П`ятниця, 29.03.2024, 00:41
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

  14 грудня 2022 року відбувся захід, на якому учні Новоодеського професійного аграрного ліцею групи № 17 «Перукар; манікюрник» вшанували пам’ять про учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

  Здобувачі освіти пригадали трагедію 1986 року в місті Прип'ять. Саме цього дня завершилося будівництво захисного саркофагу «Укриття» над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом!

  Діти переглянули презентацію з місця трагедії та ознайомилися з першими рятівниками, що віддали своє життя.

  Вшанували хвилиною мовчання загиблих Новоодеситів у кого у сім’ю прийшла біда.

  Поклали квіти до пам’ятника Чорнобильської трагедії.

  Щиро схиляємо голови перед тими, хто не дожив до цього дня, чиє життя та здоров’я забрав невидимий ворог – смертоносне радіоактивне випромінювання……

 

 

Переглядів: 77 | Додав: intelbes | Дата: 28.12.2022

  З 1 по 3 грудня 2022р., в місті Луцьк, пройшли змагання з важкої атлетики серед спортсменів ДЮСШ «Колос» присвячені пам’яті А.Л Хвесика.

  Учні Новоодеського професійного аграрного ліцею прийняли активну участь в змаганнях та в запеклій боротьбі наші спортсмени показали високі результати і вибороли призові місця: учениця групи №22 Біньковська Вікторія посіла ІІ місце в змаганнях, піднявши суму двоборства 94 кг, вагова категорія 59 кг; учениця групи №22 Бовшенкова Юлія також посіла ІІ місце в своїй ваговій категорії 55кг та показала свій найкращий результат 78 кг; наш юнак, учень групи №34 Григорян Евгеній в ваговій категорії до73 кг, в нелегкій боротьбі виборов почесне ІІІ місце з сумою двоборства 182 кг.

  В загальному заліку, команда з Миколаївської області виборола почесне ІІ командне місце.

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 108 | Додав: intelbes | Дата: 12.12.2022

  ВІЛ та СНІД… Сьогодні нам часто зустрічаються ці слова на плакатах, в газетах та журналах. Їх чуємо по телевізору, радіо і просто від дорослих. Але, на жаль, більшість із нас не усвідомлює, яку загрозу він несе людям. Найчастіше ми думаємо – «мене це не стосується», «зі мною цього не трапиться». Та ніхто не знає, де чекає нас біда.

  СНІД – особливо небезпечна хвороба, яка несе смертельну загрозу людству. Це інфекційне захворювання здатне за 10-20 років поставити рід людський під реальну загрозу вимирання.

  1 грудня – Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом - в групі №12 професії «Офісний службовець (бухгалтерія); адміністратор» цікаво та змістовно пройшов тренінг «Не дай СНІДу шанс»

 

 

  Під час тренінгу обговорювалися такі питання

  • Що ми знаємо про СНІД та його наслідки?

  • Що таке вірус, та як передається ВІЛ?

  • Що ми знаємо про статеві контакти та запобіжні заходи?

  • Як взагалі живуть люди з ВІЛ?

  Учні виконували вправи: «Здоров’я – це…», «Я знаю про СНІД…» «Оцінювання ризику ВІЛ-інфікування»

  Вправа «Серце для друга», дала можливість кожному учню продумати та написати побажання для людини, хворої на СНІД, адже люди, які живуть з ВІЛ, мають гостру потребу в спілкуванні та підтримці оточення: рідних та друзів. Співчуття – це те, що робить людину людиною.

  Отже, життя та здоров’я, перш за все, знаходиться у наших руках. І від нас залежить, яким воно буде - наповненим радощами і щастям чи смутком і переживаннями.

  Життя – це шанс, лови його.

... Читати далі »

Переглядів: 105 | Додав: intelbes | Дата: 09.12.2022

  З 6 грудня – до Дня Захисника Вітчизни почалась акція вдячності воїнам ЗСУ «Моя подяка і шана воїнам ЗСУ». До неї були залучені всі учні ліцею, які мали змогу висловити від себе особисто та від членів своїх родин слова глибокої вдячності за наше сьогодення. Учні щиро дякували нашим воїнам за можливість жити і навчатись у такий складний час для нашої країни. Вони писали вірші, цитати відомих людей про наших воїнів-захисників. Ділились сімейними історіями про батьків, братів, сусідів, які захищали наше життя на військових рубежах. Багато героїчних історій ми почули за цей час, багато знайомих прізвищ стали гордістю нашого міста та ліцею зокрема.

  Найбільш активними були учні груп: 32, 22, 27, 28. Проведена акція дала змогу учням долучитися як до героїчного минулого нашого народу, так і сформувати свою думку, власний світогляд беручи приклад із наших безстрашних захисників України.

  Всі бажали їм щасливого повернення, миру нашій державі, терпіння і сили сім’ям воїнів-захисників.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 61 | Додав: intelbes | Дата: 07.12.2022

  Фізика навколо нас. В цьому чергове впевнилися учні групи 27 під час уроку на тему «Змочування. Капілярні явища».

  Явища змочування і капілярності часто трапляються в повсякденному житті. Тому вивчення, пояснення, обґрунтування цих явищ – один із важливих напрямів молекулярної фізики.

  Учні спостерігали явища на лабораторних дослідах, висували гіпотези на основі життєвого досвіду, навчились пояснювати природні явища мовою науки.

  Навіть повітряна тривога не завадила продовжити урок в бомбосховищі.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 88 | Додав: intelbes | Дата: 05.12.2022

  У реаліях військового часу погляд на традиційні свята, визначні дати, цінності та пріоритети трансформується. Події набувають нового, більш глибокого значення, приходить осмислення та розуміння натяків історії. По-іншому ми починаємо усвідомлювати плин життя. Давно започатковані «16 днів проти насилля» теж міняють своє трактування. Ще більшої актуальності набувають поняття національної єдності, братерства, гідності, стійкості, нетерпіння до агресії по відношенню до нас, нав’язування, приниження.

 

 

  У навчальному процесі це виражається надпотужно, бо діти, як калька, списують основні меседжі суспільства і, з подвійною силою, відпускають їх назад у світ. Яскраво це проявилося цієї навчальної осені, учні НПАЛ з більшою цікавістю та усвідомленням брали участь у виховних, просвітницьких, профілактичних заходах, охоче вели діалоги на тему справедливості, поваги до людської гідності та свободи, дотримання особистих та державних кордонів, інтересів. За перші три місяці навчального року в ліцеї було проведено багато заходів, як онлайн так і наживо. Серед них спортивні змагання, приурочені пам’ятним датам, відкриті уроки та інтерактивні заняття, психологічні години та тренінги, квести, мозкові штурми та тематичні ігри. Активно відзначали Дні Толерантності, Гідності та Свободи, Захисників та Захисниць України, День протидії насильству над жінками. Важливе місце було відведено роботі над розвитком Емоційного інтелекту та резильєнтності, навичок Soft skills. Здобувачі освіти обговорювали емпатію та комунікацію, вміння приймати та поважати себе і інших, вміння об’єднуватися, та розділяти на чуже й своє.

 

 

 

 

 

Переглядів: 115 | Додав: intelbes | Дата: 05.12.2022

  Щороку з 25 листопада до 10 грудня відбувається Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

  Основне завдання цієї кампанії привернути увагу спільноти до двох актуальних проблем: запобігання і протидія домашньому насильству та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ, громадських організацій заради захисту прав людини.

  Офіційно, цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН 1999 року, але відзначати його почали з 1981 року – як пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році.

  У знак підтримки, люди у всьому світі пов’язують помаранчевою стрічкою свій одяг. Це офіційний колір протидії насильству, що символізує світле та вільне майбутнє.

  Період акції охоплює наступні важливі дати:

  • 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

  • 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

  • 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

  • 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

  • 5 грудня – Міжнародний день волонтера;

  • 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

  • 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

 

 

  Так, інспектор з ювенальної превенції, представники комунальної установи центру надання соціальних послуг Новоодеської міської ... Читати далі »

Переглядів: 119 | Додав: intelbes | Дата: 29.11.2022

  17-18 листопада 2022 року у групі №17 проведено Єдинний національний урок «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану»

  Учням за професією «Перукар; манікюрник» було продемонстровано позакласний захід з безпеки на дорогах та переглянуто презентацію «Правила дорожнього руху, твої правила!»

  Здобувачам освіти наведено приклади з повсякденного життя про безпечні умови на дорозі під час пішохідного переходу. Також піднято питання про військову техніку, рух колони і правила поводження під час здійснення переходу на іншу сторону.

  Підведено підсумки та основні правила, яких потрібно дотримуватись, а саме:

  1.Зосередження на русі усіх машин, а не тільки тих, що пропускають пішоходів.

  2.Заборона фото та відеореєстрації військової техніки, руху та направлення транспорту.

  3.Поводження на дорозі під час сирени.

  4.Посилена увага до водіїв військової техніки та спец. транспорту у воєнний час (бронетехніка, пожежні автівки, швидкі допомоги, преса та великогабаритні транспортні засоби).

  17 листопада 2022 року проведено батьківські збори де було розглянуто питання про безпечний рух на дорозі учнями, батьками та рідними в умовах воєнного стану. Також піднято питання та застережено, що військові водії не завжди можуть справитися з емоційним станом і дотримуватися правил керування транспортним засобом в населених пунктах.

  Майстер виробничого навчання групи №17«Перукар; манікюрник» Інна ДЯЧЕНКО

 

 

 

Переглядів: 80 | Додав: intelbes | Дата: 21.11.2022

  Акція "Смілива гривня" – це благодійна ініціатива, мета якої об’єднати зусилля українців та зібрати кошти для допомоги українській армії.

  Новоодеський професійний аграрний ліцей долучився до участі в акції. Учні зібрали 5296,5 грн. Монети та банкноти здали у найближче відділення банка-партнера (Ощадбанк), де їх переказали на спецрахунок НБУ для збору коштів на потреби армії.

  Лідерами збору стали група 28 професії «Кухар; Кодитер» (майстри виробничого навчання Пащенко І.М. та Рукавиця Н.З.) та група 12 професії «Офісний службовець(бухгалтерія); Адміністратор» (класний керівник Юріна І.М., майстер виробничого навчання Дубінко С.М.) кожна з яких зібрала понад тисячу гривень.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 105 | Додав: intelbes | Дата: 31.10.2022

  Щороку Організацією Об’єднаних Націй із питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) спільно з Альянсом із питань медіа та інформаційної грамотності, Мережею університетів із медіа та інформаційної грамотності ЮНЕСКО й міжкультурного діалогу (UNESCO-UNAOC; MILID), іншими партнерами проводиться Всесвітній тиждень медіа та інформаційної грамотності (Global MIL Week). В 2022 році він проходив у період з 24 по 31 жовтня.

  В умовах війни, медіаграмотність стала необхідним і обов’язковим елементом повсякденного життя. Якщо в мирний час відсутність медійної культури могла коштувати нервів, грошей, часу, то під час війни це може коштувати людського життя. Тому зараз медіаосвіта надзвичайно важлива.

  27 жовтня 2022 року, Новоодеський професійний аграрний ліцей долучився до заходів у межах Всесвітнього тижня медіа та інформаційної грамотності. Для учнів було організовано квест-гру, присвячену темам медіаграмотності, цифрової безпеки, інформаційної гігієни, протистоянню он-лайн загрозам, формуванню навичок критичного споживання інформації серед здобувачів освіти. Гра проходила жваво та динамічно, учасники отримали масу позитивних емоцій, а переможці ще й солодкі призи.

 

 

 

Переглядів: 166 | Додав: intelbes | Дата: 31.10.2022

« 1 2 ... 17 18 19 20 21 ... 61 62 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів