Четвер, 25.04.2024, 11:27
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

  У світі багато свят, присвячених їжі, і, чесно кажучи, святкування деяких з них не дуже корисно для здоров’я. Втім, цього точно не можна сказати про Всесвітній день моркви, який відзначається 4 квітня. Похрумтіти цим життєрадісно помаранчевим овочем дуже корисно для вашого зору, печінки, шкіри, волосся, настрою, взагалі вашого всього.

  До святкування Всесвітнього дня моркви долучилися учні та майстри виробничого навчання С. Гребенюк та І. Пащенко групи 18 професії «кухар; кондитер». Виховний захід було проведено у березні. Учні підготували презентацію, в якій розкрили цікаві факти про моркву, її корисні властивості, незвичні пам’ятники моркві, що розміщені у різних країнах світу. У буклетах розмістили оригінальні рецепти страв із моркви, що зацікавлять навіть вимогливих гурманів. На виховному заході були представлені для дегустації вітамінні салати, одним із інгредієнтів яких була морква. На завершення заходу були запропоновані загадки та ребуси про моркву та її застосування.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 294 | Додав: intelbes | Дата: 06.04.2021

  З метою забезпечення сприятливих умов для вивчення рівня навчальних досягнень учнів, пошуку та виявлення обдарованої молоді, підвищення інтересу та мотивації їх до обраної діяльності в ліцеї був проведений тиждень професій, що надають послуги.

  В рамках тижня відбулися наступні заходи:

  • майстер виробничого навчання Балан А.І. з класним керівником Первиною Л.С. з групою №17 «Перукар; манікюрник» презентували свою професію на лінійці та провели виробниче навчання під девізом «Краса врятує світ» де робили зачіски та стрижки учням та працівникам навчального закладу. Результат їхньої роботи всі бажаючі могли зберегти на пам’ять, скориставшись святковою фото зоною, присвяченою жіночому дню 8 Березня.

 

 

 

  • Коваль В.С., майстер виробничого навчання професії «Оператор комп’ютерного набору; контролер-касир» провела інтелектуальну гру «У світі ПК» для учнів І курсу. Учні здійснили подорож теренами Інтернету, досліджували історію комп’ютерної техніки, демонстрували свої знання в цій галузі.

 

 

 

 

 

  • Дубінко С.М. провела турнір під девіз ... Читати далі »

Переглядів: 228 | Додав: intelbes | Дата: 29.03.2021

  Ефективність та продуктивність у роботі викладача чи майстра виробничого навчання Новоодеського професійного аграрного ліцею - це синоніми з «педагогічною діяльністю». Саме ці реалії диктує нам Нова Українська Школа. Важливо, щоб кожна дія спеціаліста приносила результат, просувала освітній процес у бік прогресу.

  Надзвичайно важливим фактором є збереження емоційного здоров’я педагога, посилення його психологічної стійкості та розширення ресурсів. Саме тому, організація Творчої студії «лЯпас» (ініціатор соціальний педагог та психолог ліцею Первина Л.С.) та проведення тренінгових занять на регулярній основі є одним з пріоритетних у роботі психологічної служби.

  25 березня було проведено чергове заняття з залученням коуч та арт технік. Воно започаткувало старт серії «З любов’ю, я», на прийняття себе, усвідомлення та переосмислення своїх недоліків, посилення внутрішньої пружності, емоційної стабільності та стресостійкості. Саме ці якості актуально розвивати кожному у період карантинних обмежень (заняття було проведено з дотриманням необхідних норм) та під час здійснення профорієнтаційної діяльності.

 

 

  Колектив ліцею, постійно підвищуючи свій професійний рівень, з відкритим серцем чекає нових учнів на навчання за спеціальностями:

  • Тракторист-машиніст с/г виробництва категорії А1, А2, В1; слюсар з ремонту с/г машин та устаткування; водій категорії С;

  • Кухар; кондитер;

  • Оператор комп'ютерного набору; обліковець з реєстрації бухгалтерських даних;

  • Оператор комп'ютерного набору; контролер-касир;

  • Штукатур; монтажник гіпсокартонних конструкцій; маляр; Перукар (перукар-модельєр); манікюрник. ... Читати далі »

Переглядів: 208 | Додав: intelbes | Дата: 29.03.2021

 

 

Переглядів: 221 | Додав: intelbes | Дата: 23.03.2021

  З нагоди 77-ї річниці визволення Новоодещини від нацистських загарбників 17 березня 2021 року з учнями 22 групи професії «Оператор комп’ютерного набору; обліковець з реєстрації бухгалтерських даних» Новоодеського ПАЛ, бібліотекарями Новоодеської публічної бібліотеки проведено годину історичної пам’яті «Допоки пам’ять в серці не згасне»

 

 

  Новоодеська земля полита кров’ю тисяч воїнів-визволителів. Немеркнучою славою вкриті імена наших земляків, які піднялися на боротьбу із загарбниками. 7,5 тисяч новоодеситів воювали на фронтах Другої Світової Війни. Земля Новоодещини дала Батьківщині 8 Героїв Радянського Союзу, кавалера 3-ох орденів Слави. Багато років минуло від незабутнього березня 1944 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу. наше рідне місто було звільнено в результаті Березнегувато-Снігурівської військової операції військами ІІІ-го Українського фронту під командуванням маршала Родіона Малиновського.

  Учні переглянули відео «Чому з’явився Курган Слави в місті Нова Одеса», з якого дізнались про те, як визволялась Новоодещина, як виникла ідея встановлення пам’ятника – візитівки нашого міста.

  Здобувачі освіти ознайомилися з книжковою виставкою «Новоодещина між відступом і звільненням: 1941-1944 років». Переглянули презентацію книги «Миколаївщина в роки Великої Вітчизняної Війни», яка містить багато цікавих документів, фактів з історії нашого міста та Новоодещини того періоду.

  На завершення заходу бібліотекар продекламувала вірш місцевого поета, композитора Володимира Ніцака «Балада про Сталевого Солдата».

 

 

... Читати далі »

Переглядів: 210 | Додав: intelbes | Дата: 19.03.2021

  11 березня 2021 року учні Новоодеського професійного аграрного ліцею побували на екскурсії у Миколаївській астрономічній обсерваторії, яку організувала викладач фізики і астрономії Лисенко Євгенія Леонідівна.

  Миколаївська обсерваторія - одна з найстаріших обсерваторій Східної Європи, заснована в 1821 році. Вона була включена до попереднього списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО від України. В цьому році обсерваторія святкує своє 200-річчя, чому й була присвячена екскурсія.

  Учні, які виявили бажання взяти участь в екскурсії, мали можливість познайомитися з історією та сучасним станом Миколаївської астрономічної обсерваторії, почути інформацію про астрономічні новини, подивитися експонати в астрономічному музеї та деякі астрономічні павільйони.

  Родзинкою вечора стало спостереження Марсу в телескоп.

 

 

 

 

 

  Після екскурсії учні зігрілися за чашкою гарячого чаю.

 

 

Переглядів: 235 | Додав: intelbes | Дата: 12.03.2021

  Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття

  І голос твій нам душі окриля!

  Востане у новій красі, проживши лихоліття

  Твоя, Тарасе, звільнена земля…

 

 

  9 березня виповнилося 207 років із дня народження одного з символів Української держави – поета і прозаїка, художника і громадського діяча – Тараса Григоровича Шевченка.

  З цієї нагоди в групі № 32 професія "Оператор комп'ютерного набору, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних" класним керівником Щербиною Л. А. проведено виховну годину присвячену Великому Кобзареві.

  За 47 років життя Тарас Шевченко пробув 24 роки у кріпацтві, 10 – на засланні, а решту – під наглядом жандармів. Але, попри це, він зміг проявити себе як різнобічно обдарований митець – поет, прозаїк, драматург, художник.

  Твори Тараса Шевченка перекладені понад ста мовами світу. Його ім’я стало символом України.

  Його називають провісником нового життя, народним пророком, титаном духу, який уболівав за долю рідного народу. Він залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління, від роду до роду. Духовну велич і красу українського слова письменник підніс на найвищу височінь. Тарас Шевченко був, є і навіки залишиться найголовнішою особистістю у становленні нашої держави.

 

 

Переглядів: 238 | Додав: intelbes | Дата: 10.03.2021

  05 березня проведено поетапну кваліфікаційну атестацію учнів групи №19 професії "Оператор комп'ютерного набору, контролер-касир" на отримання кваліфікації оператор комп’ютерного набору ІІ категорії.

  В рамках атестації учні виконували кваліфікаційні пробні роботи та проходили комп’ютерне тестування.

  Майбутні оператори показали чудовий результат з теорії та притики, а головне-гармонійно поєднали їх в процесі роботи.

 

 

 

 

 

Переглядів: 271 | Додав: intelbes | Дата: 09.03.2021

  З 3 по 7 березня 2021 року в м. Луцьку відбулися змагання Кубку України з важкої атлетики 2021 серед чоловіків.

  Одним із представників команди Миколаївської області став учень Новоодеського професійного аграрного ліцею - Кравченко Вадим, тренер – Пастух Володимир Вікторович.

  У ваговій категорії до 61 кг. ліцеїст виконав норматив майстра спорту України з результатом у сумі двоборства - 215 кг: у ривку нашому важкоатлету підкорилася штанга вагою - 95 кг, поштовх - 120 кг.

  Вітаємо Кравченка Вадима учня 34 групи «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва; слюсар з ремонту с/г машин та устаткування; водій автотранспортних засобів» класного керівника Пастуха В.В., майстрів виробничого навчання Форманчука С.В. та Мусата А.А. з досягненнями здобувача освіти у спорті і бажаємо подальших перемог!

 

 

 

 

Переглядів: 178 | Додав: intelbes | Дата: 09.03.2021

Чарівні наші колеги!

Свято весни - це свято жінок, свято наших берегинь!

Тож прийміть з цієї нагоди наші найщиріші вітання і доземний уклін, побажання миру і щастя, добра і здоров’я, родинної благодаті і всіх Земних гараздів.

 

 

Дорогі жінки, дівчата!

Наші рідні і красиві!

Кращого немає свята,

Аніж те, що прийшло нині!

Це для вас сніги розтали,

Це для вас прийшла весна.

Ви собою полонили

Чоловічі всі серця.

Тож лишайтесь завжди милі,

Ніжні, щирі, чарівні,

І розумні, і вродливі,

І веселі, і прості!

З глибокою повагою адміністрація та профспілковий комітет Новоодеського професійного аграрного ліцею!

Переглядів: 444 | Додав: intelbes | Дата: 06.03.2021

« 1 2 ... 27 28 29 30 31 ... 62 63 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів