Субота, 20.04.2024, 05:51
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

  З нагоди десятої річниці Героїв Небесної Сотні, під час ранкової лінійки здобувачі освіти Новоодеського професійного коледжу групи №17, 27 з професії «Перукар; манікюрник» вшанували пам’ять загиблих.

  Студенти зазначили 20 лютого - це день жалоби, оскільки він пов’язаний із 107 активістами Майдану, які загинули під час Революції Гідності 2014 року та з початком російської агресії на сході України.

  Цей день покликаний ушановувати не смерть, а боротьбу за гідне та вільне життя, жертовність і відвагу, чітку громадянську позицію та готовність відстоювати її до кінця.

  Захід підготували бібліотекар Юлія КОРІННА, майстри виробничого навчання Інна ДЯЧЕНКО та Анна МИНДРУЛ.

 

 

 

 

 

Переглядів: 36 | Додав: intelbes | Дата: 20.02.2024

А сотню вже зустріли небеса..

Летіли легко, хоч Майдан ридав..

І з кров’ю перемішана сльоза…

А батько сина ще не відпускав.

Небесна Сотня - герої незборені,

Найкращі , найвідважніші сини,

Яскравим сяйвом в небі засвітились,

Щоб інші мріяли, любили і жили…

 

 

  Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. За цю самопожертву українці їх канонізували – за велінням серця долучили до сонму Небесного воїнства на чолі з архистратигом Михаїлом, аби захищали країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес… .

  11-го лютого 2015-го року, Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам’ятний день - «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20-го лютого

 

 

  У рамках вшанування вічної світлої пам’яті жертв страшних подій лютого 2014 року в Україні, патріотичного виховання молоді, глибокого у ... Читати далі »

Переглядів: 37 | Додав: intelbes | Дата: 20.02.2024

  14 лютого 2024 року учні групи 27 з професії «Перукар; манікюрник» з радістю відсвяткували День святого Валентина. Захід був сповнений любові, романтики та приємних сюрпризів для майбутніх перукарів. Свято охоче підготували бібліотекар Корінна Юлія та майстер виробничого навчання Дяченко Інна.

  Здобувачі освіти ознайомилися з історичним походженням та традиціями Дня Святого Валентина.

  Прийняли участь у відгадуванні тематичних загадок та з великим інтересом склали асоціативний кущ.

  Пройшли тест на пріоритетність у стосунках «Довіра, спілкування, повага, любов та гроші.»

  Цікаво було б заслухати думку і читача…..

  За традицією цього свята, студенти передбачали майбутнє, витягували папірці з кошика з іменами судженого та дізнавалися про ім’я коханого від Святого Валентина.

  З великим задоволенням озвучили, яку роль відіграє кохання у їхньому житті.

  Співали тематичні пісні та отримали солодкі призи.

  День святого Валентина в коледжі став чудовою можливістю для студентів висловити свої почуття друзям, коханим, майстрам і викладачам та весело провести час, насолодившись цим днем сповна.

 

 

 

 

Переглядів: 43 | Додав: intelbes | Дата: 14.02.2024

  Найромантичніше свято в році – День Святого Валентина. Це свято наповнене приємними несподіванками, цікавими подарунками та неочікуваними радощами. Для кожної людини цей день – особливий. Головне, щоб він був пронизаний щирістю почуттів і теплом люблячого серця.

  Поети, музиканти і художники сотні років намагаються знайти відповідь на питання що ж таке любов. Тисячі епітетів і ніжних рядків витрачено на це, але вчені давно з'ясували: почуття закоханості - це всього лише коктейль з гормонів, які впливають на організм людини.

  Учні першого курсу, разом з викладачем хімії Юріною Іриною, поринули крізь призму хімії та біології в світ любові. Під час заходу юнаки та дівчата вдало поєднали креативність та технічні знання- будуючи вежу у формі серця з паперових стаканчиків. Дізнались про щось нове, коли розгадували ребуси та переклали з хімічної мови на рідну деякі сталі вирази та приказки. Кожен учасник мав змогу написати листа-привітання невидимими чорнилами.

  Кожен учасник переконався в тому, що День закоханих – свято чудес, яскравих вражень і кохання.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 41 | Додав: intelbes | Дата: 14.02.2024

  День Святого Валентина досить популярне свято серед молоді. Існує кілька легенд стосовно цього дня, але всі вони поєднані однією думкою – справжнє кохання вище всіх земних перешкод.

  У цей день прийнято дарувати символічні листівочки у формі серця, які висловлюють любов та дружбу, щирість та повагу, добро та тепло сердець. І, хоча це свято зазвичай пов’язують з коханням та закоханістю, на сьогоднішній день – це не лише день закоханих, а й день, коли свою прихильність виявляють до друзів або близьких людей.

  Тож, 14 лютого 2024 року в коледжі відбулись святкові заходи з нагоди цього дня. Хол коледжу прикрасили тематичними стінгазетами, була облаштована фотозона для закоханих, організували роботу скриньки для «Пошта закоханих», Купідон з Валентинкою розповсюдили свій святковий настрій та побажання серед працівників коледжу.

  Протягом дня в коледжі панувала атмосфера любові та закоханості, на це надихав святковий настрій всього колективу. В цей день викладачі та учні провели багато заходів спрямованих на ознайомлення учнів з історією святкування цього свята.

  Всі учасники заходу проявляли щиру зацікавленість святом та були у захваті від створеної організаторами святкової атмосфери!

 

 

 

 

 

< ... Читати далі »
Переглядів: 59 | Додав: intelbes | Дата: 14.02.2024

  На базі Новоодеського професійного коледжу 07.02.2024року проведений обласний семінар «Творча толока» для майстрів виробничого навчання та викладачів з професії громадського харчування «Кухарів; Кондитерів». На ньому група №28 «Кухар; Кондитер» з майстром професійно - практичної підготовки Ольгою Скребець було проведено відкритий урок в/н на тему: «Приготування млинцевого тіста та вироби з нього». Під час уроку в/н здобувачі освіти показали вміння при організації робочого місця, експлуатації устаткування, перерахунку сировини на задану кількість порцій, виконують алгоритмічні завдання з приготування млинцевого тіста, начинок овочевих, м’ясних, рибних тощо. На достатньому рівні користуються довідковою інформацією технічною і нормативно - технологічною документацією. Кухарі групи 28 показали високий професійний ентузіазм при приготуванні та оформленні страв з млинців: «Млинчики шпинатні», «Млинчики бурякові», «Млинчики з м’ясом», «Млинчики з грибами», «Млинчики ажурні», «Млинчики з сиром».

 

 

 

 

 

 

 

 

 < ... Читати далі »

Переглядів: 90 | Додав: intelbes | Дата: 09.02.2024

  7 лютого на базі закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Новоодеський професійний коледж» проведено «Творчу толоку» для викладачів та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти області

  В рамках заходу майстер виробничого навчання Наталія Рукавиця та викладач хімії Ірина Юріна провели бінарний урок виробничого навчання в групі третього курсу за професією «Кухар; кондитер» на тему: «Приготування компотів, кисілів різної консистенції, желе з плодів або ягід свіжих, цитрусів. Відпуск. Вимоги до якості»

 

 

  При актуалізації опорних знань викладачем та майстром бува використаний сервіс для миттєвих опитувань - Рlickers.

  Під час уроку здобувачі освіти опанували техніку приготування різноманітних солодких страв, таких як компоти, кисілі, желе. Учні ознайомились з технікою виконання 3D квітів у желе. Родзинкою показу уроку було молочне желе на крохмалі за рецептурою Євгена Клопотенка з французькою назвою «Бланманже» (“білий делікатес”).

  З’язували, що таке желе та кисіль з молекулярної точки зору. Порівняли фізичні та хімічні властивості желе виготовленого з агр-агару та желатину. Не обійшлося без сучасних тенденцій - використали молекулярну кухню для приготування медової ікри з використанням альгінату натрію.

  Урок був насиченим, цікавим, продуктивним.

 

 

 

Переглядів: 33 | Додав: intelbes | Дата: 09.02.2024

  7 лютого 2024 року в рамках проєкту «Вінтажна кухня Миколаївщини» на базі Новоодеського професійного коледжу для викладачів та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, що здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з професії громадського харчування був проведений обласний семінар «Творча толока».

  Під час семінару у групі 18 з професії «Кухар; кондитер» викладачем професійно-теоретичної підготовки Немченко Миколою Вікторовичем було проведено відкритий урок на тему: «Прянощі, приправи: класифікація, коротка характеристика, використання».

 

 

  Здобувачі освіти поділилися цікавими фактами про прянощі, які вони знайшли самостійно та переглянули відеоролик з порадами дієтолога.

  Під час вивчення нового матеріалу дізналися як класифікують прянощі, пряні овочі та трави. Приготували суміші спецій до м’яса та риби.

  Для закріплення пройденого матеріалу здобувачі освіти взяли участь у грі «Перший мільйон» в програмі Learning Apps.

  Урок пройшов емоційно, цікаво та корисно.

 

 

 

 

 

Переглядів: 72 | Додав: intelbes | Дата: 08.02.2024

  Систематично повертаючись до питань працевлаштування, кар’єрного росту та пошуку роботи, не потрібно забувати про проблеми примусової праці, протизаконного використання людського ресурсу, та торгівлю людьми. Ці питання дуже важливі при підготовці кваліфікованих робітників. Особливо актуальними вони стали після повномасштабного вторгнення. Безліч людей, рятуючись від війни за кордоном, потрапляло у біду.

  Тому, просвітницько-профілактична настільна гра «Рожеві окуляри» проводиться в коледжі щорічно, з метою поглиблення знань учнів з теми торгівлі людьми та запобігання розповсюдженню явища трудового рабства. У грі є чотири типи карток – блок А розповідає про саме поняття рабства, про термінологію та причини поширення, блок В – роз’яснює як українські громадяни можуть потрапити до тенет торгівлі людьми, у блоці С йдеться про основні права людини та правила безпечної поведінки, а блок D – містить профілактичні, консультаційні та підтримуючі запитання і відповіді.

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 51 | Додав: intelbes | Дата: 05.02.2024

  З 21 по 23 січня 2024 року в спортивному залі Новоодеського професійного коледжу були проведені змагання з баскетболу серед груп дівчат.

  У змаганнях, які проходили по коловій системі, взяли участь учениці п’яти груп, з загальною кількістю 36 учасниць.

  Кожна з команд намагалася показати свої найкращі баскетбольні здібності, а в деяких іграх навіть знадобився додатковий час, аби виявити переможця.

  За результатами змагань, місця розподілилися наступним чином:

  І місце, не поступившись в жодній грі, посіла група №12.

  ІІ місце здобула група №32.

  ІІІ місце залишилося за командою 17 групи.

  Переможці та призери змагань були нагороджені грамотами.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 42 | Додав: intelbes | Дата: 30.01.2024

« 1 2 3 4 5 ... 61 62 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів