Понеділок, 20.05.2024, 00:22
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

З метою проведення цілеспрямованої роботи щодо профілактики травматизму невиробничого характеру, підвищення рівня обізнаності учасників навчально-виховного процесу з питань безпеки життєдіяльності, виховання в учнів навичок безпечної поведінки та дій у надзвичайних ситуаціях, формування у молоді світоглядних та етичних основ здорового способу життя, запобігання нещасним випадкам у Новоодеському професійному аграрному ліцеї з 01.11.2016 року по 01.12.2016 року був проведений «Місячник знань правил безпеки життєдіяльності».

Відповідно до тематики Місячника знань правил безпеки життєдіяльності згідно пам’ятки з безпеки життєдіяльності та запобігання дитячому травмуванню було організовано проведення заступником директора з виховної роботи Криловим Д.С. класними керівниками та майстрами в/н належної масово роз’яснювальної роботи серед учнів щодо дотримання правил безпеки життєдіяльності , а також проведений конкурс плакатів з номінацією нагородження за кращі малюнки «Рятувальник – професія героїчна », «Діти проти надзвичайних ситуацій»

ПАМ’ЯТКА

з безпеки життєдіяльності

та запобігання дитячому травмуванню

З досвіду помічено, що якщо діти не знають або не виконують правила безпечної поведінки,то з ними, як правило, потім трапляються нещасні випадки. То ж що потрібно знати, щоб у халепу не попадати.

ШАНОВНІ УЧНІ! ПАМ’ЯТАЙТЕ!

 

  • У випадках пожежі викликайте пожежну допомогу по телефону «101».
  • При конфліктних, критичних, криміногенних ситуаціях звертайтесь до працівників правоохоронних органів або по телефону «102».
  • У випадку поганого самопочуття або необхідності медичної допомоги звертайтесь до медпрацівників або викликайте швидку допомогу по телефону «103», (у крайньому випадку звертайтесь за допомогою до людей, що знаходяться поряд).

Будьте обережні при контактах з незнайомими людьми,
пам’ятайте про можливу небезпеку.

               Переходьте вулицю, майдан тільки по пішохідних переходах.

Переглядів: 901 | Додав: intelbes | Дата: 07.12.2016

1 грудня, до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, у Новоодеському ПАЛ було проведено тематичні заходи. Практичний психолог ліцею прочитала лекцію учням ліцею «ВІЛ/СНІД - чума 21 століття». Також учні переглянули відеоролик «Ми знаємо як себе захистити». Після чого відбулася бесіда, з метою перевірки знань з цієї теми. Учні впевнено відповідали на запитання, що дає змогу вірити в те, що інформація засвоїлась в їх пам’яті.

 

 

 

Приймала участь в житті ліцею в цей день і фахівець НРЦССДСМ Карпяк Оксана Ігорівна. Вона провела учням першого курсу відео лекторій «Зупинимо СНІД разом», після чого провела тренінг «Степовий вогонь». Учні з радістю приймали участь в цій грі. За допомогою гри, Оксана Ігорівна донесла учням всю суть проблеми.

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі »

Переглядів: 715 | Додав: intelbes | Дата: 06.12.2016

18 листопада 2016 р. відбулося районне свято з нагоди Дня працівників сільського господарства і переробної промисловості. Хлібороби і тваринники Новоодещини підсумовували здобутки сільськогосподарського року. А він, як зазначив голова райдержадміністрації Є. В. Вербін, був напруженим і тривожним.

Незважаючи на складні умови, в яких знаходиться сучасний сільськогосподарський комплекс, аграрії району залишаються прикладом стійкості, працьовитості, вірності святій справі – забезпечувати людей продуктами харчування.

Під час урочистостей Почесними грамотами райдержадміністрації були нагороджені керівники господарств, агрономи, механізатори, працівники тваринницької галузі. Також грамотами голови Новоодеської райдержадміністрації було нагороджено майстра виробничого навчання Новоодеського професійного аграрного ліцею Зубка О.М. та учнів Роденка С. (група 24) та Продана Е. (група 34).

Методична комісія «Кухар, кондитер» (викладач спецдисциплін: Немченко М.В., майстри виробничого навчання: Скребець О.В., Рукавиця Н.З., Пащенко І.М., Гребенюк С.Г.) разом з адміністрацією ліцею підготували виставку - продаж хлібобулочних виробів, якими пригощали всіх присутніх на святковому концерті.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 626 | Додав: intelbes | Дата: 22.11.2016

18 листопада у Новоодеському професійному аграрному ліцеї було проведено тематичні заходи до Європейського дня захисту дітей від сексуальної експлуатації. На лекції були присутні запрошені фахівці НРЦСССДМ. За допомогою відеолекторію вони донесли учням суть проблеми.

Практичний психолог закладу Петрикевич М. В. ознайомила дітей за допомогою лекції, які є види експлуатації. Також підготувала роздатковий інформаційний матеріал профілактичного спрямування. На лекції були присутні учні першого курсу, а саме 18 група в кількості 25 чоловік.

Завдяки цим заходам учні знають і розуміють, що таке експлуатація, тобто насилля.

Насилля може були, як фізичне, психологічне, економічне, так і сексуальне. Однією з найстрашніших (і за своєю жорстокістю і за своїми наслідками) форм насильства, є насильство на сексуальному ґрунті – примус людини до сексуальних стосунків проти її бажання і волі.

Сексуальне насильство саме по собі, як факт, порушує одні з найважливіших прав будь-якої людини – репродуктивні права, тобто права, пов’язані з сексуальними стосунками і народженням дітей Зґвалтування (статеві стосунки із застосуванням насильства чи загрози їх застосування) – це тільки один з видів сексуального насильства, його крайня ступінь. До речі, з латинської мови «зґвалтування» перекладається як «крадіжка», хоча в цьому випадку мова йде не про крадіжку майна, а про «крадіжку» здоров’я людини, замах на її особу і права.

Сексуальним насильством вважають багато інших дій, коли не обов’язково використовується груба сила, як от: образливі сексуальні коментарі, а також натяки, погляди і телефонні дзвінки такого ж типу; демонстрація статевих органів (ексгібіціонізм); небажані дотики до різних частин тіла; обман, шантаж, залякування, що мають на меті примусити до сексуальної близькості або оголення; примушування до участі в дорослих «сексуальних іграх»; демонстрація порнографії.

Є ще одне поширене явище – сексуальні домагання, що також можуть завдати людині вельми серйозної шкоди. Якщо говорити визначеннями, то сексуальне домагання – це «неспровокована і небажана для об’єкта увага сексуального характеру», тобто це будь-який прояв уваги сексуального характеру, яка людині неприємна і якої він або вона не бажає.

... Читати далі »

Переглядів: 533 | Додав: intelbes | Дата: 22.11.2016

1 листопада 2016 р. відбулися змагання з баскетболу серед учнів Новоодеського професійного аграрного ліцею. У змаганнях, які проходили на базі Новоодеського професійного аграрного ліцею, взяли участь 6 груп (12 група, 14 група, 24 група, 28 група, 32 група, 34-22 група) та зібрали велику кількість вболівальників.

У впертій та напруженій боротьбі у фінал вишли групи 34-22 та 14. Приємно бачити, що першокурсники наступають на п’яти учням, що навчаються вже не перший рік та показують у фіналі високі результати. Але збірна груп 34-22 (група 34 кл. керівник Михайлов О.В., майстер в/н Зубок О.М.; група 22 кл. керівник Щербина Л.А., майстер в/н Марченко Л.В.)все ж таки показали, хто головний на майданчику і посіла перше місце. Друге місце в запеклій боротьбі вибороли учні групи 14 (кл. керівник Призиглей В.А., майстер в/н Возняк Р.П.). Третє місце посіла група 32 (кл. керівник Козел Т.П., майстер в/н Гайдаєнко Г.В.).

Добру організацію та проведення змагань забезпечили: головний суддя Михайлов О.В., Пастух В.В., Гребенюк В.О. переможці змагань будуть нагороджені солодкими призами та грамотам на ранковій лінійці 4 листопада 2016 р. Нагородження проводитиме директор Новоодеського професійного аграрного ліцею Українець В.М. Сподіваємося, що юні спортсмени продовжать славні традиції Новоодеського професійного аграрного ліцею з цього видовищного виду спорту. Популяризація баскетболу та інших видів спорту робить їх надзвичайно ефективним інструментом поширення здорового способу життя, навчання правилам спортивної поведінки, виховання самоповаги та відповідальності серед підростаючого покоління.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 564 | Додав: intelbes | Дата: 02.11.2016

Година спілкування «Насилля в сім’ї. Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх»

 

14 вересня 2016р. учні ліцею зустрілися з інспектором з ювенальної превенції сектору превенції Новоодеського ВП ГУНП в Миколаївській області майором поліції Михальченком Леонідом Анатолійовичем. Леонід Анатолійович провів годину спілкування з учнями «Насилля в сім’ї. Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх». Сформував у учнів уявлення про проблему насилля й жорстокості, їх наслідків для дитини чи інших членів родини. Ознайомив учнів з їх правами, обговорив питання, як захиститися від будь-якого насильства; як виховувати вміння попереджувати жорстоке поводження з людьми.

 

Під час бесіди учні з’ясували для себе:

  • Зміст поняття «насилля» та його види;
  • Окреслили види сімейного насильства;
  • Визначили причини виникнення сімейної та учнівської жорстокості, її реалії та наслідки;
  • Виокреслили механізм захисту прав дітей.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 717 | Додав: intelbes | Дата: 05.10.2016

Перший урок:«Від проголошення Незалежності до нової України»

У 2016 році ми відзначаємо 25 років незалежності України. 25 років – це мало чи багато? Ще мало для країни, але вже достатньо для людини. Це час подумати та проаналізувати нашу історію, нашу сучасність.

Тебе не вигадав Тарас,
Бо ти можлива і без нього.
Та й Котляревський в перший раз
Не споряджав тебе в дорогу.

Ти, наче вранішня зоря,
Гориш і сяєш споконвіку.
Не заснував тебе варяг,
У греки йшов по твоїх ріках…

Тебе оспівував Боян –
Поет і воїн знаменитий!
А скільки літ твої поля
Дають можливість людству жити!

Политі кров’ю поколінь.
Вони спроможні все вродити.
Бійців одважних, ковалів,
Красунь жінок,
високе жито.

Щодня благаю я Христа,
Аби не знала ти руїни…
Тебе не вигадав Тарас
Завжди була ти,Україно!

День незалежності ! Як же довго наш народ ішов до цього свята! Ішов через утиски , в’язниці й Сибір упродовж усієї історії, від часів Київської Русі і до наших днів. На цьому шляху загинула незліченна кількість кращих синів та дочок України, які відстоювали її незалежність.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 899 | Додав: intelbes | Дата: 01.09.2016

 

 

І сьогодні у нас знову свято,
Тут обличчя знайомі давно,
І прийшли ми в цей дім, щоб пізнати,
Новий світ, мов нове полотно.
Нехай дзвенить — веселий, галасливий!
Хай срібний голос чують звідусіль!
Переглядів: 898 | Додав: intelbes | Дата: 01.09.2016

Летять роки, немов пташина зграя,
Пливуть роки потоком бурних рік,
І мчать вони холодними вітрами,
Біжать мільйонами стежинок і доріг.

 

Як хочеться сказати: Зупинись!

 

Постій хвилинку не спіши в дорогу!
А ти біжиш, пливеш і мчиш кудись,
Все далі від батьківського порогу.

 

Позаду залишилися протоптана стежина до ліцейного порогу і до болю знайома мелодія ліцейного дзвінка, попереду – незвідана даль.

 

Уся ліцейна родина зібралася на традиційне свято випускного вечора 24 червня 2016 року. Директор ліцею Українець Василь Михайлович привітав усіх присутніх в залі зі святом та виступив з побажаннями до випускників. До вітань директора приєдналися Лунгол Г.Г – заступник голови Новоодеської РДА, Поляков О.П. – міський голова, Стиценко М.О. – заступник голови райради, Тищенко О.В. – завідувач сектору культури, молоді та спорту Новоодеської РДА, протоієрей Павло – настоятель Свято-Георгіївської церкви, батьки, родичі, друзі. Керівники району привітали майстрів виробничого навчання ліцею за значні успіхи у навчанні та вихованні підростаючого покоління та нагородили грамотами. Зворушливі і щирі виступи прозвучали від викладачів, майстрів виробничого навчання, батьків, учнів ліцею, випускників.

Чимось ліцей того дня був схожий на осіннє дерево, від якого відриваються і відлітають назавжди яскраві, неповторні листочки. Що чекає їх в майбутньому? Як складеться їхня доля?

До школи прийдуть нові діти і він, як турботливий батько, буде виховувати їх, навчати, наставляти і випускати в життя.

Дорогі випускники! Запам’ятайте ... Читати далі »

Переглядів: 744 | Додав: intelbes | Дата: 30.06.2016

Щороку на початку червня Миколаївський обласний центр по роботі зі здібною молоддю проводить науково-практичну конференцію, учасниками якої є здібні, талановиті діти ПТНЗ. Серед учасників цьогорічної конференції був і наш талановитий учень групи 32, професії «Оператор комп’ютерного набору, обліковець» Музика Денис.

Гостинний Державний навчальний заклад «Южноукраїнський професійний ліцей» зустрів учасників. Незабутньою для учнів була екскурсія на Южно-Українький комплекс, де вони мали змогу познайомитися з процесом виробництва атомної енергії, побували на пристанційному майданчику і повномасштабному тренажері атомної станції, Ташлицькій ГАЕС, познайомилися з роботою підприємства за допомогою діючих макетів енергоблоків. Цікавою для учнів була і екскурсія в історичний музей, а також тренінг для здібних учнів і «круглий стіл» «Психолого-педагогічні умови формування та розвитку обдарованості учнівської молоді».

 

 

 

 

Здібні, талановиті учні області презентували власні творчі та дослідницькі проекти, створені у 2015-2016 навчальному році. Серед робіт – прилади – помічники в побуті та на виробництві, лабораторні дослідження харчових продуктів, мистецькі проекти, дослідження історії рідного краю, англомовні, літературні проекти, розробки енергозберігаючих технологій. Музика Денис та його наставник Красовська Віра Леонідівна презентували прилад «Сонячний колектор», що дозволяє здійснювати додатковий обігрів приміщення без енергетичних затрат. Ця робота викликала зацікавлення учасників зібрання. Вручаючи пам’ятний сертифікат учасника конференції Музиці Денису, директор НМЦ ПТО у Миколаївській області Шаповалова Наталія Віталіївна виразила надію, що слід звернути увагу на розробку сучасних енергозберігаючих технологій, що дасть в майбутньому можливість енергетичних заощаджень. ... Читати далі »

Переглядів: 622 | Додав: intelbes | Дата: 17.06.2016

« 1 2 ... 55 56 57 58 59 ... 63 64 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів