Понеділок, 06.05.2024, 02:02
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

21 травня ц.р. в Україні відзначають День пам'яті жертв політичних репресій та 80-ті роковини Великого терору - масових політичних репресій 1937-1938рр. Це День пам’яті і скорботи про тих, хто загинув або постраждав в Україні в наслідок політичних репресій комуністичного режиму.

З нагоди вшанування Дня пам'яті жертв політичних репресій в Новоодеському ПАЛ Дубінко Світланою Миколаївною разом з працівниками ЦРБ було проведено годину пам’яті «У світлі воскреслої правди». Бібліотекар, ведуча заходу Л.М. Завгородня у вступному слові зазначила, що репресії завдали горя майже кожній українській сім’ї. Учні дізналися про наших земляків, письменників-ювілярів 2017 року Олеся Бердника та Василя Малагуші, які провели в сталінських таборах більше 20 років ув’язнення.

Також відбувся круглий стіл «Політичні репресії та їх наслідки», який провели бібліотекарі центральної районної бібліотеки за участі начальника відділу бюро правової безоплатної юридичної допомоги А.С. Склярова. Андрій Сергійович зробив короткий історичний екскурс про події 1930-1980 років ХХ сторіччя, розповів про юридичні аспекти соціального захисту репресованих, відповів на запитання присутніх.

 

 

 

 

 

Переглядів: 596 | Додав: intelbes | Дата: 26.05.2017

10 травня 2017 року в групі №12 головним спеціалістом бюро правової безоплатної юридичної допомоги Пушкаревською Вікторією Володимирівною було проведено інформаційну бесіду про відповідальність неповнолітніх за скоєння кримінальних злочинів.

Під час бесіди піднімалися питання: за які види злочинів неповнолітні підлягають кримінальній відповідальності; з якого віку в Україні настає кримінальна відповідальність; які види покарань можуть бути застосовані до неповнолітніх; в яких випадках неповнолітні звільнюються від кримінальної відповідальності; які бувають види примусових заходів виховного характеру.

Учні отримали інформаційні брошури з теми.

 

 

 

 

Переглядів: 495 | Додав: intelbes | Дата: 12.05.2017

На виконання Указу Президента України від 18.08.06 р №685/2006 «Про день охорони праці», з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади роботодавців та громадських організацій до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, вшанування пам’яті осіб, які загинули під час виконання службових обов’язків на виробництві, в Україні відзначається щорічно 28 квітня – Всесвітній день охорони праці та відповідно до листа департаменту освіти, науки та молоді Миколаївської облдержадміністрації 03.04.2017 р №1534/03-02/01-01-16 «Про підготовку та проведення Тижня охорони праці» . Девіз Всесвітнього Дня охорони праці у 2017 році: «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці.»

Згідно умов акції в нашому ліцеї було проведено конкурс плакатів з 17.04.2017р-21.04.2017р. «Безпека та гігієна праці», всі групи ліцею прийняли в ньому активну участь. Плакати були розміщені у вестибюлі нашого ліцею, де кожен, хто відвідував навчальний заклад , в тому числі і батьки, могли переглянути конкурсні роботи. Оцінювали роботи учнів – журі конкурсу. 28 квітня на ранковій лінійці був підведений підсумок про проведення тижня «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці.» та відмічені найкращі роботи учнів. Відбулася номінація нагородження на призові місця з врученням грамот.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 723 | Додав: intelbes | Дата: 28.04.2017

«Чорнобильський вітер по душам мете,

Чорнобильський пил на роки опадає.

Годинник життя безупинно іде,

… Лиш пам’ять, лиш пам’ять усе пам’ятає»

Минає 31 рік відтоді як 26 квітня 1986 року сталась аварія на Чорнобильській АЕС. Україна та Європа досі долають наслідки цієї катастрофи. З кожним роком все більше усвідомлюються справжні її масштабии, все більше людей, уражених радіацією, відходить у вічність.

Життя триває… І ним ми зобов’язані тим людям, які собою закривали нас від страшної біди. Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

 

 

Сьогодні, 26 квітня 2017 року, Дубінко Світлана Миколаївна разом з бібліотекарями Новодеської ЦРБ Людмилою Миколаївною Завгородньою, Анною Сергіївною Дітковською та місцевою поетесою Акальмаз Тетяною Олександрівною провели годину пам’яті «Чорнобильський вітер по душам мете». Учні прослухали розповідь про трагедію, переглянули відеоматеріали. Анною Сергіївною, випускницею нашого ліцею з професії Оператор комп’ютерного набору, було представлено підбірку книг про Чорнобиль. Тетяна Олександрівна продекламувала свої вірші із збірки «Пам’яті Чорнобильської трагедії присвячується…» та щойно написаний вірш. Учні затамувавши подих слухали поетесу.

Наприкінці заходу всі вшанували пам'ять померлих ліквідаторів та жертв трагедії хвилиною мовчання.

 

 

Переглядів: 670 | Додав: intelbes | Дата: 26.04.2017

20 квітня 2017 року на базі Миколаївського професійного промислового ліцею відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів Миколаївської області з професії Кондитер. Учениця Копіна Олександра Олександрівна (група № 38) приставляла наш ліцей на цьому конкурсі та посіла четверте місце. Завданням конкурсу було приготування бісквітного торту та оздоблення його на власний розсуд. Олександра приготувала торт «Мелодія весни».

Нагородою став подарунковий сертифікат на майстер-клас «Цукерки ручної роботи» від студії шоколаду Pan-Chocolatier. Готували дівчину до конкурсу майстри виробничого навчання Рукавиця Наталя Зіновіївна, Пащенко Ірина Михайлівна та викладач спецдисципліни Немченко Микола Вікторович.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 719 | Додав: intelbes | Дата: 21.04.2017

Сьогодні, 20 квітня, директор Новоодеського професійного аграрного ліцею святкує свій День народження. Привітаймо його!!!

Бажаєм, щоб усім на заздрість

Ви багатішали щодня,

Не сумували, навіть малість,

Носили щастя, як вбрання,

Були завжди оптимістичні,

Із добрим гумором в душі,

Щоб завжди сонечко вам було,

Та не приходили дощі,

Щоб міцне було здоров’я,

Горіння в серці та тепло,

Хай вас Господь благословляє,

Щоб добре все у вас було!

 

 

Переглядів: 496 | Додав: intelbes | Дата: 20.04.2017

Практичний психолог ліцею 13 квітня провела виховний захід на тему: «Вплив енергетичних напоїв на організм людини». Марина Володимирівна показала учням відеолекторій цієї ж тематики і донесла таку інформацію: Енергетичні напої користуються чималою популярністю і відносяться до числа фаворитів. Енергетики цінують за те, що випивши цю рідину, можна всю ніч відчувати прилив сил і енергії, гарного настрою і активності. Німецький Федеральний інститут оцінки ризику підтвердив, що енергетичні напої надзвичайно небезпечні для здоров`я людини. Вже був зафіксований не один смертельний випадок, причиною якого став «смертельний напій». Молода дівчина померла ще до прибуття швидкої допомоги, через час після того як випила енергетичний напій . Вісімнадцятирічний юнак готувався до іспитів для отримання водійських прав, а для концентрації уваги кілька днів поспіль пив енергетичні напої. В результаті набряку легенів і мозку у нього наступив колапс. Ризик зростає в кілька разів при вживанні енергетичних напоїв разом з алкогольними. Якщо відразу ж після випитого стаканчика з енергетиком і алкогольним напоєм активно зайнятися спортом, або почати безперервно танцювати, то збій в організмі гарантований. Дітям, а тим більше вагітним жінкам енергетичні напої категорично протипоказані.

Статистика України говорить, що більше 10 чоловік, а саме школярі і підлітки, вже загинули від вживання енергетичних напоїв. Отже, бережіть себе і робіть правильний вибір.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 654 | Додав: intelbes | Дата: 19.04.2017

Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця» вже понад 12 років поспіль веде громадську діяльність з метою розвитку волонтерського руху в Україні та проводить щорічні благодійні акції, завданням яких є:

  • розвиток волонтерського руху в Україні за принципами європейських стандартів;

  • привернення уваги та повернення довіри громадськості до благодійності шляхом використання прозорої системи звітності;

  • виховання відповідальності та формування моральних цінностей у молоді України;

  • покращення ситуації із наявністю якісного медичного обладнання у дитячих обласних лікарнях України.

Збір коштів за благодійними акціями проводиться у всіх областях України. Зібрані волонтерами кошти витрачаються для придбання устаткування для обласних дитячих лікарень.

В цьому році новоодеський ліцей брав участь в 12 щорічній акції. Учні з керівниками збирали кошти протягом тижня з 3 по 7 квітня. Кошти зібрані дівчатками були передані в Управління соціального захисту населення при Новоодеській РДА, де проходили офіційні підрахунки.

 

 

 

 

 

&nbs ... Читати далі »

Переглядів: 620 | Додав: intelbes | Дата: 19.04.2017

30.03.2017р. в Новоодеському ПАЛ були проведенні спортивно-розважальні змагання «Нумо, дівчата». В змаганнях брали участь 6 –ть команд. Боротьба між дівчатами була дуже напруженою, переможець змінювався після кожного виду. Але все ж таки за найбільшою кількістю перших місць було обрано переможця.

Переможцем змагань стала група №38, яка і посіла І місце.

ІІ місце – 32-19 гр.

ІІІ місце – 22 гр.

ІV місце – 28гр.

V місце – 18 гр.

VI місце – 12 гр.

На ранковій лінійці всі команди були нагороджені грамотами та солодкими призами (тортами).

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 732 | Додав: intelbes | Дата: 07.04.2017

Приготування дріжджового тіста опарним та безопарним способом навчалися учні групи 28 (професія «Кухар; кондитер») на уроці «Технологія приготування їжі», викладач Немченко М.В.

Учні поділилися результатами дослідницької роботи про історію хліба на землі, удосконалювали свої знання щодо технології приготування дріжджового тіста безопарним і опарним способом, розглянули можливі недоліки тіста, що виникають внаслідок неправильного режиму бродіння, причини та способи усунення, звернули увагу на корисні поради приготування тіста, заповнили технологічні схеми приготування тіста на опарі та без неї і виробів з нього. В процесі «Технологічного рингу», мультимедійних презентацій, дидактичного матеріалу, коментарів до відеороликів про приготування тіста, учні творчо вирішували поставлені проблеми, аналізували ситуації, висували гіпотези, ідеї та припущення, обговорювали та представляли результати власних досліджень.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 649 | Додав: intelbes | Дата: 28.03.2017

« 1 2 ... 51 52 53 54 55 ... 62 63 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів