В рамках відзначення 25-річчя незалежності України на Миколаївщині триває соціокультурна акція «Є хліб – є й життя». З 16 жовтня по 4 грудня проходив перший етап акції.
Акції покликана сприяти популяризація кращих здобутків та реальних досягнень різних галузей районів і міст Миколаївської області за 25 років незалежності України, збереженню та розвитку української національної культури; вихованню любові до рідної землі, малої батьківщини.
В рамках проведення акції обласне журі на чолі з заступниками голови Миколаївської облдержадміністрації ознайомилось з роботою закладів культури, освіти, охорони здоров’я та соціального захисту населення у восьми з 19 районів області. При підведенні підсумків усі члени журі відзначали позитивні зрушення у гуманітарній сфері як у напрямку зміцнення матеріально-технічної бази, так і у розвитку творчого та наукового потенціалу.
Кожен район на сценах районних або сільських будинків культури представляв програму творчого звіту кращих аматорських колективів та майстрів народного мистецтва, які завершувались передачею естафети «Рушника єдності» наступному району.
20 травня 2016 року "Новоодещина поставила впевнений знак оклику в цій акції", - підсумував присутній на заходах у нашому районі начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації М. Ф. Дімітров. У складі почесної делегації були також директор обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи, заслужена артистка України Н. А. Баштова; депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань культури, науки, освіти, молоді та спорту , кавалер ордена княгині Ольги III ступеня Н. В. Іванова; головний спеціаліст департаменту освіти і науки облдержадміністрації Л. П. Дубасюк, начальник управління соціального захисту облдержадміністрації Н. В. Калінська.
Шановані гості відвідали заклади Новоодеського району, якими пишається район, та були присутні на виставці, де громади ділилися своїми досягненнями.
Новоодеський професійний аграрний ліцей також представляв себе. Гостей пригостили хлібобулочними виробами, які випекли учні ліцею. А на столі був і коровай, і пиріжки з різноманітними начинками, і рулети, і ватрушки. Присутні на святі гості, учасники оцінили випічку наших учнів, які приготували смаколики під керівництвом своїх майстрів виробничого навчання.
|