

  Після Другої світової війни вихідці з України брали участь у військових конфліктах у багатьох країнах світу. Найтривалішою й найтяжчою стала військово-політична спецоперація в Афганістані.

  25 грудня 1979 року радянські війська були введені в Афганістан для виконання інтернаціонального обов’язку. Для тисяч радянських солдат, їхніх батьків, матерів, братів, сестер розпочалася жорстока, кривава війна в Афганістані. Потрапивши на палаючу афганську землю, мужні воїни-інтернаціоналісти всім серцем прийняли її біль, як свій, і до останнього подиху захищали інтереси її багатостраждального народу. В ім’я волелюбного афганського народу, в ім’я миру, братерства на землі вони, не вагаючись, готові були віддати найдорожче – життя.

  Афганська війна тривала 10 років. І через неї пройшли майже 700 тисяч чоловік. І серед них – більше 160 тисяч – українців. Звання Героя Радянського Союзу було присвоєно 72 військовослужбовцям, з них – 12 українцям. 15 тисяч солдат загинуло у цій війні, 35 тисяч було поранено, багато потрапило у полон або пропали безвісти.

  15 лютого - це данина поваги тим, хто в часи воєнних конфліктів брав участь у бойових діях за кордоном: у Демократичній Республіці Афганістан, Анголі, на Кубі, в Ємені, Угорщині, Чехословаччині та інших "гарячих точках". Воїни-інтернаціоналісти воювали мужньо й достойно. Це - їхній день пам'яті про жорстоку війну, загиблих товаришів.

  Пам'ятна дата встановлена Указом Президента нашої держави в 2004 році і приурочено ... Читати далі »

Переглядів: 184 | Додав: intelbes | Дата: 17.02.2022

« 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 62 63 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів