Четвер, 25.04.2024, 17:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

  Перший день осені - він незабутній:

  Наче як завжди, та якось не так.

  Вітер натхнення в усьому присутній,

  Сонечко світить, як світить маяк.

  Кожен свою обирає дорогу,

  Кожен запалює власні зірки.

  Тільки від часу залежить

  Ким проживеш і залишишся ти.

  Сьогодні Новоодеський професійний аграрний ліцей вітав першокурсників, яких ми приймаємо у свою сім'ю з відкритими серцями і щирим словом, бо це наша майбутня гордість і слава.

  До вітань долучилася заступник директора департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації Людмила Олексіївна Комісарова. Вона побажала всім присутнім успіхів в навчанні та праці і нагородила грамотами департаменту кращих працівників.

 

 

 

 

 

Переглядів: 336 | Додав: intelbes | Дата: 01.09.2021

  Шановні учні, батьки та увесь трудовий колектив Новоодеського професійного аграрного ліцею!

  Щиро вітаємо вас із Днем знань та початком нового 2021-2022 навчального року!

  Бажаємо учням підкорити нові вершини знань, зустріти добрих і надійних друзів, досягти омріяної мети!

  Найщиріші вітання педагогічним працівникам, які щедро діляться своїми знаннями, плекають справжніх патріотів нашої держави; працівникам навчального господарства, молодшому обслуговуючому персоналу за великий вклад у вирощуванні врожаю та підготовці нашого закладу освіти до нового навчального року!

  Нехай цьогорічний першовересень принесе добрий настрій на увесь навчальний рік!

  З повагою та вдячністю адміністрація та профспілковий комітет Новоодеського професійного аграрного ліцею!

 

 

Переглядів: 153 | Додав: intelbes | Дата: 31.08.2021

   Підписаний Меморандум щодо модернізації інфраструктури Новоодеського професійного аграрного ліцею в рамках реалізації програми "EU4Skills: кращі навички для сучасної України".

   ВІТАЄМО ЗАКЛАД І БАЖАЄМО РОЗВИТКУ ТА ПРОЦВІТАННЯ!

 

 

 

 

 

Переглядів: 197 | Додав: bes | Дата: 19.08.2021

  30 червня 2021 року у Новоодеському професійному аграрному ліцеї відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів кваліфікованого робітника та свідоцтв про повну загальну середню освіту. Випускники групи №34 «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії А1, А2, В1; слюсар з ремонту с/г машин та устаткування; водій автотранспортних засобів категорії С» зібралися в святковому залі, щоб отримати перший професійний документ, який їм вручив директор ліцею Українець Василь Михайлович, отримати настанову від заступника директора департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації Комісарової Людмили Олексіївни і подякувати викладачам і майстрам виробничого навчання за кропітку працю, за прикладені зусилля для такої події.

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 284 | Додав: intelbes | Дата: 01.07.2021

  Після проходження виробничої практики, яка передбачена навчальним планом, у ліцеї було проведено поетапну кваліфікаційну атестацію учнів групи 19 «Оператор комп’ютерного набору; контролер-касир», де учні отримували кваліфікацію «Оператор комп’ютерного набору» І категорії

  Учні виконували кваліфікаційні пробні роботи та проходили комп’ютерне тестування. При виконанні робіт майбутні фахівці продемонстрували володіння текстовими та табличними процесорами, базами даних, редакторами векторної та растрової графіки, програмами верстки, вміння керувати процесами роботи, захищати інформацію, володіння мережевими технологіями та ін.

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 243 | Додав: intelbes | Дата: 30.06.2021

  Напередодні закінчення навчального року психологічна служба ліцею провела заняття з розвитку навичок стресостійкості для здобувачів освіти. Зустрічі проходили в міні групах, для максимального залучення у процес. Під час заняття ліцеїсти мали змогу попрацювати, крім вже знайомих їм арт-технік (МАК , міні фігурки) з новою – «Ниткографіка». І хоча в мистецтві дана техніка є доволі розповсюдженою, у психології використовується зрідка.

 

 

  Впродовж вправи «Колір стійкості» учасниці (на знімку) відзначали свої індивідуальні риси, що допомагають їм долати різноманітні стреси (конфлікти, переїзди, сесію, ізоляцію тощо) та сприяють більшій продуктивності, стійкості. Знаходили колір, який відповідає їх відчуттям. І за допомогою техніки переносили ці усвідомлення на папір.

  За словами учасників, саме арт-техніки допомагають їм більш яскраво та ефективно працювати над особистим зростанням. Вони з нетерпінням чекають наступного заняття.

 

 

 

 

Переглядів: 168 | Додав: intelbes | Дата: 23.06.2021

  15-го червня, рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19-го грудня 2011-го року ( резолюція №66/127), відзначається Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей. Ми називаємо цю подію – Днем захисту літніх людей.

 

 

  Як показує практика, літні люди, ті яким за 60-т, також потребують захисту, і це не дивлячись на той факт, що найчастіше вони, на відміну від дітей, мають багатий досвід, відмінні професійні навички та мудрість, якої ще не дістає підростаючому поколінню. І все ж, за інших, здавалося б рівних умовах, вони піддаються дискримінації за віковою ознакою, не рідко опиняючись за межею бідності, у злиднях і не затребувані суспільством по справедливості і набутої вікової гідності. Почастішали випадки зловживань щодо літніх людей. За даними широкомасштабних досліджень, представлених на 89-му пленарному засіданні Організації Об’єднаних Націй, «частка людей у віці 60 або більше років у всій чисельності населення світу складе до 2050 року понад 20 відсотків». Максимальне і найбільш стрімке зростання числа літніх людей очікується в країнах, що розвиваються.

  Те, як суспільство ставиться до своїх людей похилого віку, безпосередньо впливає на стабільність і процвітання всього соціуму. Шанобливе і соціально відповідальне ставлення до стареньких - запорука і гарантія благополуччя для тих, хто так чи інакше стане на їх місце в наступних роках, не будемо про це забувати!

Переглядів: 206 | Додав: intelbes | Дата: 14.06.2021

  Ґендерна рівність означає рівні права жінок і чоловіків, а також рівні можливості їх реалізації в усіх сферах громадського та приватного життя. Це передбачає рівний доступ до ресурсів і послуг, урахування потреб та інтересів усіх представників і представниць суспільства в стратегіях розвитку. Незважаючи на формування нормативно-правової бази та інституційного середовища, що покликані регулювати забезпечення ґендерної рівності в Україні, в реальному становищі жінок і чоловіків простежується значний дисбаланс та численні невідповідності. Зокрема, жінки мають обмежений доступ до процесу ухвалення політичних рішень, менше представлені на вищих керівних посадах і у приватному секторі, і в системі державного управління, володіють меншими економічними ресурсами.

 

 

  В рамках конкурсу «Кращий гендерно чутливий профорієнтаційний урок у сфері енергетики», що проводиться громадською організацією «Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (ініціатива Дівчата STEM) в рамках грантової ініціативи «Дівчата в енергетиці», що реалізується за підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки (ПЕБ), учні групи № 22 професії «Оператор комп'ютерного набору; обліковець з реєстрації бухгалтерських даних» Новоодеського професійного аграрного ліцею та класний керівник Юріна Ірина Миколаївна провели урок «Жінки в енергетиці. Професійне зростання: виклики, можливості та перспективи»

  Метою заходу було активізувати гендерно чутливий профорієнтаційний процес за напрямом енергетики, підтримати творчий потенціал та бажання ініціативних наставників молоді долучатися до профорієнтації та заохотити дівчат вивчати технічні науки та долучатись до сфери енергетики.

  Учні дізналися як жінці побудувати кар’єру в енергетичній сфері і як можна зробити перші кроки для планування кар’єри мрії після закінчення нашого ліцею. Взяли участь в онлайн-ексурсії до Южно-Української АЕС та відповідали на цікаві питання вікторини.

  Напевно, немає кращого способу дізнатись про ту чи іншу роботу, ніж спілкування з представником цієї професії. На наш захід ми запросили Валентину Олександрівну Рижик - інженера–електрика, інженера з охорони праці Новоодеського професійного аграрного ліцею, яка обрала свій шлях у сфері енергетики майже 40 років тому і досі крокує по ньому.

... Читати далі »

Переглядів: 282 | Додав: intelbes | Дата: 11.06.2021

  27.05.2021 у Новоодеському ПАЛ відбувся відкритий урок з виробничого навчання в групі №28 професії «Кухар; Кондитер» на тему: Приготування шоколадного соусу та його похідні.

  Метою уроку було вивчення можливостей поєднання традиційних українських компонентів з сучасними тенденціями, розвиток творчого потенціалу, прагнення до саморозвитку та професійного самоусвідомлення.

  Під час уроку учні демонстрували та вдосконалювали практичні навички, професійну компетентність під час виконання складних технологічних операцій приготування страв з шоколадним соусом використовуючи знання з товарознавства, калькуляції, гігієни, устаткування.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 309 | Додав: intelbes | Дата: 28.05.2021

  Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи ліцею.

  Свято об’єднало тих, хто серцем і душею вболіває за свою Батьківщину, пишається та поважає багаті традиції українського народу, прославляє безцінні культурні надбання на теренах нашої країни та далеко за її межами

 

 

  Учні та керівники групи 22 професії "Оператор комп'ютерного набору; обліковець з реєстрації бухгалтерських даних" Новоодеського професійного аграрного ліцею провели виховну годину «А над світом українська вишиванка цвіте»

  Учні познайомилися з історією виникнення Дня вишиванки та дізналися, що вишиванка – це не просто сорочка, а оберіг, який захищає від усього злого та приносить здоров’я і багатство. Є символом краси, щасливої долі і родової пам’яті.

  Основна мета виховної години – це збереження національних цінностей та їх популяризація серед молоді.

Я встану рано-вранці, на світанку,

Як спалахне на квіточці роса.

Вдягну найкращу в світі вишиванку

І оживе, засвітиться краса

В промінні сонця. І моя сорочка

У рунах, в квітах зразу оживе...

... Читати далі »

Переглядів: 221 | Додав: intelbes | Дата: 21.05.2021

« 1 2 ... 25 26 27 28 29 ... 62 63 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів