Четвер, 28.03.2024, 18:50
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоодеський професійний коледж

Інформація



Статистика
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

  Починаючи з 1994 року, в Україні 18 травня є Днем скорботи і пам’яті жертв депортації кримських татар, а з 2016 року – День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, згідно з постановою Верховної Ради України від 12 листопада 2015 року «Про визнання геноциду кримськотатарського народу».

  З 18 травня 1944 року приблизно 200 тис. кримських татар депортували з рідного півострова, а за кілька днів увесь народ був позбавлений батьківщини.

  Протягом 12 років кримські татари мали статус «спецпереселенців». За офіційними даними, майже половина кримських татар загинула від голоду та хвороб у дорозі чи на засланні.

  З 2015 року українська держава визнає депортацію 1944 року геноцидом кримських татар.

  Так, 18 травня 2023р. учням ліцею було проведено ранкову інформаційну лінійку, виховну годину та хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих під час депортації.

 

 

 

Переглядів: 54 | Додав: intelbes | Дата: 18.05.2023

  У культурі будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому.

  Вишиванка є не лише витвором мистецтва, але й духовним оберегом та важливим елементом національного вбрання, що засвідчує належність до українського народу та причетність до його минулого, сучасного і майбутнього. Вона здавна була для українців не тільки предметом одягу, а й оберегом та певним символом, навіть для сучасників - це значно більше, ніж сорочка чи плаття. Вона з кожним роком стає все більш популярною, її одягають не лише на свята, а й у будні.

  Класний керівник Ірина Юріна та учні групи №12 професії «Офісний службовець(бухгалтерія); адміністратор» провели виховний захід «Чарівна краса вишиванки». Під час заходу розповідали про історію української вишивки, про значення кольорів та символів, про те, щоб для кожному регіону України притаманна своя вишивка. Хлопці та дівчата декламували вірші та співали пісень про Україну та її традиції. За допомогою вікторини, визначили кращого знавця історії Дня вишиванки,

  Національна пам'ять надзвичайно важлива, і тільки ми з вами можемо її зберегти та передати нащадкам. Нехай наше життя буде барвистим, як цей чудовий день!

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 55 | Додав: intelbes | Дата: 18.05.2023

  17.05.2023 педагогічний колектив та учні ліцею взяли участь в національному уроці «Безпечна дорога додому» з основ безпеки дорожнього руху та попередження травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод в рамках національного проєкту «Безпечна країна». Метою даного заходу було попередження дорожньо-транспортної аварійності, численних людських втрат на дорогах та покращення безпеки дорожнього руху учасниками освітнього процесу.

  Під час уроку учні ознайомились з навчально-методичним посібником «Безпечна дорога додому, який у простій, доступній, ілюстрованій формі пояснює правила поведінки пішоходів (витяги із законодавства), надає рекомендації до використання (носіння) світлоповертальних елементів заради безпеки на дорозі – нової норми, яка впроваджена недавно до законодавства, а також основи страхування життя, здоров’я та майна доступною для учнів мовою.

  Також, були й цікаві для учнів відеоматеріали для уроку, які стосувалися різних аспектів безпеки на дорозі, про які повинні знати діти – дорожніх знаків, правил поведінки пішоходів, користування громадським транспортом та персональним електротранспортом, деяким обов’язковим вимогам до дітей як учасників дорожнього руху, порядку дій у разі дорожньо-транспортної пригоди чи інших нещасних випадків у дорозі тощо.

 

 

 

 

Переглядів: 53 | Додав: intelbes | Дата: 18.05.2023

«БЕЗ СІМ’Ї НЕМАЄ ЩАСТЯ НА ЗЕМЛІ»

(Народна мудрість)

  Традиційно, цей день заведено проводити у колі найближчих та найрідніших людей – своєї сім’ї.

  З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування громадянина. Родина – джерело любові, поваги; те, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати особистість.

  З метою формування ціннісного, шанобливого ставлення до сім’ї, родини, до тих, кого доля обділила родинним теплом, учні 17 групи «Перукар; манікюрник» в черговий раз, відвідали Комунальну установу «Центр надання соціальних послуг Новоодеської міської ради».

  Здобувачі освіти охоче надали перукарські послуги мешканцям Комунальної установи. Поділились частиною родинного тепла з тими, хто потребує сім’ї, уваги та любові.

  Адже велике щастя мати сім'ю, це найбільша моральна цінність. Де, як не в самій родині, отримуємо те, до чого прагнуть в будь-якому віці: відчуття своєї потрібності близьким, усвідомлення, віра, що є на землі місце, де тебе чекають і люблять.

  Кожен житель Центру надання соціальних послуг мав змогу поспілкуватися з учнями та отримати позитивні враження від майбутніх перукарів.

  Діти вже традиційно пригортали стареньких, щиро дарували родинне тепло та надію про нову зустріч, навіть під час проходження виробничої практики і літніх канікул.

 

 

 

 

Переглядів: 64 | Додав: intelbes | Дата: 17.05.2023

  До Дня Матері учні групи №17 «Перукар; манікюрник» провели благодійну акцію з надання перукарських послуг людям з особливими потребами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 62 | Додав: intelbes | Дата: 17.05.2023

  За сприяння Український фонд соціальних інвестицій - УФСІ задля модернізації інфраструктури Новоодеського професійного аграрного ліцею у рамках реалізації фінансованого Європейським Союзом через Німецький банк розвитку KfW проєкту «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні» Новоодеському ПАЛ було надано першу частину сільськогосподарської техніки:

  • комбайн зернозбиральний самохідний New Holland CX6.90,

  • зернова жниварка New Holland 8P25VC (ширина 7,6 м),

  • зернова сівалка з центральним приводом NTA3510-5575/ADC 2352 10,7 метрів, виробник Great Plain Manufacturing Inc, США.

  Техніка була передана закладу на відповідальне зберігання, обумовлене часом, необхідним для проведення навчання персоналу та введення в експлуатацію.

  Новоодеський професійний аграрний ліцей докладає максимум зусиль до поліпшення матеріальної бази закладу, залучаючи всі можливі ресурси (господарська діяльність, спонсорська та партнерська допомога). Адже наявність новітньої техніки є запорукою якісної підготовки конкурентоздатних кваліфікованих робітників та перепідготовки фахівців сільськогосподарського виробництва, дозволяє освоювати інтенсивні технології вирощування сільськогосподарських культур.

 

 

 

 

 

Переглядів: 77 | Додав: intelbes | Дата: 15.05.2023

  Чи бачили ви коли-небудь у магазині або у когось в руках квіти неймовірного забарвлення? Білі з рожевими або блакитними краями, різнокольорові пелюстки в одному бутоні, сині або чорні троянди. Такі букети привертають до себе особливу увагу, хочеться скоріше отримати такий неординарний подарунок і прикрасити ним будинок. Ви здивуєтесь, але перші технології фарбування з’явилися ще в 19 столітті!

  Квіти отримують поживні речовини із ґрунту та води. У воді барвники розчиняються і рухаються із коріння до листя та цвіту. Вода згодом випаровується із листя, а речовини (серед яких і барвники) залишаються. Все це відбувається завдяки процесу транспірації.

  Познайомитися із секретами перетворення квітів вирішили учні 12 групи разом з викладачем біології та хімії Іриною Юріною. Зануривши квіти у розчин фарби на декілька годин ми отримали різнокольоровий диво-букет.

  Фарбування квітів це веселий та творчий спосіб для зміни їх зовнішнього вигляду!

 

 

 

 

 

Переглядів: 51 | Додав: intelbes | Дата: 15.05.2023

  З нагоди Дня Матері та Міжнародного дня сім'ї педагогічний та учнівський колектив Новоодеського професійного аграрного ліцею передали гостинці для наших Захисників. Маємо надію, що наші смаколики нададуть енергії та підвищать бойовий дух солдатам, які безперервно борються за нашу країну.

  Ми єдині в своєму бажанні перемогти, і саме тому обов'язково здобудемо перемогу.

 

 

 

 

 

Переглядів: 57 | Додав: intelbes | Дата: 15.05.2023

  8 травня 2023 у Новоодеському професійному аграрному ліцеї в групі № 38 «Кухар; кондитер» відбувся перший етап захисту пробної кваліфікаційної атестації.

  10 травня 2023 року, було проведено другий етап поетапної кваліфікаційної атестацію під час якого здобувачі освіти успішно захистили кваліфікацію «Кухар» 4-го розряду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 69 | Додав: intelbes | Дата: 14.05.2023

  З 30 квітня по 6 травня 2023 року в м. Луцьк відбувся Чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 15 та до 17 років.

  Учениця Новоодеського професійного аграрного ліцею Вікторія БІНЬКОВСЬКА прийняла активну участь в змаганнях та в запеклій боротьбі наша спортсменка показала високі результати і виборола призове ІІІ місце. Сума двоєборства склала 109 кг в ваговій категорії 59 кг.

  Тренер з важкої атлетики Новоодеської ДЮСШ - Володимир ПАСТУХ.

  Також, хочеться оголосити велику подяку небайдужим до спорту та розвитку важкої атлетики в м. Нова Одеса: Олександру ВАСИЛЬЄВУ, Євгену ЧЕРКАШИНУ, Дмитру БИРЗУЛУ, Павлу БОРТІНОВУ, Артему СІМАКУ та Вадиму НАЛІВКО.

  Ця підтримка – свідчення Вашого небайдужого ставлення до проблем спорту в Україні і розуміння непересічної важливості спортивного виховання.

  Дуже приємно, що в наш не легкий час, існують такі люди, які завжди готові прийти на допомогу іншим. Роблять це безкорисливо, доброзичливо та від щирого серця.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 68 | Додав: intelbes | Дата: 11.05.2023

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 61 62 »
Контакти
56600
Миколаївска обл.
м. Нова Одеса
вул. Центральна 218
тел: (05167)2-10-23
е-mail: nowpal@i.ua

Директор

Українець Василь Михайлович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з НВР

Кучер Сергій Олександрович
т. (05167)2-10-23

Заступник директора з виховної роботи

Крилов Денис Сергійович
т. (05167)2-10-23

Старший майстер

Кузьмичов Сергій Володимирович
т. (05167)2-10-23

Методист ліцею

Красовська Віра Леонідівна.
т. (05167)2-10-23

Керівник фізичного виховання

Ілюхін Руслан Олександрович
т. (05167)2-10-23

Головний бухгалтер

Тирон Галина Володимирівна
т. (05167) 2-10-29

Завідуючий навчальним господарством

Яковлєв Анатолій Іванович
т. (05167) 2-13-31

Завідуюча господарством

Клюшник Світлана Василівна
т. (05167) 2-10-29




Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів